yarpenowski 18.04.2010 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Ja bym raczej powiedział że bardziej był prezydentem mojego kraju niż moim prezydentem - co nie wyklucza uczestnictwa w żegnaniu człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_z_wolna 18.04.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Kiedyś portal gazeta.pl wyglądał nieco tendencyjnie. http://images43.fotosik.pl/284/bbd645aee527606emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 18.04.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Po obejrzeniu dzisiejszych informacji .................. Widzę już "oczyma wyobraźni", jak w poniedziałek (kiedy wrócę do pracy) będę musiał swoim pracownikom i Gościom tłumaczyć "o co w tym wszystkim chodzi z tą tragedią i pogrzebem". Sprawi mnie to tym bardziej trudność, że nie jestem zwolennikiem żadnej z opcji politycznych (tutaj gdzie mieszkam, już dawno wypisałem się z Partii Republikańskiej, na rzecz "Independent"). Szanuję poglądy innych, każdy ma do tego prawo by je wyrażać, jednakowoż w zamian wymagam, by szanowano moje. Świat patrzy. Czyli Tobie blizej do pogladów PiSu niż LPR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 18.04.2010 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 - Prosze mnie nie straszyc , ze " swiat patrzy ". - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 18.04.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Trolli i zamulaczy nie mających nic do powiedzenia na temat proszę o darowanie sobie jakichkolwiek komentarzy... To co tu sam robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 18.04.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Nie wstydź się i napisz może kto jest w takim razie takim wzorcem z którym się utożsamiasz czy cenisz... może uda ci się wyprowadzić z błędu te spontaniczne tłumy młodych i starszych ludzi biorących udział w uroczystościach pogrzebowych... ... Tak się zastanawiam, czy aby na pewno zdajesz sobie sprawę z tego co napisałeś. W jakimś stopniu zastosowałeś miernik, przyjmując że jest nim tłum. No, gdyby to było takim miernikiem, to poszukaj w kartach historii powojennej, kiedy ostatni raz w Polsce było takie „poparcie” ( a nawet dużo większe) tłumu po śmierci „przywódcy”. Manipulujesz w bardzo niebezpiecznej materii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 18.04.2010 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 - Kolejka do Archikatedry rosnie. Ciagnie sie przez Rynek az do Nowego Miasta. Mlodzi ludzie wciaz nadciagaja . Harcerze rozlewaja goraca herbate do kubkow i rozdaja ludziom . Jest strasznie zimno . Warszawa zegna swego prezydenta. Bedzie go zegnac do ostatniego momentu , do szostej trzydziesci nad ranem , gdy drzwi Katedry zostana zamkniete . - Tak Warszawa pozegnala swojego prezydenta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 18.04.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 (edytowane) [quote=Dopuser;4073964 Walka toczy się o rząd dusz. Lech Kaczyński na Wawelu staje po prostu niebezpieczny jako symbol, staje się drogowskazem, budzi tradycyjne wartości jak rodzina, świadomość narodowa czy ducha patriotyzmu, który to wcale martwy w Europie nie jest, a wprost przeciwnie...a że nie w smak to lewakom czy postkomunistom spolitej ... A dla wszystkich polemizujących mam proste pytanie: z jakimi wartościami się utożsamiacie jako Polacy ?... A dopuszczasz mysli , ze tzw. tradycyjne wartosci moga sie miec calkiem dobrze w naszym spoleczenstwie i niekoniecznie nalezy byc zwolennikiem PIS -iu zmarłego prezydenta, aby sie nimi kierowac? Edytowane 18 Kwietnia 2010 przez anSi blad, blad...blad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 18.04.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 ...W końcu był prezydentem nas wszystkich. Raczej prezydentem naszego kraju, wszystkich - niestety nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.04.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 ... i raz jeszcze nawiązując: Staraj się raczej wyrabiać opinie na podstawie wiadomości z Polski raczej... ... ... cóż http://www.chefpaul.net/images/mzTVPlive.jpg http://www.chefpaul.net/images/mzCNNlive.jpg ... chyba raczej pozostanę przy swoich źródłach informacji (choćby w tej sprawie) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 18.04.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Ja bym raczej powiedział że bardziej był prezydentem mojego kraju niż moim prezydentem - co nie wyklucza uczestnictwa w żegnaniu człowieka. zgadzam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 18.04.2010 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 - A przez bicie Dzwonu Zygmunta przebil sie spiew ptakow . - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 18.04.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Raczej prezydentem naszego kraju, wszystkich - niestety nie. zgadzam się.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 18.04.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 - A przez bicie Dzwonu Zygmunta przebil sie spiew ptakow . - ta twoja nawiedzona egzaltacja odbiera powagę dzisiejszemu wydarzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 18.04.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Uważasz, że CNN lub HLN czy BBC podają kłamliwe lub zafałszowane informacje ? Rzucę cytatem: Wszystkie publikatory i media (a prasa w szczególności]), są od czegoś zależne, ... głównie od źródeł finansowania, czyli w wolnym przekładzie: od "reklamodawców", ... choć nie we wszystkich te "zależności" są takie same. A pomijając ten aspekt to powiedz mi ile czasu antenowego bądź też artykułów gazetowych znajdziesz w amerykańskich mediach na temat Polski ? Będzie kilka linijek czy zdań na temat Polski ? Więcej niż np. o Tajlandii czy Południowej Afryce ? I czy wyrabianie sobie osądu n/t Polski na podstawie tych kilku zdań jest sensowne ? Z drugiej strony czemu nie czytać niezależnych polskich portali czy np. Wprost bądź Rzeczpospolitej ? Jakich dusz ? Do czego komu potrzebne te "wywalczone dusze" ? Czy tylko dla swoich idei (może i wzniosłych) ? Czy może raczej do sprawowania władzy nad "wszystkimi duszami" ? Kto to jest "te kręgi" ? ... czyżby ci, którzy nie popierają skrajnie prawicowych i (lub) nacjonalistycznych poglądów. Czy to tylko "lewacy", "postkomuniści" i inni "lewoskrętni" ? Widocznie dawno Cię nie było w Polsce albo małe masz pojęcie o sprawach toczących naród niczym gangrena czy rak... polecam lekturę np. "Michnikowszczyzny" Ziemkiewicza czy lepszej moim zdaniem "Długi cień PRL-u" Wildsteina... Nie spotkałeś się nigdy z innymi poglądami ? Oczywiście, że spotkałem... razi mnie po prostu brak obiektywizmu... jeśli ktoś nawet nie stara się być obiektywny to jaką wartość ma jego wypowiedź ? Popatrz sobie na wypowiedź BOHO że Krakowianie klaskali... o tym napisał... ale że Krakowianie skandowali "Lech Kaczyński, dziękujemy" jakoś mu umknęło... uważasz że BOHO jest obiektywny ? Ja założyłem na niego filtra i mam 50% mniej bełkotu i trollowania... Wszystkie publikatory i media (a prasa w szczególności]), są od czegoś zależne, ... głównie od źródeł finansowania, czyli w wolnym przekładzie: od "reklamodawców", ... choć nie we wszystkich te "zależności" są takie same. Od czego są zależne blogi czy niezależne portale ? Np. http://www.salon24.pl czy np. Ośrodek Myśli Politycznej http://www.omp.org.pl ? ps - Jaruzelski to nie mój "idol" i nie moja bajka ... nie interesują mnie jego wystapienia. Twój może i nie ale duża masa Polaków traktuje go niczym bożyszcze... a jak się on ma do Lecha Kaczyńskiego ? Ich droga życiowa i dokonania ? Obaj prezydenci, z tym że pierwszy kontraktowy... ot, małe różnice... Moje "wzorce" to mój Dziadek, Powstaniec Wielkopolski i drugi Dziadek oraz Ojciec, Oficerowie AK a także (jak to teraz widzę), moja Córka ze swą bezinteresownością i żywiołowością. Dla mnie wzorcem jest np. Witold Pilecki... ale on, jak i wielu innych, przez lata PRLu był skazany na zapomnienie... dzięki L.Kaczyńskiemu Ci często gęsto zapomniani bohaterowie "ożyli"... Możesz to jakoś rozwinąć ? Czy takie "hasłowe" są wystarczające ? Życie niestety nie jest tylko czarno - białe, ... posiada wiele barw i odcieni i nie da się wszystkiego "zaszufladkować" w hasła wygodne tylko dla jednej strony. Pytając o wartości staram się odnaleźć coś wspólnego co nas łączy jako naród... jeżeli mamy tyle wspólnego to czemu Lech Kaczyński, działający w intersie Polski, był tak źle oceniany przez media ? Dorobił się domu na Florydzie ? A może choćby w Polsce ? Kilka dni temu mimochodem słyszałem w TV opinię kobiety że wszyscy ci dziennikarze czy politycy skupiający się na medialności L.Kaczyńskiego, a nie informujący o jego rzeczywistych zasługach, oczerniali go w ten sposób, a tym samym robili krzywdę całemu narodowi z braku rzetelnej informacji... coś w tym jest, nie uważasz ? Pozostaję z pozdrowieniami Pozdrawiam również... przy okazji: polskie portale czy TV poświęcają 99% czasu Polsce, a nie tylko jedną szpaltę raz na miesiąc... na prawdę polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 18.04.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Tak się zastanawiam, czy aby na pewno zdajesz sobie sprawę z tego co napisałeś. W jakimś stopniu zastosowałeś miernik, przyjmując że jest nim tłum. No, gdyby to było takim miernikiem, to poszukaj w kartach historii powojennej, kiedy ostatni raz w Polsce było takie „poparcie” ( a nawet dużo większe) tłumu po śmierci „przywódcy”. Manipulujesz w bardzo niebezpiecznej materii. Nie wiem ile masz lat ale wygląda na to że nie więcej niż 10... jeśli nie odróżniasz spontanicznego poparcia dla Lecha Kaczyńskiego w czasie jego ostatniej drogi tak przez młodzież jak i średnie pokolenie od wymuszanego zastraszaniem podczas PRL to szkoda mi czasu na dyskusję z tobą... zdaj przynajmniej maturę, poczytaj o historii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 18.04.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Nie wiem ile masz lat ale wygląda na to że nie więcej niż 10... jeśli nie odróżniasz spontanicznego poparcia dla Lecha Kaczyńskiego w czasie jego ostatniej drogi tak przez młodzież jak i średnie pokolenie od wymuszanego zastraszaniem podczas PRL to szkoda mi czasu na dyskusję z tobą... zdaj przynajmniej maturę, poczytaj o historii... Po tej twojej wypowiedzi nie wychodzę z podziwu, że przedszkolak a tak sprawnie pisze.:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 18.04.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Po tej twojej wypowiedzi nie wychodzę z podziwu, że przedszkolak a tak sprawnie pisze.:D:D Za dowcip dostajesz ocenę dobry, za kwestie merytoryczne pała... a tak przy okazji: czy to nie ciebie pytałem czy jest coś wg ciebie co Lech Kaczyński robił dobrze i z czego możemy być dumni jako Polacy ? A jeżeli był taki zły jak forumowe trole go opisuje, i pomimo medialnej wcześniejszej nagonki, to skąd taka spontaniczna aprobata Polaków dla niego ? Zauważyłeś że ludzie go nieznający płakali ? Nadal będziesz sypał dowcipem czy odpowiesz merytorycznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.04.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Za dowcip dostajesz ocenę dobry, za kwestie merytoryczne pała... a tak przy okazji: czy to nie ciebie pytałem czy jest coś wg ciebie co Lech Kaczyński robił dobrze i z czego możemy być dumni jako Polacy ? A jeżeli był taki zły jak forumowe trole go opisuje, i pomimo medialnej wcześniejszej nagonki, to skąd taka spontaniczna aprobata Polaków dla niego ? Zauważyłeś że ludzie go nieznający płakali ? Nadal będziesz sypał dowcipem czy odpowiesz merytorycznie ? A ja chętnie poczytam o jego zasługach ale tak konkretnie. Wypowiedź typu "był patriotą", "kochał Polskę", "godnie nas reprezentował" mnie nie interesują bo to można napisać o wielu. Co też takiego wyjątkowego zdziałał? Brak odpowiedzi uznam za zgodę że nie był nikim wyjątkowym. Panietego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 18.04.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Za dowcip dostajesz ocenę dobry, za kwestie merytoryczne pała... a tak przy okazji: czy to nie ciebie pytałem czy jest coś wg ciebie co Lech Kaczyński robił dobrze i z czego możemy być dumni jako Polacy ? A jeżeli był taki zły jak forumowe trole go opisuje, i pomimo medialnej wcześniejszej nagonki, to skąd taka spontaniczna aprobata Polaków dla niego ? Zauważyłeś że ludzie go nieznający płakali ? Nadal będziesz sypał dowcipem czy odpowiesz merytorycznie ? Dziękuję za ocenę dowcipu. Zadałeś zbyt dużo pytań, kompletnie emocjonalnych żeby odnosić się do nich merytorycznie , zwłaszcza ,że cała ta dyskusja nie jest merytoryczną. Nie przypominam sobie, żebyś mi zadawał wcześniej jakieś pytania, szczególnie merytoryczne. Proponuję słowo merytoryczny zastąpić - sednem sprawy, brzmi bardziej patriotycznie i narodowo. Nie jesteśmy w biurze PiS-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts