Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką wybrać pralke??

red_woman

Recommended Posts

• 2 months później...
Witam,

czy ktoś uzytkuje pralke Siemensa o głebokosci 44 cm?

czy 4,5 kg pojemnosci sprawdza sie przy 5-osobowej rodzince?

a może ktoś użytkuje ten konkretny model ?

http://www.ceneo.pl/3330961

u mnie pralka 6 kg przy 5-osobowej rodzince i niestety jak dla mnie za mała,pralka średnio chodzi raz dziennie.

witam,

niedawno stałam przed tym samym dylematem, bo chciałam jak najwięcej "kg" upchnąć jak najmniejszą głębokością pralki. Oglądałam pralki boscha i strasznie nie podobał mi się otwór do pralki bo był jakby "gumowym rękawem" i wyglądał strasznie wąsko i wydawało mi się że np już kompletu pościeli tam nie włożę mimo że pralka miała ładowność 5kg.

zdecydowałam się na pralkę lg F-1222 ND, ( chociaż nigdy nie przemawiała do mnie ta marka - nie wiem czemu?) ponieważ:

- ma 6 kg - przy 44 cm głębokości

- jest z gwarancja na silnik 10 lat ( pralka indukcyjna? czy jakoś tak?)

- jest mega cicha

- nie spaceruje po całej łazience - jak poprzednia

- wygląda ok

- i ... jak skończy prać to gra melodyjkę;)/można ją oczywiście wyłączyć/

- ma jakieś tam funkcje typu łatwiejsze prasowanie, baby care, itp,

jedyny maleńki minus - to jakoś drzwiczki do mnie nie przemawiają , mają taki haczyk , jak się zamyka drzwiczki, który jakoś tak mało stabilnie dla mnie wygląda..

Pozdrawiam

Mam obecnie Gorenje, niestety nie znam modelu, pralka ma juz ponad 10 lat, głebokość 60 cm i tez jak włoże do niej posciel (poszwa na kołdre + 2 poszewki i przescieradło ) to też nic innego już nie upcham

kurczę, mam dylemat nie lada bo jak wchodze do łazienki to po lewej stronie mam wnęke i 44 cm to max - jak bedzie głebsza to wejdzie w światło drzwi - a chciałam ta całą scianę zabudować do sufitu i schowac tam "wszystko"....

Witam!

Proszę o pomoc w wyborze pralki. Ograniczenia gabarytowe to głębokość do 50 cm. Najlepiej z silnikiem indukcyjnym.

Co myślicie o Electrolux EWS 14971 W Time Manager Czy ona pokazuje ile jest jeszcze czasu do zakończenia pracy?

http://www.ceneo.pl/2492112

Myślałem też o parowej, bo to ciekawa opcja, ale czy są takie o głębokości do 50 cm?

Pozdrawiam

pralki electrolux są bardzo dobre i długo spełniają swoją rolę, ale jeżeli chcesz mieć wysokiej klasy pralkę to polecam Hotpoint Ariston: http://www.electro.pl/produkt-HOTPOINT_ARISTON_Pralka_HOTPOINT_ARISTON_AQ7F_29_UH_28EU_29_-139318,76.html ma dużo ciekawych udogodnień...sama proponuje program, w którym najlepiej prać, posiada również dużo innych funkcji, a przy tym jest prosta w obsłudze, moim zdaniem jest to jedna z lepszych pralek Edytowane przez p!nk