BOHO 12.05.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 już Ci napisałem że nigdzie nie jest napisane że trzeba mieć wybitne osiągnięcia krajowe i międzynarodowe żeby być pochowanym na Wawelu. jak sobie wybudujesz własną katedrę to sobie ustalisz regulamin kto ma być tam pochowany, jakie osiągnięcia itd... w sprawie pochówku na Wawelu razie nie masz nic do gadania mi nie chodzi o "wybitne osiągnięcia" ale o zwykłe osiągnięcia, które pozwalają twierdzić, że był DOBRYM prezydentem.... a jeśli chodzi o katedrę to wiadomo, że Dziwisz złamał prawo kanoniczne podejmując samodzielnie tę decyzję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 12.05.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Kardynał Dziwisz przed kamerami powiedział, że to "na prośbę rodziny". Dokładnego nagrania nie mam, ale sens jest taki. Nic nie wspominał o zasługach, wybitności itp, co mnie wcale nie dziwi. Po prostu rodzina poprosiła, a on się zgodził. Czy prośba rodziny to wystarczająca predyspozycja? Najwyraźniej tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 12.05.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Kardynał Dziwisz przed kamerami powiedział, że to "na prośbę rodziny". Dokładnego nagrania nie mam, ale sens jest taki. Nic nie wspominał o zasługach, wybitności itp, co mnie wcale nie dziwi. Po prostu rodzina poprosiła, a on się zgodził. Czy prośba rodziny to wystarczająca predyspozycja? Najwyraźniej tak. może ja porozmawiam ze swoją..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 12.05.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 no dobrze, a czy ktoś zna zwykłe osiągnięcia LK, które pozwalają twierdzić, że był DOBRYM prezydentem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 12.05.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 no dobrze, a czy ktoś zna zwykłe osiągnięcia LK, które pozwalają twierdzić, że był DOBRYM prezydentem ? Na mnie nie licz. Wszystkie osiągnięcia były niezwykłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 12.05.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 No więc 1. Był patriotą2. Ma brata3. Brat jest inteligentny i potrafi pociągnąć tłumy4. Ładnie wyglądał na bilbordach5. Miał zdecydowane poglądy i absolutną niezdolność do ich zmiany6. Był przeświadczony, że wie kto wróg, kto brat7. Po śmierci stał się fotogeniczny za życia 8. Kochał matkę swoją Przecież wiesz, że "mój" = "dobry", "ich" = "zły". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 12.05.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 7. Po śmierci stał się fotogeniczny za życia . A to już zakrawa na cud. Będzie kanonizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 12.05.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał m.k.k http://forum.muratordom.pl/images/buttons/viewpost-right.png Po prostu rodzina poprosiła, a on się zgodził. Czy prośba rodziny to wystarczająca predyspozycja? Najwyraźniej tak. może ja porozmawiam ze swoją..... Zauważ że w składzie dwuosobowym, bo Jadwiga Kaczyńska wtedy nie była jeszcze świadoma tego faktu, a zięć to nie rodzina. Przeciętny Polak ma większe szanse:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 12.05.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 no dobrze, a czy ktoś zna zwykłe osiągnięcia LK, które pozwalają twierdzić, że był DOBRYM prezydentem ? osiągnięcia każdego można zdyskredytować lub obrócić kota ogonem, ale ja mam pytanie jakie wg Ciebie trzeba mieć osiągnięcia, jakie kryteria trzeba spełnić żeby w dzisiejszych czasach być pochowanym w Katedrze Wawelskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 12.05.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Będzie kanonizacja. Relikwie w Częstochowie już mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 12.05.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 osiągnięcia każdego można zdyskredytować lub obrócić kota ogonem, A Jarek kota ma. A kot ma ogon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 12.05.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 osiągnięcia każdego można zdyskredytować lub obrócić kota ogonem, ale ja mam pytanie jakie wg Ciebie trzeba mieć osiągnięcia, jakie kryteria trzeba spełnić żeby w dzisiejszych czasach być pochowanym w Katedrze Wawelskiej? Na pewno nie takie: już Ci napisałem że nigdzie nie jest napisane że trzeba mieć wybitne osiągnięcia krajowe i międzynarodowe żeby być pochowanym na Wawelu. Stawiasz pytania, ale sam się nie kwapisz do odpowiedzi: A to ciekawe co napisałeś. W takim razie kto ma? No i co predysponuje do pochowania na Wawelu? Według Ciebie jeśli nie trzeba być wybitnym, to co? Każdy może liczyć na pochówek na Wawelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 12.05.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Każdy może liczyć na pochówek na Wawelu? Każdy Prezydent Polski wybrany w demokratycznych wyborach, patriota, obrońca interesu narodowego, mądry, dobry i uczciwy człowiek i jako że jest to Katedra katolicka-katolik o osiągnięciach Lecha Kaczyńskiego można wiele napisać, ale po co? przecież i tak je wyśmiejesz i zdewaluujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 12.05.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Na mnie nie licz. Wszystkie osiągnięcia były niezwykłe. http://http://www.abcnet.com.pl/salon24/9.jpg http://www.abcnet.com.pl/salon24/9.jpg Ale to było dobreee !!! Ale urwałłł !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 12.05.2010 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 (edytowane) Każdy Prezydent Polski wybrany w demokratycznych wyborach, patriota, obrońca interesu narodowego, mądry, dobry i uczciwy człowiek i jako że jest to Katedra katolicka-katolik o osiągnięciach Lecha Kaczyńskiego można wiele napisać, ale po co? przecież i tak je wyśmiejesz i zdewaluujesz. Znaczy Piłsudskiego wynosimy ? Katolik z niego przykładny nie był ... Edytowane 12 Maja 2010 przez yarpenowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 12.05.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 A co Olkiem?Chyba był jedynym zaproszonym do Papamobile.Taka rekomendacja papieska wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 12.05.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Znaczy Piłsudskiego wynosimy ? Katolik z niego przykładny nie był ... no niewiele by brakowało że by go wykopali, ale jednak oficjalnie był katolikiem, a czy przykładnym to już inna sprawa. Olek, wiadomo że oficjalnie jest ateistą, więc nie ma dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 12.05.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Zawsze się jeszcze może nawrócić, o co katolicy powinni się modlić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 12.05.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Zawsze się jeszcze może nawrócić, o co katolicy powinni się modlić. każdy ma taką szansę, Olka akurat o to nie podejrzewam, ale kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 12.05.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Czarni , gdy czują szmal to i z ateisty , po śmierci zrobią katolika. Maja to przećwiczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts