cymalik 16.04.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 witam, Złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę, Mam projekt Archon+ z 2002r.- niektóre rysunki są ze stycznia 2003. Architektura żąda ode mnie zaświadczenia projektantów o wpisie do Izby.Podkreślam nie architekta który adaptował projekt a architektów wykonujących projekt. Architekt adaptujący złożył takie zaświadczenie. Archon upiera się że projekt nie podlega ustawie z 2001r. posiłkuje się pismem GINB z 01-07-2003 http://archon.pl/downloads/pismo_ginb.pdf Proszę o odpowiedź Kto tu ma racje?? Proszę o jakieś rady dziś muszę odwiedzić architekturę. Pozdrawiam C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
out 16.04.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 za projekt odpowiedzialny jest architekt, który adaptuje projekt i to on ma mieć aktualną izbę i ubezpieczenie. to samo dotyczy się branżystów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 16.04.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 za projekt odpowiedzialny jest architekt, który adaptuje projekt i to on ma mieć aktualną izbę i ubezpieczenie. to samo dotyczy się branżystów. Dokładnie niech urzędasy, święte krowy spadają na drzewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts