olgusieniunieczka 14.04.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Witam, mam w projekcie stropodach odwrócony warstwy od góry wg projektu:płyty tarasoweżwir 4/8 mm, min. 3 cmgeowłóknina2x papa termozgrzewalnapapa podkładowa mocowana mechanicznieizolacja termiczna gr. 15cmwylewka keramzyto-betonowa ze spadkiem 1% zbrojona siatkąparoizolacjastrop teriva 24cm może znacie całkowite systemy izolacji takich stropów. Wiem, że o taki dach trzeba zadbać szczególnie. Stąd moje pytanie. Obiła mi się o uszy nazwa Ico Pal czy jakoś tak, znacie taką firmę polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 15.04.2010 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Hmm, nikt nie buduje płaskich dachów??? Wysłałam zapytanie do IcoPala i czekam co mi odpowiedza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 17.04.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 wyslij mi projekt na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 02.05.2010 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 podane przez Ciebie warstwy to nie system odwrócony, który charakteryzuje się odwróceniem warstw izolacyjnych i tak od dołu:- strop- warstwa spadkowa- hydroizolacja: np mebrana EPDM, gorszym rozwiązaniem są papy- ew. geowłóknina- na to termoizolacja z polistyrenu ekstrudowanego XPS (materiał, który może być zamoczony w wodzie nie tracąc swoich właściwości izolacyjnych)- geowłóknina- warstwa dociskowa - zwykle żwir do odwodnienia dachu stosuje się specjalne systemowe wpusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Derek1986 06.06.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 (edytowane) Potrzebuję małej pomocy. Mam stropodach odwrócony o następujących warstwach: ------------------- d - ------- --- wsp. lambda żwir 16/32 mm ---------------------- min 5 cm ---------- ? geowłóknina -------------------- ? --------------- ? Austrotherm TOP 30 ------------------ 16 cm ----------- 0,040 hydroizolacja (papa polimerowo- asfaltowa) ----------------------- ? -------- 0,18 ?? warstwa spadkowa ------------------------ ? ------------ ? strop (płyta żelbetowa) ------------------------ 12 cm ------- 1,7 Potrzebuję pomocy w wypełnieniu znaków zapytania Edytowane 6 Czerwca 2010 przez Derek1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts