mariankossy 06.05.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Ile podpisów na SLD ?? 200!! czego 200?? 200 tys. Tysz dobrze !!! ( teraz Donek na TV jest troche zaskoczony podpisami na Jaro , hi, hi, hi ! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 07.05.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 A propo Borubar. To bardzo dobry przykład. Kaczyński powiedział: "Ale dobry był także nasz bramkarz, Artur Boruc, bardzo". A do dzisiaj kupa osób mu to wytyka. I choćby im pokazać nagranie w zwolnionym tempie, to i tak wiedzą swoje. Z youtube: w zwolnionym tempie, wyraźnie słychać Boruc, bardzo Tak samo było z szalikiem, gdy media pokazywały masowo to zdjęcie: http://patrz.pl/zdjecia/austria-polska-lech-kaczynski-szalik Podczas gdy całość wyglądała tak: http://www.wykop.pl/ramka/69937/jak-to-bylo-faktycznie-z-szalikiem-kaczynskiego/ ALbo z hymnem, gdy pomylił się Jarosław, a wszyscy do dzisiaj piszą, że Lech nawet nie znał hymnu... To do "sp* dziadu": Sarkozy będąc prezydentem pobił Lecha na głowę swoim Casse-toi alors! Casse-toi alors, pauvre con! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 07.05.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Szopen, nic nie poradzisz, ci ludzie mają po prostu wyprane mózgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 07.05.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Szopen, nic nie poradzisz, ci ludzie mają po prostu wyprane mózgi] http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał mbz Nazwanie tych, co zlozyli podpisy poparcia, ze nie sa przy zdrowych zmyslach nie jest obraza? Wedlug mnie jest. http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał bold nic nie poradzisz, ja za takie subiektywne opinie zostałem zbanowany, jaki moderator, takie forum Czyli wiesz że to obraza i świadomie brniesz dalej ... Znów się powtórzę - najpierw wymagaj od siebie, później od innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 07.05.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 To do "sp* dziadu": Sarkozy będąc prezydentem pobił Lecha na głowę swoim To ciekawe jak się próbuje wartościować chamstwo - moje chamstwo to pikuś, to kogoś chamstwo to dopiero wielka sprawa. A prawda jest taka - chamstwo chamstwem pozostanie - mimo, ze inni też tak robią. Żadne to wytłumaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 07.05.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał mbz Nazwanie tych, co zlozyli podpisy poparcia, ze nie sa przy zdrowych zmyslach nie jest obraza? Wedlug mnie jest. http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał bold nic nie poradzisz, ja za takie subiektywne opinie zostałem zbanowany, jaki moderator, takie forum Czyli wiesz że to obraza i świadomie brniesz dalej ... Znów się powtórzę - najpierw wymagaj od siebie, później od innych. Sugerujesz, ze ja i Bold to jedna i ta sama osoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 07.05.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Nie. Sugeruję, że bold zgadza się w Twoją opinią, że to obraza i świadomie obraża innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 07.05.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Nie. Sugeruję, że bold zgadza się w Twoją opinią, że to obraza i świadomie obraża innych. Ok, dziwnie to wygladalo, wyrwane z kontekstu ( jak pozniej sie dopatrzylam - z innego watku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 07.05.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Czyli wiesz że to obraza i świadomie brniesz dalej ... Znów się powtórzę - najpierw wymagaj od siebie, później od innych. czasami trudno wytrzymać jak po raz setny czytam obrzydliwe manipulacja pewnych użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 07.05.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 czasami trudno wytrzymać jak po raz setny czytam obrzydliwe manipulacja pewnych użytkowników W takim razie sugeruję melisę, nervosol lub inne wspomagacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 07.05.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 W takim razie sugeruję melisę, nervosol lub inne wspomagacze. nie jest mi to potrzebne, jako zakompleksiony moher, poobrażam sobie lemingi i już mi lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 07.05.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 nie jest mi to potrzebne, jako zakompleksiony moher, poobrażam sobie lemingi i już mi lepiej Pozwolę sobie mieć zdanie wprost przeciwne - w dalszym ciągu uważam, ze jeśli ktoś po przeczytaniu tekstu nie potrafi opanować emocji i obraża innych, to jednak jest mu potrzebna jakaś pomoc lub samopomoc. Chodzi zarówno o tych obrażanych jak i własne serduchno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 07.05.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Pozwolę sobie mieć zdanie wprost przeciwne - w dalszym ciągu uważam, ze jeśli ktoś po przeczytaniu tekstu nie potrafi opanować emocji i obraża innych, to jednak jest mu potrzebna jakaś pomoc lub samopomoc. Chodzi zarówno o tych obrażanych jak i własne serduchno. Już służe pomocą Czyżby ten sam problem co tu: Napisał gumis107 Marian masz cos z deklem nie calkiem moze?Podpisales sie "fan R.M i PiSu ,a przeciez nie kto inny jak J.Kaczysnki o Rydzyku mowili pe"sowiecki szpieg' ,Rydzyk o L.Kaczynskim i jego zonie per "oszust i czarownica" wiec ciezko byc rownoczesnie i fanem PiSu i Rydzyka , no chyba ,ze jest sie dwulicowym hipokryta lub czlowiekiem z odchylami psychicznymi. QUOTE=mariankossy;4104953]"głodnemu chleb na mysli " :yes: Ale było to dobre !!! :D Ale urwałłłł! !!! :D ps. zawsze od babci okularki można pożyczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.05.2010 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Gdyby tak komuś przyszło do głowy brac powaznie to co ten wyżej wypisuje to tu jest próbka jego stylu: ...nie ma cię już 20 minut , poszedłes się poskarżyć czy strzepać kapucyna???... ...BOHO a ty w swoim życiu CO zrobiłeś, poranna kupa się nie liczy... Polityka polityką ale człowieka uzywającego takich sformułowań i argumentów powinno się ignorować jak każdą podobną hołotę, niezależnie od poglądów politycznych. Niedobrze mi się robi jak czytam tego prymitywa. To wyżej to tylko mała probka jego mozliwości. Ignorujcie go! Precz z prostactwem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 07.05.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Gdyby tak komuś przyszło do głowy brac powaznie to co ten wyżej wypisuje to tu jest próbka jego stylu: Polityka polityką ale człowieka uzywającego takich sformułowań i argumentów powinno się ignorować jak każdą podobną hołotę, niezależnie od poglądów politycznych. Niedobrze mi się robi jak czytam tego prymitywa. To wyżej to tylko mała probka jego mozliwości. Ignorujcie go! Precz z prostactwem! @perm Bardzo dziękuję za podanie mojego przykładu, dozgonnie jestem Tobie wdzięczny tak jak i moderatorom za "bana" po tej wypowiedzi. Jako sympatyk PiS i jeden z mocherowych beretów pragne zauważyc że wyciagnąłem (z tego) wnioski, wszak ludzie myślący powinni moderowac swoje działania przez pryzmat równiez historii i doświadczenia. Bardzo mi się również podoba to że Jarosław Kaczyński i PIS wyciagnął wnioski z poprzednich kampanii wyborczych co widać , słychac i czuć ! Co do innych partii i elektoratu to się nie wypowiadam , chciaż wydaje mi się że dla jednej z nich czas jakby stanął w miejscu , no może ciut nawet cofnął sie , ale moze to i dobrze Dziękuje za uwage , zycze miłego dnia ; fan FM i sympatyk PiS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 07.05.2010 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Cechami patrioty jest umiłowanie własnej ojczyzny i narodu. Może być ono realizowane poprzez kultywowanie tradycji, oddawanie czci bohaterom narodowym i pamięć o nich, jak i również działania na rzecz danej społeczności; uczestnictwo w wyborach, świadoma postawa obywatelska. Jednakże również działania na szkodę aparatu państwowego mogą być uznawane jako patriotyczne, jeśli służą budowaniu ojczyzny – nieposłuszeństwo obywatelskie. Patriotyzm to stawianie dobra kraju ponad interes osobisty, a nawet rezygnacja z prywatnych korzyści. Wynika on z więzi społecznej i emocjonalnej z narodem, kulturą i tradycją. Wiąże się także z poszanowaniem innych narodów i ich kultury. http://blog.rp.pl/wildstein/2010/05/05/bestia-patriotyzmu/ Czy w świetle tej przykładowej definicji (innych definicji jakoś nie dostrzegam) każdy z polityków jest patriotą ? Albo inaczej czy ś.p. Lech Kaczyński nie zasługuje na to miano ? Jeśli nie on to który z byłych prezydentów ? Ciekawym konkretów a nie bzdur o przecinkach czy epitetach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 07.05.2010 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Czy w świetle tej przykładowej definicji (innych definicji jakoś nie dostrzegam) każdy z polityków jest patriotą ? Albo inaczej czy ś.p. Lech Kaczyński nie zasługuje na to miano ? Jeśli nie on to który z byłych prezydentów ? Ciekawym konkretów a nie bzdur o przecinkach czy epitetach... a kto i gdzie pisał, że nie był ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 07.05.2010 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 (edytowane) Dla mnie taki co dba o suwerenność Ojczyzny a nie jest rzecznikiem obcych interesów. Przykład : Sowieci dla swoich działań zasłaniaja sie że to był samolot cywilny ( TU 154 nr 101 )a rząd ich w tym utwierdza pomimo że samolot był na etacie 36 pułku specyjalnego. Nasi rzadzący w tym ich ( Putina ) utwierdzają że tak jest bo nie widziałem sprzeciwu ze strony Tuska . Czyli mamy przez to rozumieć że Hammery na wyposażeniu kontygentu WP w Afganistanie też są samochodami cywilnymi ??? Jak nie to dlaczego przecież takie same w cywilu jeżdżą!! (moze nie tak opancerzone ) Spis statków powietrznych Wojska Polskiego Tu-154M, 90A-837 (837/01; 101) 1. Numer seryjny: Tu-154M, 90A-837 2. Numery taktyczne: 837/01 - pod środkowym silnikiem/na luku przedniego podwozia - w początkowym okresie 101 - aktualnie 3. Data produkcji: 29.06.1990 r. 4. Data dostawy: 12.07.1990 r. 5. Użytkownicy i okres użytkowania: 12.07.1990 r. - 00.00.0000 r., JW 2139 (36 splt) 6. Prace na samolocie wykonane poza jednostką macierzystą: Brak danych 7. Ostatni lot (data, stopnie, imiona i nazwiska załogi): 10.04.2010 08:56 Utracony w katastrofie podczas podchodzenia do lądowania na lotnisku w Smoleńsku. Na pokładzie miał delegację udającą się na obchody 70 rocznicy mordu w Katyniu. W skład delegacji wchodziły najważniejsze osoby w państwie w tym prezydent Lech Kaczyński z małżonką. Łączna liczba ofiar wynosi 96 osób (link:http://www.tvn24.pl/-1,1651566,0,1,o...wiadomosc.html). Załoga feralnego lotu: Kpt. pil. Arkadiusz PROTASIUK Mjr pil. Robert Marek GRZYWNA Por. pil. Artur Karol ZIĘTEK Chor. Andrzej MICHALAK No ale ci od Targowicy też czuli sie patriotami !!! Edytowane 7 Maja 2010 przez mariankossy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 07.05.2010 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Czyli mamy przez to rozumieć że Hammery na wyposażeniu kontygentu WP w Afganistanie też są samochodami cywilnymi ??? Będą, o ile ustali tak premier Tusk z premierem Putinem... swoją drogą ciekawe w jakiej formie odbyło się to ustalenie... ot tak, przy sztachańcu czy może bardziej oficjalnie za pomocą jakiegoś urzędowego dokumentu? Ale pssst, nie drażnijmy Rosjan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 07.05.2010 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 (edytowane) Czy w świetle tej przykładowej definicji (innych definicji jakoś nie dostrzegam) każdy z polityków jest patriotą ? Albo inaczej czy ś.p. Lech Kaczyński nie zasługuje na to miano ? Jeśli nie on to który z byłych prezydentów ? Ciekawym konkretów a nie bzdur o przecinkach czy epitetach... a kto i gdzie pisał, że nie był ? I w nawiązaniu do powyższych - niestety, nie każdy patriota może być sprawnym prezydentem. To warunek konieczny ale nie wystarczający. A co do innych definicji to choćby definicja z Encyklopedii PWN : patriotyzm [łac. < gr.], postawa łącząca przywiązanie i miłość do ojczyzny oraz solidarność z własnym narodem — z szacunkiem dla innych narodów i poszanowaniem ich suwerennych praw; przeciwieństwo szowinizmu. szowinizm, bezkrytyczne umiłowanie własnego narodu, połączone z przekonaniem o jego wyższości nad innymi narodami i wrogością wobec nich; skrajna postać nacjonalizmu. A teraz jeszcze niech każdy przeczyta sobie te dwie definicje i zastanowi się we własnym sumieniu do której z nich jest mu bliżej. Edytowane 7 Maja 2010 przez yarpenowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts