mleczus 14.04.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Mam pytanie czy ocieplenie stropu żelbetonowego poddasza użytkowego nad częścią mieszkalną w następujący sposób jest poprawne: - ponieważ na stropie na wysokość 10cm przestają belki nośne, a pod ścianami zewnętrznymi jest nierówność (skos) od wieńca pierwsze chciałem wyrównać powierzchnię wypełniając przestrzenie między belkami styropianem o grubości 10cm, ewentualnie pozostałe nierówności wyrównać betonem - na wyrównaną powierzchnię rozłożyć folię, a następnie prostopadle do poprzedniej rozłożyć kolejną warstwę styropianu 10cm - całość zalać wylewką uzbrojoną w siatkę, nie zapominając o szczelinach dylatacyjnych.. Czy takie ocieplenie będzie ok.. zastanawiałem się jeszcze czy w celu dodatkowego docieplenia nie zastosować wylewki z granulatem.. choć wydaje mi się to już może lekką przesadą, ale wolałem zapytać bardziej doświadczonych.. Z góry dzięki za odpowiedzi i pomoc .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 08.05.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Wszystko ok tylko folie daje się na styropian a nie pomiędzy chyba że płyty styropianu będą frezowane wtedy nie potrzebujesz foli a co do styrobetonu to przesada chyba że całkowicie zastąpisz styropian wylewką styrobetonową. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts