Dopuser 05.05.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Trochę też histerycznie reagujesz z tą manipulacją. Na wszystkich, nawet tych najbardziej niekorzystnych zdjęciach był osobiście prezydent i to nie jest manipulacja, tylko złośliwość. Wybacz , żeby w dniu śmierci pokazywać go w śmiesznych pozach czy minach, to byłoby kompletne zdziczenie . Pretensje więc dziwne, zwłaszcza , że fotografie po śmierci pochodziły głównie od fotografa prezydenta i te serwisy pokazywały. A ten fotograf prezydenta to ukrywał te normalne zdjęcia przed śmiercią L.Kaczyńskiego, czy jak ? Zresztą nie tylko polska prasa kolorowa to robiła. Najwięcej zdjęć i złośliwości prawionych mieli panowie Kaczyńscy za granicą. "Kartofel" nie jest wymysłem polskich dziennikarzy, zrobił to Spigel, który również żadnego swojego prezydenta za życia nie oszczędzał. To, że zagraniczne media karykaturują innych prezydentów wcale mnie nie dziwi... nasze gazety robią podobnie w stosunku do prezydentów innych krajów, czasami przekraczając granice taktu... Ale ja mówię o oczernianiu postaci Prezydenta RP przez Polaków... Może i prywatnie był on ciepły, miły, wesoły i samokrytyczny. Nikogo to nie interesuje, prezydent nie jest oceniany poprzez życie prywatne, tylko jak zachowuje się oficjalnie.Ma być godnym reprezentantem narodu a nie partii... IMHO był... prezydentem wszystkich SBków był kto inny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 05.05.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 gdyby jeszcze znał słowa hymnu narodowego, to już byłby super prezydent ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 05.05.2010 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 (edytowane) - Ale za g r a n i c z n e media jakos specjalnie wcale nie karykaturowaly Lecha Kaczynskiego . Ze ukazal sie jakis tam zart w stylu niemieckim za zachodnia granica a w Polsce rozdmuchano to do jakiego wielkiego wydarzenia i .......po.dchwycono i po-wtarzano do znudzenia przez ostatnie 2 lata - to swiadczy tylko o po-ziomoe praktyk piaru w Polsce . Nagonka byla tak zenujaca i na takim po.ziomie, ze czlowiek sie zastanawil dla kogo ta gadka , i jak oceniaja odbiorce ci co ta nagonke nakrecaja . Propaganda taka szla ze jesli ktos nie wiedzial jak to za komuny bylo to mogl sobie przypomniec - bo ta jednotorowa i zogniskowana na Kaczynskich nagonka - tworzona byla przez tych ktorzy za komuny pracowali m in w srodkach masowego przekazu - pan Walter np -a kto wtedy sie jeszcze sie nie urodzil to mogl po-bierac lekcje. - A przy tym trabiono jaka to mamy demokracje . I ka z d y moze sie wy - po- wiedziec .- Edytowane 5 Maja 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.05.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 gdyby jeszcze znał słowa hymnu narodowego, to już byłby super prezydent ! Gdyby znał nazwisko selekcjonera polskiej drużyny narodowej , byłby super kibicem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 05.05.2010 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 (edytowane) Dodam sprawę np. zdjęć L.Kaczyńskiego i małżonki. Jak to się stało, że po ich śmierci pojawiły się ich normalne zdjęcia w prasie i TV ? Zrobili im po śmierci, czy jak ? Te zdjęcia przecież były zrobione lata temu, ale w ramach negatywnej kampanii nie były po prostu pokazywane... a teraz, ot tak, z palca strzelił i są... taki drobny przykład ale już coś mówi... Ale pewno się czepiam albo - ubiegając - adwersarzy pierdzę... - Kamera moze duzo bo ekran po-kazuje tylko wycinek rzeczywistosci. Jest taki prosty jak konstrukcja cepa trick - po-dstawienie komus mikrofonu miedzy oczy - bedzie wydawal sie na ekranie niski . Po-dstawisz mu mikrofon po-d brode albo zrobisz ujecie od podlogi w gore - jak robia Sikorskiemu - i bedzie wydawal sie w y s o k i . - Edytowane 5 Maja 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 05.05.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 A ten fotograf prezydenta to ukrywał te normalne zdjęcia przed śmiercią L.Kaczyńskiego, czy jak ? To, że zagraniczne media karykaturują innych prezydentów wcale mnie nie dziwi... nasze gazety robią podobnie w stosunku do prezydentów innych krajów, czasami przekraczając granice taktu... Ale ja mówię o oczernianiu postaci Prezydenta RP przez Polaków... IMHO był... prezydentem wszystkich SBków był kto inny... Rozmowa trochę jak cielęcia z prosięciem. To uważasz , że w prasie powinny ukazywać się zdjęcia oficjalnego fotografa, wyselekcjonowane specjalnie do publikacji? Tak jak w Watykanie albo w Korei? Jak się głupkowato i złośliwie uśmiechał na spotkaniu z Rice już nie, chociaż robił z siebie błazna, chcąc dokuczyć Tuskowi, chociaż też sam w Paryżu rozmawiał rękami z Sarkozym. Kto go oczerniał ? Błazen Wojewódzki z pajacem Figurskim - przestań bądź normalny, nie usprawiedliwiaj kompleksów człowieka , który zamiast z nimi walczyć winił środowisko.. Ma kompleksy prawie każdy, prezydenci też, ale jak będą robili sceny, to reakcja pop-mediów będzie odwrotna do zamierzonej. Z tego powodu, że świta pisowska wkoło szalała na każdy żart ,tak że Jaro z Leperem chcieli prawo prasowe zmieniać i ryczeli na Axel S., stąd nadymano do granic wytrzymałości kartofla, Borubara i inne zabawne wpadki. Przestań człowieku pleść androny o nagonce.Cały świat się na niego uwziął oprócz Naszego Dziennika i TV Trwam? Bez jaj. Żadna poważna gazeta , nawet nieprzychylna mu ,nie publikowała jego zdjęć w niekorzystnej dla prezydenta sytuacji, tylko brukowce i prasa kolorowa nastawiona na sensację. Sensacje, które były akurat w tym przypadku dosyć łatwe do złapania. Ani Polityka, ani GP czy Newsweek na takie zabiegi jak portale czy tabloidy sobie nie pozwoliły. Dziennikarz brukowca da się opluć czy dostać w ryja od polityka , byleby to było udokumentowane. To ,że odczuwasz iż to był twój prezydent nie dziwi mnie. Ja nie miałem okazji tego nigdy poczuć, nie dał mi tej szansy. Był to prezydent mojego kraju, niepozorny i flegmatyczny człowiek z kompleksami swoimi i brata, ale nie mąż stanu , którego miałbym za cokolwiek podziwiać. Patriotyzm szabelkowy jest tak samo ponury jak ten kaszankowy , znam wielu innych patriotów zupełnie normalnych i zapomnianych i nie jest to szczególny powód do specjalnego traktowania. To jest zasrany obowiązek Polaka a nie cudowna zaleta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 05.05.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 - Ale za g r a n i c z n e media jakos specjalnie wcale nie karykaturowaly Lecha Kaczynskiego . Ze ukazal sie jakis tam zart w stylu niemieckim za zachodnia granica a w Polsce rozdmuchano to do jakiego wielkiego wydarzenia i .......po.dchwycono i po-wtarzano do znudzenia przez ostatnie 2 lata - to swiadczy tylko o po-ziomoe praktyk piaru w Polsce . - Zdaje się, że to rząd po światłym przywództwem Jarka domagał sie przeprosin od rządu niemieckiego - za tekst w prywatnej gazecie a Pan Prezydent dostał dyplomatycznej biegunki przed trojkatem weimarskim we w tym czasie . Dobrze, że wojny wtedy nie wypowiedzieliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 05.05.2010 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 -W jednym musze sie zgodzic - zdaje ci sie . Tak samo jak to , ze obezwladnil pilota zeby wyladowac . - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 05.05.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 "mamy z tego konstatacjęa nawet myśl złotą- że możliwe są dyskusje , ale nie z idiotą." Andrzej Waligórski a tak jakoś mi się przypomniało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 05.05.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 "mamy z tego konstatację a nawet myśl złotą - że możliwe są dyskusje , ale nie z idiotą." Andrzej Waligórski a tak jakoś mi się przypomniało. super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 05.05.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 To uważasz , że w prasie powinny ukazywać się zdjęcia oficjalnego fotografa, wyselekcjonowane specjalnie do publikacji? Tak jak w Watykanie albo w Korei? Ja coś takiego insynuuję ? Ciekawe, że nic o tym nie wiem... zapytałem czemu zdjęcia tego oficjalnego fotografa nie były wykorzystywane wcześniej... ukrywał te fotki przed mediami ? A media to już swoich fotografów czy kamerzystów nie mają, czy jak ? Kto go oczerniał ? Błazen Wojewódzki z pajacem Figurskim - przestań bądź normalny, nie usprawiedliwiaj kompleksów człowieka , który zamiast z nimi walczyć winił środowisko.[...]] Z tego powodu, że świta pisowska wkoło szalała na każdy żart ,tak że Jaro z Leperem chcieli prawo prasowe zmieniać i ryczeli na Axel S., stąd nadymano do granic wytrzymałości kartofla, Borubara i inne zabawne wpadki. Nobody is perfect... mi chodzi o wypowiedzi liderów PO np. Sikorskiego, Niesiołowskiego czy Palikota, liderów partii rządzącej, a nie jakichś brukowców... Patriotyzm szabelkowy jest tak samo ponury jak ten kaszankowy , znam wielu innych patriotów zupełnie normalnych i zapomnianych i nie jest to szczególny powód do specjalnego traktowania. To jest zasrany obowiązek Polaka a nie cudowna zaleta. A propos patriotyzmu: czytam wypociny n/t patriotyzmu jaki to on powinien być czy nie być... ciekawym jaki rodzaj patriotyzmu reprezentuje np. b. prezydent W. Jaruzelski... on też twierdzi, że jest patriotą, ale czym dla niego z kolei jest patriotyzm ? Każdy ma swój własny, czy jak ? To tak na marginesie artykułu: http://blog.rp.pl/wildstein/2010/05/05/bestia-patriotyzmu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 05.05.2010 23:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 (edytowane) Rozmowa trochę jak cielęcia z prosięciem. To uważasz , że w prasie powinny ukazywać się zdjęcia oficjalnego fotografa, wyselekcjonowane specjalnie do publikacji? Tak jak w Watykanie albo w Korei? Jak się głupkowato i złośliwie uśmiechał na spotkaniu z Rice już nie, chociaż robił z siebie błazna, chcąc dokuczyć Tuskowi, chociaż też sam w Paryżu rozmawiał rękami z Sarkozym. Kto go oczerniał ? Błazen Wojewódzki z pajacem Figurskim - przestań bądź normalny, nie usprawiedliwiaj kompleksów człowieka , który zamiast z nimi walczyć winił środowisko.. Ma kompleksy prawie każdy, prezydenci też, ale jak będą robili sceny, to reakcja pop-mediów będzie odwrotna do zamierzonej. Z tego powodu, że świta pisowska wkoło szalała na każdy żart ,tak że Jaro z Leperem chcieli prawo prasowe zmieniać i ryczeli na Axel S., stąd nadymano do granic wytrzymałości kartofla, Borubara i inne zabawne wpadki. Przestań człowieku pleść androny o nagonce.Cały świat się na niego uwziął oprócz Naszego Dziennika i TV Trwam? Bez jaj. Żadna poważna gazeta , nawet nieprzychylna mu ,nie publikowała jego zdjęć w niekorzystnej dla prezydenta sytuacji, tylko brukowce i prasa kolorowa nastawiona na sensację. Sensacje, które były akurat w tym przypadku dosyć łatwe do złapania. Ani Polityka, ani GP czy Newsweek na takie zabiegi jak portale czy tabloidy sobie nie pozwoliły. Dziennikarz brukowca da się opluć czy dostać w ryja od polityka , byleby to było udokumentowane. To ,że odczuwasz iż to był twój prezydent nie dziwi mnie. Ja nie miałem okazji tego nigdy poczuć, nie dał mi tej szansy. Był to prezydent mojego kraju, niepozorny i flegmatyczny człowiek z kompleksami swoimi i brata, ale nie mąż stanu , którego miałbym za cokolwiek podziwiać. Patriotyzm szabelkowy jest tak samo ponury jak ten kaszankowy , znam wielu innych patriotów zupełnie normalnych i zapomnianych i nie jest to szczególny powód do specjalnego traktowania. To jest zasrany obowiązek Polaka a nie cudowna zaleta. - Po-prosimy o streszczenie i przedstawienie w punktach najwazniejszych zalozen tego dlugiego - i z pewnoscia waznego dla spoleczenstwa - textu. Bo to text jak Adama Michnika - nic z niego nie wynika . Co jest zasranym obowiazkiem Polaka ? - bo sie nie doczytalam - byc zapomnianym i normalnym ? Czy normalnym i zapomnianym ? - Chyba po.mylil sie przedmowcy patriotyzm z alkoholizmem Ale to dla niego zadna roznica . I to - izm i to - izm . - Edytowane 6 Maja 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 06.05.2010 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 "mamy z tego konstatację a nawet myśl złotą - że możliwe są dyskusje , ale nie z idiotą." Andrzej Waligórski a tak jakoś mi się przypomniało. ... i dalej: "Powiedzieć komuś: idiota! – to nie obelga, lecz diagnoza." Julian Tuwim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 06.05.2010 01:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 (edytowane) ... i dalej: "Powiedzieć komuś: idiota! – to nie obelga, lecz diagnoza." Julian Tuwim - Marne. Po-wiedzeli * idiota * juz sto tysiecy razy . Po-wiedziec o kims * idiota * to dowod na brak rzeczowych argumentow . To dowod bezsilnosci . Wszyscy oprocz nas to idioci a idioci to patrioci, patrioci to idioci i tak w kolko . Wiemy, wiemy , przerabialismy i przerabiamy . A spieprzaj dziadu . - Edytowane 6 Maja 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 06.05.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 - Po-wiedzeli * idiota * juz sto tysiecy razy . Po-wiedziec o kims * idiota * to dowod na brak rzeczowych argumentow . To dowod bezsilnosci . No jakoś też musisz sobie wytłumaczyć ten swój stan , w którym z uśmiechem akceptujesz plucie w twarz i nazywasz to deszczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 06.05.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 A propos patriotyzmu: czytam wypociny n/t patriotyzmu jaki to on powinien być czy nie być... ciekawym jaki rodzaj patriotyzmu reprezentuje np. b. prezydent W. Jaruzelski... on też twierdzi, że jest patriotą, ale czym dla niego z kolei jest patriotyzm ? Każdy ma swój własny, czy jak ? A propos patriotyzmu - jest nim płacenie podatków, tak? czy wszyscy płacimy je uczciwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 06.05.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Cechami patrioty jest umiłowanie własnej ojczyzny i narodu. Może być ono realizowane poprzez kultywowanie tradycji, oddawanie czci bohaterom narodowym i pamięć o nich, jak i również działania na rzecz danej społeczności; uczestnictwo w wyborach, świadoma postawa obywatelska. Jednakże również działania na szkodę aparatu państwowego mogą być uznawane jako patriotyczne, jeśli służą budowaniu ojczyzny – nieposłuszeństwo obywatelskie. Patriotyzm to stawianie dobra kraju ponad interes osobisty, a nawet rezygnacja z prywatnych korzyści. Wynika on z więzi społecznej i emocjonalnej z narodem, kulturą i tradycją. Wiąże się także z poszanowaniem innych narodów i ich kultury. Właściwa, czyli „zmodernizowana”, Polska, a więc III RP, miała być stadium przejściowym przed wyższą formą istnienia, w której tożsamości narodowe przetopią się w mistyczną europejską unię. Tradycyjny patriotyzm mógł w tym tylko przeszkadzać. http://blog.rp.pl/wildstein/2010/05/05/bestia-patriotyzmu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 06.05.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 twoją cechą jest umiłowanie do wklejania cytatów jako własnych tekstów. Nie żebym się skarżyła ,w sumie to i tak bardziej strawne niz twoje wlasne przemyslenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 06.05.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Ale ! urwałłł! ale to dobre !! Cieszy że jednak w Jarka wierza i nie dali sie do końca zmanipulować !!! 1 650 000 podpisów pod kandydaturą kandydata Prawa i Sprawiedliwości Ale to dobre !! Zobaczymy co na to Bronek i Donek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 06.05.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 twoją cechą jest umiłowanie do wklejania cytatów jako własnych tekstów. Nie żebym się skarżyła ,w sumie to i tak bardziej strawne niz twoje wlasne przemyslenia :yes:Lewakk też tak miał i też nie na temat :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts