Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokażcie swoje KOTŁOWNIE...

ane3ka1

Recommended Posts

O kotłowniach na forum sporo, ale troszkę mniej w kwestii estetycznej. Temat kotłowni raczej nie należy do najwdzięczniejszych. Sama obecnie zastanawiam się nad wykończeniem kotłowni. Poza kwestią jak to zrobić przy zamontowanym piecu zastanawiam się co macie na ścianach. Bardzo proszę o zdjęcia...

Witam

Jak znajde czas to wkleje zdjecie swojej kotłowni. (Mam piec na ekogroszek )

W sezonie grzewczym musze ja sprzatac 1 raz w tygodniu,...kurzy sie niemilosiernie. Wszedzie pelno sadzy. W kotlowni oprócz pieca i workow z ekogroszkiem nie mam nic. Sciany do wysokosci drzwi mam wyłożone plytkami (najtanszymi jakie byly :) ) i teraz zaluje, ze nie sa polozone do sufitu. Sciane nad plytkami musze odkurzac a plytki wystarczy samym mopem przetrzeć.

pozdrawiam

A to moja kotłownia.

1). w trakcie montażu:

http://lh3.ggpht.com/_4STjwinLOH8/Sj9SPn4t3jI/AAAAAAAABTc/Us88v1t83y0/s512/aS6301767.JPG

2). i na gotowo:

http://lh6.ggpht.com/_4STjwinLOH8/SkHeB1udN4I/AAAAAAAABVg/Qc3fZZ45bIk/s512/aS6301838.JPG

Kocioł groszkowy, zasobnik CWU 300l stojący. Kotłownia sama w sobie maluśka, bo 1,8m x 2,9m, dlatego poza tymi urządzeniami nie ma już więcej miejsca na nic innego. Węgiel przynoszę na bierząco ze składziku. Płytki do samego sufitu, bo ze sprzątaniem ogromny problem - kurz z grochu, oraz z popiołu osiada wszędzie - każdy wystający róg wymaga interwencji po każdym zasypie i po każdym wybieraniu popiołu. Fotki są sprzed uruchomienia, więc jeszcze w miarę czysto ;) Nowych nie mam i nie zrobię, bo aż wstyd, taka zapuszczona :> Nie bardzo jest czas na gruntowne sprzątanie, więc tylko się wymiata z grubsza.

• 1 month później...