rufcio 14.04.2010 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Witam W firmie w jednym z pomieszczeń wg projektu budowlanego umieściliśmy kotłownię. Piec Vitogas 60KW do centralnego ogrzewania. Instalacja została wykonana zgodnie z projektem przez znajomego (ma uprawienia do montowania kotłów do 500kw). Czy potrzebuję teraz jakiś odbiór kotłowni/pieca/komina? Jeśli tak to przez kogo i gdzie się zwrócić? Z góry dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 14.04.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 do gazowni bedziesz potrzebowal opinie kominiarska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rufcio 14.04.2010 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Gaz mam własny z butli z BP. Czy to coś zmienia? Czyli po prostu kominiarza ściągnąć i to wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 14.04.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Często jest tak, że serwisowanie pieca, gwarancja jest uzależnione od zerowego rozruchu przeprowadzonego przez uprawnionego do tego serwisanta. Więc jeśli zależy ci na serwisowaniu, a producent tego wymaga - powinieneś poprosić serwis o uruchomienie pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rufcio 14.04.2010 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Dzięki za wskazówkę. Ale nadal nie wiem, w zakresie prawa budowlanego, czy jakaś inspekcja czy coś ma przychodzić i to oglądać? Kogoś mam zawiadamiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 14.04.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 tylko kominiarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts