IWONA TREŚCIŃSKA 31.01.2004 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 W TYM ROKU ROZPOCZYNAM BUDOWĘ DOMKU " KRAB" Z ARCHETONU.PROSZĘ O KONTAKT OSOBY, KTÓRE BUDUJĄ LUB JUŻ MIESZKAJĄ W TAKIM DOMKU !!!!!!!!!!!!!!!!!![/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumek 02.02.2004 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Witam! Też w tym roku chcę wybudować KRABA 2.Bądzmy więc w kontakcie. Gumek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boban 02.04.2004 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Mój już stoi - stan surowy zamknięty - coraz bardziej mi się podoba. Jakby coś bedziemy się wymieniali uwagami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apeska 05.04.2004 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Droga Iwono,cieszę się, że się po raz kolejny odezwałaś, bo miałam straszne wyrzuty sumienia z powodu tego, że nie odpisałam na Twojego maila. Nawet Cię szukałam na Wymianie doświadczeń. Po prostu miałam jakieś obłędne problemy z pocztą i nie mogłam nic wysyłać. Obiecuję się poprawić.Na początek przesyłam treśc maila, który chciałam Ci wysłać już dwa miesiące temu. W wolniejszej chwili zaktualizuję informacje. Oto tekst, który nie chciał się wysłać:Bardzo mi miło poznać kolejną szczęśliwą przyszłą właścicielkę Kraba. Witam w krabowym klubie. My z mężem bardzo namieszaliśmy w projekcie: salon i pokój na dole połączyliśmy w jedno pomieszczenie otwarte na hol, dodaliśmy okna połaciowe w sypialniach na górze, zlikwidowaliśmy tę mała lukarenkę frontową i zastąpiliśmy ją połaciówką, dodaliśmy kominek w salonie ( mniej więcej na miejscu dawnej ściany oddzielającej salon od pokoiku) i dodaliśmy silnie przeszklony wykusz na ścianie w salonie w pobliżu kuchni (wykusz podpatrzyłam w Żonkilu). W tej chwili mamy stan surowy otwarty, budowa trwała dwa i pół miesiąca, zbudowaliśmy z porotonu, ocieplać będziemy styropianem, dachówka Braas – brązowa, cementowa, celtycka, kominy brązowe klinkierowe (nie dokładnie brąz, bardziej melanż). Ogólnie – i tu następują słowa wsparcia i pocieszenia – dom jest po prostu piękny!!!!! Wczoraj przyszły okna (Urzędowski, meranti) i teraz tylko czekamy, aż mróz odpuści i do roboty.Uważajcie na różnicę poziomów na parterze, my chcieliśmy ją trochę zniwelować i daliśmy jeden pustak mniej, żeby na dole było mniej schodków, a góra (parter właściwy) wyszła trochę wyższa (tam w oryginale jest wysokość salonu ok. 265 cm, czy jakoś tak podobnie – my chcieliśmy wyższy). Po pierwsze piach zasypowy sporo nas kosztował, po ie kombinowanie z poziomami spowodowało „rozjechanie się” schodów na poddasze. Nie jest tragicznie, ale stresu było sporo. Uważajcie również na krokwie: w projekcie są piętnastki i my takie mamy, ale żałujemy, że nie uparliśmy się na dwudziestki – spalibyśmy spokojniej. Uwaga na połączenie krokwi garażu ze ścianą domu – one powinny w chodzić w mur, a na naszym projekcie było to niedokładnie rozrysowane i jesteśmy ofiarami radosnej twórczości budujących. I jeszcze ścianka kolankowa: koniecznie wieniec!!! To tyle, tak na gorąco. Pytaj o wszystko, co Ci przyjdzie do głowy, pomogę w miarę możliwości.Pozdrawiam ze Szczecina (skąd Ty jesteś?).Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 24.05.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Najlepszym projektem na świecie jest KRAB czy nie wiecie?Czekam na dalszą poezję, rymy częstochowskie też wchodzą w rachubę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bernadeta 26.07.2004 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 W TYM ROKU ROZPOCZYNAM BUDOWĘ DOMKU " KRAB" Z ARCHETONU. PROSZĘ O KONTAKT OSOBY, KTÓRE BUDUJĄ LUB JUŻ MIESZKAJĄ W TAKIM DOMKU !!!!!!!!!!!!!!!!!![/b] W tym roku kończymy naszego Krabika, obecnie wchodzi ekipa z instalacjami. Pozdraiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 29.07.2004 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 http://www.projekt-mk.rze.pl/realizacje/3/3_a.htmlTu jest Krab ze zmianami warto obejżeć , przypominam stronę kolorystyki http://www.elewacje.archeton.pl/ jest tak dobrze schowana że sam Archeton nie wie że ona istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radwan 31.07.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2004 Budujemy kraba 3 troszke (bardzo) zmodyfikowanego. Obecnie czekamy na ekipe od dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xyz 18.08.2004 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Też chyba zdecyduję się na Kraba. Zależy mi na niewielkim domku z garażem i dwoma pokojamin na dolu. Poddasze będziemy kończyć w przyszłości. Trudno teraz znaleźć projekt o takim układzie.Pozdrawiam z okolic Kutna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 18.11.2004 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Witam jak macie zdjęcia Waszych Krabów to proszę wyslijcie je zbieram wszystko co dotyczy kraba , Krab dostal Medal Europejski , wszyscy zostaliście uhonorowani .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 21.12.2004 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Czekam na zdjęcia krabów pod choinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dimas 13.06.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Hej ja buduje Kraba ale tak specjalnie sie ekscytuje tym projektem , bo teraz po wybudowanieu wiele bym zmienił !!! faktycznie wąski garaż , kijowy układ na parterze i te pare schodków na poziom, mały wiatrołap itd. Też wiele pozmieniałem już ale niektórch rzeczy nieudało sie !. Jest wiele projektów innych teraz widze które są lepiej przemyślane ! Faktycznie podoba mi sie z zewnątrz ale z przedniej strony, bo tył niema wielkiego uroku no chyba że wstawimy komin i jakies okna połaciowe. możecie sobie pooglądac mojego kraba: http://www.dimas.photosite.com/krabii/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 21.06.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Witam domek jest super teraz jest nowy konkurs Archetonu na zdjęcia domów może wyślesz zdjęcia swojego kraba . Za taką kasę ładniejszych nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boban 19.02.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Myśmy dużo pozmieniali Przede wszystkim szerszy i dłuzszy garaż, szerszy ganek, szerszy salon kosztem malego pokoju na dole, "przerobiona" kuchnia, przerobiony taras i teraz jest OK http://boban.fotosik.pl/albumy/4976.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 14.03.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Ale bardzo ładny Krab od przodu jak z projektu no z boku trochę inaczej . A kiedy tynki jak śniegi zejdą sporo tego sniegu na zdjęciach Bardzo ładny. To wyjście z boku pod daszkiem to z kuchni ? Podniesiona jest ścianka kolankowa ? Okienko ładne od przodu , ładny ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boban 14.03.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Dziękuje za ciepłe słowa , szczególnie tej zimy Tynki na jesień, tak to wyjście to z kuchni, a ścianka kolankowa jest podniesiona, jeśli teraz dobrze pamiętam to o dwa pustaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacek2006 03.07.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Witam.Chcę sie zapytac jakie są przybliżone koszty zrobienia fundamentów do krabika. Start u mnie za 2 miesiace. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Roman 05.07.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Witam, gratuluję wyboru. Spróbuj zobaczyć kosztorys - jest dostępny na stronie Projektu Krab ale najbardziej przydatny będzie Ci przedmiar z kosztorysu bo stawki są uśrednione, wiedząc ile czego będzie Ci potrzeba będziesz w stanie oszacować koszty (matriał i robocizna w Twoim regionie) Pozdrawiam PR PS Piszę tak ogólnie bo nie wiem którą wersję Kraba budujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bet2 16.08.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Witam wszystkich. Jetsen na etapie wyboru projektu i bardzo mi się spodobał Krab II. Czy możecie mi powiedzieć coś o kosztach postawienia tego domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacek2006 02.10.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Witam w sobote skończyłem piwnice ( bez stropu i garażu) naszego kraba- 3. Piwnice mam zrobione pod całym domem. Naprawdę warto. za dużo kasy kosztowały mnie ściany fundamentowe. Podsumuję koszty. Roboty ziemne - 2150zł Beton B-15 - 19,5 m3 x 170zł bloczki fundamentowe - 2100 szt x 2,7 zł Deski - 1500zł (kupiłem 4 kubiki, dwa wystarczą na ławy i strop) Drut zbrojeniowy fi14 ok 700zł (udało sie tanio kupić) Cement - 1,5 t Styropian 5mm do ocieplenia scian 2m3- zupełnie wystarczy Bloczki wapienne do licowania i ok. 500 cegieł (rodzice mieli na magazynie Robocizna: ławy 900zł, mury 1750zł Piach miałem z wykopu ( grunt piaszczysty) Przy pracach był jeden murarz oraz 4 pomocników(ja i rodzinka) w porywach do 6 osób. Poszło szybko i sprawnie w sumie 10 dni roboczych zeszło na całe wymienione prace. Do końca listopada strop i kominy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts