Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

żeby grało-czyli o kolorach dachu, okien, elewacji, podbitki, cokołu i takich tam

Recommended Posts

wybaczcie jeśli temat się powtarza, ale może by tak każdy wpisał jakiej firmy i jakiego koloru i modelu jest jego dachówka/blachodachówka, okna,elewacja itd. ze zdjęciami dla obrazu... chodzi za mną grafitowy dach i mam dylemat - jakie okna, jaka podbitka.... Wiem że temat elewacje istnieje, ale może gdy każdy napisze co (i jakie) ma to pomoże to takim jak ja....

Nie wrzucam tematu w dział okna, czy dach bo ten temat "łapie" kilka działów...

Nie chcę mieć domu pisanki więc może mnie od tego uchronicie :-)

Mam grafitowy dach, okna, drzwi zewnętrzne, bramę garażową, balustradę, i docelowo ogrodzenie będzie w kolorze grafitowym.

Podbitkę mam czarną, kominy z kamyczków zatopionych w żywicy w kolorze biało-szarym - to samo będzie na cokole.

Elewację białą z dodatkami szarymi ;)

Wspomnę że kuchnie też mam w kolorze grafitowym ;) i balustradę wewnętrzną schodów ;) - reszta to drewno i kolor biały.

Proponuje zapamiętać RAL 7016 - i przy wszystkich zamówieniach się nim posługiwać a będzie dobrze ;)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
mam dach z ruup ceramiki sirius 13 antracyt , podbitka drewniana pomalowana impregnatem najpierw średni palisander na to drugi raz palisander, okna urzędowski dąb w kolorze d1, brama zamówiona normstahla mocca, kominy otynkowane, elewacja będzie taka jak kominy

to się nazywa odpowiedź!!! Na temat, zwięźle i przejrzyście :-)

Witaj

Znamy znamy to uczucie, przechodziliśmy przez to.

To wielka sztuka połaczyć stylowo wszystkie elementy. Nie śpiesz się, przeanalizuj i podglądaj inne domy

Wraz z żoną dobraliśmy:

dach grafitowy(antracyt), okna, drzwi, rolety, brama garażowa (smooth grain Wiśniowski) - kolor złoty dąb

elewacja w kolorze piaskowym lub w odcieniu elefant (skóra słonia) - jeszcze przed nami

komin i cokół - łupek stone panel - kosztowne ale oszczędziliśmy na innych rzeczach a to wykończenie bedzie istotnym elementem dekoracyjnym

balkony - elementy kute - grafitowe

ogrodzenie proste w kolorze elewacji (mur + elementy kute)

Powodzenia

Tomasz