Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt Z123 pracownia STUDIO Z500

Recommended Posts

... jak NIE????!!!! Koka... to Ty prowadziłaś to forum kurde blacha... ja tu właśnie Wasz dach wczoraj podglądałam bo przymierzamy się, kołujemy dalej kaskę, szukamy, wybieramy powolutku...

Jestem przerażona tym co piszesz.

Bądź co bądź ja życzę powodzenia w każdej innej kwestii życia...

Trzymajcie się!

Dzięki, Kochana!

No więc ;)

Na skraju bankructwa, pomieszania zmysłów, po kilku nieprzespano-przepłakanych nocach, niniejszym ogłaszam, że podejmujemy ostatnią próbę z cyklu "obcy - decydujące starcie".

I albo będzie w wielkiej improwizacji - wielka klapa,

albo

MSU (czyt. musi się udać).

No, to tyle!

Pozdrawiam.

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 101
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam ;) nie spimy, nie spimy zime pogonilismy i pracujemy dalej... powolutku malymi kroczkami do przodu :) na chwile obecna "gospodarz" intensywnie zajał sie praca zawodowa i tym samym organizowanie finansow na wykonczenie dachu, bo niestety pod papa cały czas sobie mieszkamy ;) takze ja sie dopiero pochwale jak naprawde bedzie czym ;P ale chetnie popatrez jak tam innym wiosna sprzyja?? :) chwalcie sie chwalcie! :)

Pozdrawiamy

... i mokrego Poniedziałku ;)

JacSlimak

witam, wszystkich ! Całą zimę trwały prace więc jesteśmy raczej na końcówce.... Wszystko co wygipsowane czeka na malowanie lub kafelki. Dom z zewnatrz jest wytynkowany. Wygląda ślicznie choć brakuje mu koloru. Będzie jasniutki beż z elementami ciemniejszymi. Podbitka do dokończenia na kolor orzechowy - na razie raz pomalowana. Parapety z zewnątrz granitowe a w środku konglomerat. Wszędzie podłogówka - obecnie wygrzewana. Wiadomo, że pracy jeszcze masa ale efekty zaczynają być widoczne :) Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia !

s2.JPG

• 3 months później...
Witam u nas prace ruszyły od października tzn. fundamenty+ ślepa wylewka, a od czerwca ciągniemy ściany. W maju zrobiliśmy studnię i mamy już swoją wodę. W załączniku dodaję kilka zdjęć z poszczególnych faz budowy, ostanie są zdjęcia robione z góry gdzie widać niektóre zmiany jakie zrobiliśmy. W kolejnym pości reszta zdjęć.

102_5892.JPG

102_6008.JPG

102_6101.JPG

102_6185.JPG

102_6187.JPG

Cd. zdjęć bo w poprzednim poście się nie zmieściły wszystkie ;). Na zdjęciach ze środka są zmiany a dokładnie zmiana w małej łazience wysunięty prysznic w stronę kuchni, wymiary wewnętrzne prysznica 100x100cm.Dołożyliśmy też dodatkowy komin w razie czego jakby gaz był bardzo drogi żeby można było wstawić piec na stałe paliwo, i dodatkowy wentylacyjny którym będą puszczone spaliny z gzowego, oczywiście w kwasówce.

102_6221.JPG

102_6192.JPG

102_6197.JPG

102_6222.JPG

102_6224.JPG

• 3 months później...

Z każdym dniem radzimy sobie coraz lepiej z ogarnianiem przestrzeni. Nie ukrywam, że początki były dosyć trudne. Zresztą, która przeprowadzka jest łatwa :) ?

Zastanawiałam się dosyć długo nad pytaniem "co bym zmieniła...". Odpowiedź , po 5 tygodniach mieszkania, brzmi NIC. Dosyć dziwne, ale wszystko co związane jest z rozwiązaniami przestrzeni w domu jest idealnie funkcjonalne. Nawet wyjście z kuchni do garażu coraz bardziej nas zachwyca ! Znajdujemy w tym same plusy !

Gdybym miała ponownie wybierać projekt wybrałabym Z123. Zmiany, które wprowadziliśmy w projekcie są znikome ale pozwoliły optymalnie powiekszyć garaż , WC oraz otworzyły przestrzeń przedpokoju. Salon po przesunięciu kominka też zyskał nowe możliwości. Ponieważ cieszy nas, że możemy podzielić się z innymi naszym osiągnięciem z pewnością zamieszczę zdjęcia. Brakuje jeszcze wiele drobiazgów, które nadadzą wnętrzom ten właściwy sznyt , który chcemy uzyskać ale podwaliny już są i tym się z Wami podzielimy :)

Z każdym dniem radzimy sobie coraz lepiej z ogarnianiem przestrzeni. Nie ukrywam, że początki były dosyć trudne. Zresztą, która przeprowadzka jest łatwa :) ?

Zastanawiałam się dosyć długo nad pytaniem "co bym zmieniła...". Odpowiedź , po 5 tygodniach mieszkania, brzmi NIC. Dosyć dziwne, ale wszystko co związane jest z rozwiązaniami przestrzeni w domu jest idealnie funkcjonalne. Nawet wyjście z kuchni do garażu coraz bardziej nas zachwyca ! Znajdujemy w tym same plusy !

Gdybym miała ponownie wybierać projekt wybrałabym Z123. Zmiany, które wprowadziliśmy w projekcie są znikome ale pozwoliły optymalnie powiekszyć garaż , WC oraz otworzyły przestrzeń przedpokoju. Salon po przesunięciu kominka też zyskał nowe możliwości. Ponieważ cieszy nas, że możemy podzielić się z innymi naszym osiągnięciem z pewnością zamieszczę zdjęcia. Brakuje jeszcze wiele drobiazgów, które nadadzą wnętrzom ten właściwy sznyt , który chcemy uzyskać ale podwaliny już są i tym się z Wami podzielimy :)

Czekamy z niecierpliwością na zdjęcia :D

Witam, po bardzo długiej nieobecności, chcemy Wam się pochwalić, że mieszkamy już od lipca ; ))) Mieszka się bajecznie i wygodnie, ten projekt był strzałem w dziesiątkę. Uwielbiam spiżarnię i garaż przy kuchni, wreszcie nie targam olbrzymich siat z zakupami, tylko jak człowiek przynoszę je po trochu z auta : ))). Zadaszony taras jest cudowny, już nie mogę doczekać się kolejnego lata, i porannej kawy na tarasie. Wprowadzone przez nas zmiany były bardzo drobne, powiększyliśmy okna w dwóch sypialniach, przez co pokoje są widniejsze, od frontu skróciliśmy okna do standardowej wysokości , i wcale tej decyzji nie żałuję, zyskaliśmy olbrzymi blat roboczy w kuchni, a w naszej sypialni prywatność. Powiększyliśmy łazienkę kosztem spiżarni, oba pomieszczenia mają optymalne wymiary dla naszych potrzeb. Kominek jest niesamowity, nie przypuszczałam, że daje tyle przyjemności patrzenie na ogień i słuchanie jak trzaska. Jedyną rzeczą, której bym nie powtórzyła to polerowany gres, który spędza mi sen z powiek, nie wiem jak inni sobie z tym radzą , ale u nas trzeba codziennie myc podłogę, nawet teraz w listopadzie, gdy taras jest nie używany, i wcale to nie wynika z mojego pedantyzmu, to to się okropnie brudzi, masakra... postaram się wkleić trochę fotek, pozdrawiamy :bye:

Grabowa Dom 017.jpg

Grabowa Dom 018.jpg

Grabowa Dom 023.jpg

Grabowa Dom 025.jpg

Grabowa Dom 036.jpg

• 1 month później...
Dom prezentuje się pięknie! Też zastanawiamy się nad budową tego domu tylko mamy coraz więcej wątpliwości. Główny problem to taki że salon będzie od północy. Może mieszka ktoś z tak usytuowanym salonem ciekawa jestem czy faktycznie będzie to bardzo ciemne pomieszczenia czy nie odczuwa się tego braku słońca? Będę wdzięczna za jakąś radę!

W naszym przypadku salon jest od południa, i faktycznie latem jest dosłownie zalany słońcem, słońce sięga, aż do kuchni, konieczne są rolety. Mimo iż telewizor jest umiejscowiony na południowej ścianie czyli z tym wielkim oknem, to latem w godzinach po południowych nie da się oglądać. Dużo słońca by wpadało Wam przez kuchnię, latem te dwa pokoje były by chłodniejsze, natomiast zimą jak nie ma słońca to wszędzie jest ponuro bez względu na usytuowanie. Pokoje są na prawdę duże i wszystko wówczas zależy od Waszego doboru kolorystyki ścian i mebli, nasza sypialnia jest od północy jasne ściany , ale ciemne meble i wcale nie jest ponuro, latem jest to najchłodniejszy pokój , pozdrawiam:no:

• 1 month później...

Witam Was wszystkich:D jaka ja jestem szczesliwa czytajac co piszecie i ogladajac coraz to nowsze aranzacje wnetrz :) Razem z mezem wybralismy ten projekt i jestesmy w trakcie realizacji. My dodatkowo zaprojektowalismy sobie kolumny przed wejsciem jak w domach w stylu dworkowym (w sumie to sama sie zastanawiam jak to wyjdzie). W lato pewnie ruszymy pelna para:) wiec,jesli wszystko sie uda to z pewnascia wkleje fotki z budowy.

pozdrawiam.

Witam

My również zdecydowaliśmy się na zeta123. Chcielibyśmy jednak zobaczyć go na żywo i porozmawiać z właścicielem tego cuda. Jeśli ktoś z Państwa jest z kujawsko - pomorskiego to proszę o ifno,czy jest taka możliwość :)

• 1 month później...

Moje wieści, jako weteranki "starej gwardii" i walecznie wojującej bojowniczki na stronie samego projektu - nie będą pocieszające :cry:

Ja - od miesięcy przygotowywałam się na to :confused:, choć nadal nie wierzę.

Zobaczcie sami, z przestrogą: nie ufajcie kosztorysom i losowi - w naszej sprawie na niekorzyść zadziałały - obie opcje.

:bash:

http://www.domwdziemionnej.p.ht

ps. Już mieszkającym w wymarzonym zecie - serdecznie gratuluję.

Zainteresowanym - polecam kontakt na PW - nadal ...