toomyem 15.04.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Witam. Mam sobie taki przycisk dzwonkowy. Macie jakieś patenty jak go przymocować do elewacji (tynk i styropian pod nim)? Kołki do styropianu Fishera są trochę za duże i będą wystawać spod obudowy przycisku, poza tym to trochę chyba armata na wróble. Może na zwykłe kołki, ale obawiam się, że nie wkręcę w nie wkrętu bo się będą w styropianie obracać. Może na takich dyblach do płyt G-K? Albo posmarować kołki jakimś klejem? Ewentualnie może zastosować jakąś kasetę ochronną i przycisk mocować do niej? Poradźcie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 15.04.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Przy takim rozwiązaniu to dałbym jak najmniejszy kołki do G+K. Nikt po tym skakać nie będzie. A jak zastosujesz docelowe rozwiązanie to pozostaną małe otworki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomyem 15.04.2010 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 To ma być właśnie docelowe rozwiązanie. Ale może faktycznie taki kołeczek G-K wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 15.04.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 tak samo jak taki najmniejszy kołeczek do GK trzymać będzie jakiś zwykły klej montażowy, i dziur nie trzeba robić, przykleić można punktowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomyem 16.04.2010 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Tylko wtedy problem z demontażem może być. To już wolę te kołeczki chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 16.04.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 zwykłe małe kołeczki + trochę kleju żeby się trzymały w styropianie i styka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 16.04.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 (edytowane) W Castoramie za grosze można dostać kołki podobne do tych : http://www.franke-zamocowania.pl/site/kolki_do_plyt_tt22.htm z dobrym skutkiem trzymają nawet lampy oświetleniowe . [EDIT]UPS sorki nie doklikałem Twoich linków to był właśnie kołek Fishera - są różne wymiary dobrze trzymają w płycie GK jak i styropianowej elewacji ... Edytowane 16 Kwietnia 2010 przez pawelo_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i grzegorz 21.04.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Ja nie mam żadnych kołków. Szkoda wiercić w nowej elewacji. Mam dzwonek bezprzewodowy, przycisk przyklejony najzwyczajniej na elewacji klejem. Przeźroczysty klej w laskach na "pistolet". Numer na domu też tak mam przyklejony. Trzyma jak ta lala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 21.04.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Przeźroczysty klej w laskach na "pistolet". Numer na domu też tak mam przyklejony. Trzyma jak ta lala. A lampy z kloszem szklanym po 150 zł/ szt też przykleisz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 21.04.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 A lampy z kloszem szklanym po 150 zł/ szt też przykleisz ?? a co?? temat jest o lampach po 150zł/szt , bo nie przyuważyłem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts