Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy obraz Lecha Kaczynskiego i jego zony Marii byl zmanipulowany ?

barakuda1

Recommended Posts

Gdyby tak komuś przyszło do głowy brac powaznie to co ten wyżej wypisuje to tu jest próbka jego stylu:

Polityka polityką ale człowieka uzywającego takich sformułowań i argumentów powinno się ignorować jak każdą podobną hołotę, niezależnie od poglądów politycznych. Niedobrze mi się robi jak czytam tego prymitywa. To wyżej to tylko mała probka jego mozliwości. Ignorujcie go! Precz z prostactwem!

tez właśnie to uczyniłam, ale wywlekając Jego cytaty prowokujecie do czytania....niestety funkcja działa jedynie na oryginalny post.

• Odpowiedzi 421
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I w nawiązaniu do powyższych - niestety, nie każdy patriota może być sprawnym prezydentem. To warunek konieczny ale nie wystarczający.

Pytałem o 4 osoby... jakiś problem z odpowiedzią ?

A co do innych definicji to choćby definicja z Encyklopedii PWN :

szowinizm, bezkrytyczne umiłowanie własnego narodu, połączone z przekonaniem o jego wyższości nad innymi narodami i wrogością wobec nich; skrajna postać nacjonalizmu.

Czyżbyś coś sugerował ?

Edytowane przez Dopuser
x

Pytałem o 4 osoby... jakiś problem z odpowiedzią ?

Żaden. Aaalee o so choci ?

Czyżbyś coś sugerował ?

Wiesz, jest takie bardzo stare i mądre przysłowie - uderz w stół a nożyce się odezwą. Czyżbyś miał coś za uszami, skoro ten wyłuszczony fragment tak bardzo Cię poruszył ?

Edytowane przez yarpenowski
chyba zmieniłem komuś płeć

Będą, o ile ustali tak premier Tusk z premierem Putinem... swoją drogą ciekawe w jakiej formie odbyło się to ustalenie... ot tak, przy sztachańcu czy może bardziej oficjalnie za pomocą jakiegoś urzędowego dokumentu?

Ale pssst, nie drażnijmy Rosjan...

Żeby nie przedłuzac są międzynarodowe znaki rozpoznawcze.

One pokazuja ( są znakiem widocznym ) czegos niewidocznego np. czerwony krzyż na białym tle, szachownica białoczerwona na skrzydle , ogonie samolotu, flagi narodowe. Towszystko jest na ogół własciwie rozpoznawane i ma swoja range.

Co do przelotu statku powietrznego cywilnego czy wojskowego to przepisy krajowe i normy miedzynarodowe nie stoja w sprzecznosci .

Wystarczy poszukac w przepisach by nie dać sie okłamywać. Wszystkie przeloty samolotów rządowych podlegaja przepisom o wojskowych statkach powietrznych ( minn. nie muszą latac w korytarzach powietrznych, lądowac na lotniskach nie objetych przepisami miedzynarodowej agencji lotniczej itd. )

Zarządzenie MON z 29 lipca 1993 r ; i pewnie tak samo maja w Rosji :)

Edytowane przez mariankossy

To ciekawe jak się próbuje wartościować chamstwo - moje chamstwo to pikuś, to kogoś chamstwo to dopiero wielka sprawa.

A prawda jest taka - chamstwo chamstwem pozostanie - mimo, ze inni też tak robią. Żadne to wytłumaczenie.

Słusznie, ale pytanie jest też takie: czy gdyby postawić obok siebie Berlusconiego, Sarkozego i Kaczyńskiego, to czy faktycznie Kaczyński na ich tle tak bardzo się wyróżnia?

Słusznie, ale pytanie jest też takie: czy gdyby postawić obok siebie Berlusconiego, Sarkozego i Kaczyńskiego, to czy faktycznie Kaczyński na ich tle tak bardzo się wyróżnia?

Trudno mi na to pytanie odpowiedzieć, ponieważ Kaczyńskiego miałem na co dzień i znam dużo jego wypowiedzi, Berlusconiego i Sarkozego znam głównie właśnie z ich wpadek - bo wtedy się ich głównie cytuje. Ale zaryzykowałbym stwierdzenie, że owszem, każdemu z nich niestety wyłaziła z butów słoma i chamskie zachowania.

I nie jest to żadna okoliczność łagodząca.

'

Czyli w zasadzie nie interesujesz sie tym zbytnio . znasz rzeczywistosc z ekranu telewizora .

Znac kogos glownie z wpadek - a to nie jest jaks nadzwyczajna znajomosc bo kazdy moze sie mylic - no chyba , ze jest to psychologiczna obrona przed wpadkami, ktore sami p pelnilismy lub b o i m y sie, ze popelnimy. .

Psychologiczne pomniejszanie naszego napiecia i leku przed swoimi *wpadkami * .

-

Edytowane przez barakuda1

barakuda przeczytaj, potem odpowiadaj. bo widzę że u Ciebie ręka bardziej lotna niż umysł.

Berlusconiego i Sarkozego znam z mediów owszem, nie mieszkam ani we Włoszech ani we Francji więc nie znam ich codziennych wypowiedzi.

Kaczyńskiego znałem także z mediów, ale codziennie w zasadzie miałem styczność z jego twórczością. I nie tylko tą "wpadkową" - mogłem sobie więc wyrobić swoje zdanie na jego temat zdanie. Wybacz ale ja chamskiego zachowania nie podciągam pod "każdy się może mylić"

Ty, w przeciwieństwie do mnie, jak rozumiem, znasz go nie z mediów lecz np. ze sztabu wyborczego, z pracy w kancelarii, z klubu parlamentarnego etc.

-

Oczywiscie, oczywiscie,

Nie jestem lotna w zadnym wypadku .

Cala lotnosc po twojej stronie .

Chamstwo natomaist po mojej .

* Lotna* to byl taki film Wajdy po ktorym Antoni Slonimski napisal o w a j d a l i z a c j i polskiej historii.

-

Jasne .

Nie jestem lotna .

I nie pretenduje bynajmniej do tego miana .

Propagandowy, skrzywiony obraz Lecha Kaczynskiego sluzyl przede wszystkim do zamaskowania pogarszajacej sie sytuacjii ekonomicznej .

Pisalam o tym pare razy juz na tym forum - malo mnie nie zjedzono na surowo .

Euro, wspolna waluta, ulubione dziecko obecnie rzadzacej elity - poniosla kleske - gospodarka oparta na kredytach i nierealistycznach ambicjach - realizuj swoje marzenia na kredyt - rowniez .

Dodajmy do tego bezpieczenstwo energetyczne, zmieniajace sie technologie, upadajace szkolnictwo, sluzba zdrowia, emerytury.

Stad brak merytorycznej dyskusji a atak na prezydenta Lecha Kaczynskiego szedl po linii jego warunkow fizycznych - prezydent moze byc niski, ale nie moze byc maly, kurdupel, oberzniety leb zwierzecia - no swini a nie kaczki , ale kto powiedzial, ze swinia nie moze byc kaczka , wyrzniemy te kohorty itd itp albo jezykowych przejezyczen nie majacych wielkiego znaczenia.

To nie bylo chamstwo - to byla ta lotnosc ktora wszyscy podziwialismy .

lol .

-

Nie jestem w szkole zebym musiala wyskakiwac z lawki i pisac wypracowania na zadany temat .

Merytorycznie to pisze wyraznie - obraz prezydenta Lecha Kaczynskiego byl zmanipulowany z prostych przyczyn .

Ekonomicznych .

To byla zaslona dymna zakrywajaca wzrost zadluzenia Polski, brak dyfersyfikacji jak ktos zauwazyl , nosnikow energii , kleska

wspolnej waluty euro , ktora mordowala rynki lokalne, katastrofa gospodarki opartej na kredytach a

nie produkcji i innowacyjnosci .

-

-

Odpowiadając na kogoś post zwykle odnosi się do tego o czym pisał przedmówca - nie trzeba być w szkole, żeby o tym wiedzieć, a nawet więcej - takie rzeczy wie się po zakończeniu szkoły.

W samym wątku pisz co ci ślina na język przyniesie - wszak mamy demokrację. Jeśli jednak odpowiadasz na moje posty - pisz proszę na temat. Chyba, że nie masz nic sensownego do powiedzenia i chcesz to ukryć za jakimś bełkotem.

A wracając do merytoryki - obraz każdego polityka jest w mediach zmanipulowany. Przez jedne media jest wybielany, przez inne oczerniany. A człowiek po to ma rozum, zeby samemu ocenić co jet prawdą, a co prawdą medialną.

Odpowiadając na kogoś post zwykle odnosi się do tego o czym pisał przedmówca - nie trzeba być w szkole, żeby o tym wiedzieć, a nawet więcej - takie rzeczy wie się po zakończeniu szkoły.

W samym wątku pisz co ci ślina na język przyniesie - wszak mamy demokrację. Jeśli jednak odpowiadasz na moje posty - pisz proszę na temat. Chyba, że nie masz nic sensownego do powiedzenia i chcesz to ukryć za jakimś bełkotem.

A wracając do merytoryki - obraz każdego polityka jest w mediach zmanipulowany. Przez jedne media jest wybielany, przez inne oczerniany. A człowiek po to ma rozum, zeby samemu ocenić co jet prawdą, a co prawdą medialną.

Problem w Polsce polegal na tym, ze byla to manipulacja jednotorowa i zogniskowana t y l k o na prezydencie.

Moge pisac o tym w kolko i na okraglo ale i tak nie dociera .

W Stanach sa osrodki niechetne prezydentowi i ale sa osrodki , ktore go popieraja - i jako obywatel moge wybrac co chce ogladac albo czego sluchac.

Jego obraz czy ocena jakos sie rownowazy - w Polsce przekaz byl zaburzonyy - zdecydowanie negatywny ale bez merytorycznych podstaw , natomiast ci ktorzy chcieli jakiejs zrownowazonej oceny prezydenta byli skutecznie zagluszani .

Nie mowiac o tym, ze nikt w Stanach nie smie odwolywac sie do cech fizycznych prezydenta np koloru skory. Przynajmniej oficjalnie . Albo do jego wzrostu .

I mozna to robic na wiele sposobow np nazywac sporoy segment wyborcow - moherowymi beretami.

Dla mnie to jest bardzo ciekawe doswiadczenie bo zaden polityk w funkcjonujacej jako tako demokracji nie moze sobie na cos takiego pozwolic .

Przyklad np Browna.

Bylam ciekawa kiedy nastapi rewolta tych obrazanych posrednio lub bezposrednio grup spolecznych.

Z reguly nastepuje to w momencie kryzysu, szkoda, ze w Polsce musialo do tego jeszcze dojsc do tak tragicznego wydarzenia.

-

"To przemówienie to cynizm"

Stefan Niesiołowski z Platformy Obywatelskiej zarzucił Kaczyńskiemu cynizm w przesłaniu, jakie prezes PiS skierował do Rosjan.

Zdaniem wicemarszałka sejmu, duży wpływ na pojednawczy i przyjacielski ton wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego miała dzisiejsza akcja zapalania zniczy na cmentarzach żołnierzy radzieckich.

Według wicemarszałka sejmu prezes PiS kierował te słowa do Rosjan tylko i wyłącznie z powodu kampanii wyborczej.

Według Stefana Niesiołowskiego, Jarosław Kaczyński tym przemówieniem nie przekona do siebie nowych wyborców.

Iwiński: to przemówienie trzeba potraktować z uznaniem

Poseł SLD Tadeusz Iwiński uważa, że wystąpienie prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego skierowane do Rosjan należy potraktować z uznaniem.

Tadeusz Iwiński ocenił, że wystąpienie lidera PiS pozwala wierzyć, iż jego ugrupowanie widzi konieczność ocieplenia stosunków z Rosją. Poseł SLD zaznaczył jednocześnie, że jeszcze przed kilkoma dniami Prawo i Sprawiedliwość chciało, by to polski rząd poprowadził śledztwo w sprawie katastrofy, odbierając je Rosji. Według Tadeusza Iwińskiego, przyjęcie takiej rezolucji przez sejm, jak proponował PiS, nie wpłynęłoby pozytywnie na rozwój stosunków polsko - rosyjskich.

Poseł Iwiński przypomniał też, że przez cały czas urzędowania Lech Kaczyński ani razu nie odwiedził Moskwy. Jak dodał, dialog tragicznie zmarłego prezydenta z przywódcami Rosji, był "daleki od wystarczającego".

I komu wierzyć??

właśnie oglądałem sobie wypowiedź PO Prezydenta z Moskwy,

Komorowski z uśmiechem wspominał jak to 400 lat temu też maszerowaliśmy po Moskwie,

zastanawiam się co by było gdyby te słowa padły z ust Prezydenta Kaczyńskiego?

podejrzewam że Wyborcza i TVN narobiły by jazgotu, że rusofob, cham i prostak,

oczami wyobraźni widzę tę pełne jadu komentarze Palikota i Niesiołowskiego,

ciekaw czy ten incydent w ogóle zostanie zauważony