abakadabra 16.04.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 wybaczcie jeśli temat się powtarza, ale może by tak każdy wpisał jakiej firmy i jakiego koloru i modelu jest jego dachówka/blachodachówka, okna,elewacja itd. ze zdjęciami dla obrazu... chodzi za mną grafitowy dach i mam dylemat - jakie okna, jaka podbitka.... Wiem że temat elewacje istnieje, ale może gdy każdy napisze co (i jakie) ma to pomoże to takim jak ja.... Nie wrzucam tematu w dział okna, czy dach bo ten temat "łapie" kilka działów... Nie chcę mieć domu pisanki więc może mnie od tego uchronicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 16.04.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Mam grafitowy dach, okna, drzwi zewnętrzne, bramę garażową, balustradę, i docelowo ogrodzenie będzie w kolorze grafitowym. Podbitkę mam czarną, kominy z kamyczków zatopionych w żywicy w kolorze biało-szarym - to samo będzie na cokole. Elewację białą z dodatkami szarymi Wspomnę że kuchnie też mam w kolorze grafitowym i balustradę wewnętrzną schodów - reszta to drewno i kolor biały. Proponuje zapamiętać RAL 7016 - i przy wszystkich zamówieniach się nim posługiwać a będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 16.04.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 znajdź gdzieś na forum dziennik, czy jakieś fotki pablito, ma ładnie zestawione kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 16.04.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Jakby tak każdy wpisał... i dokleił... to byłby chyba najpopulaniejszy wątek..... Wałkuję temat podbitki. Wg opini forumowiczów można ją dobierać dowolnie - do dachu, do stolarki. Kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abakadabra 29.04.2010 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 szkoda że tak mało odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.05.2010 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Tu znajdziesz mnóstwo pomysłów, inspiracji i rozwiązań: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?50990-Elewacje-)-zdjęcia/page77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 03.05.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 mam dach z ruup ceramiki sirius 13 antracyt , podbitka drewniana pomalowana impregnatem najpierw średni palisander na to drugi raz palisander, okna urzędowski dąb w kolorze d1, brama zamówiona normstahla mocca, kominy otynkowane, elewacja będzie taka jak kominy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abakadabra 14.05.2010 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 mam dach z ruup ceramiki sirius 13 antracyt , podbitka drewniana pomalowana impregnatem najpierw średni palisander na to drugi raz palisander, okna urzędowski dąb w kolorze d1, brama zamówiona normstahla mocca, kominy otynkowane, elewacja będzie taka jak kominy to się nazywa odpowiedź!!! Na temat, zwięźle i przejrzyście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom33Gdynia 16.05.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 WitajZnamy znamy to uczucie, przechodziliśmy przez to. To wielka sztuka połaczyć stylowo wszystkie elementy. Nie śpiesz się, przeanalizuj i podglądaj inne domyWraz z żoną dobraliśmy: dach grafitowy(antracyt), okna, drzwi, rolety, brama garażowa (smooth grain Wiśniowski) - kolor złoty dąbelewacja w kolorze piaskowym lub w odcieniu elefant (skóra słonia) - jeszcze przed namikomin i cokół - łupek stone panel - kosztowne ale oszczędziliśmy na innych rzeczach a to wykończenie bedzie istotnym elementem dekoracyjnymbalkony - elementy kute - grafitoweogrodzenie proste w kolorze elewacji (mur + elementy kute) PowodzeniaTomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts