Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik budowy E&J

JAC-11

Recommended Posts

• Odpowiedzi 153
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hej

nam udało się zrobić wylewki i ocieplenie poddasza kiedy było troche ciepła i dlatego teraz na spokojnie robimy wykończeniówkę

Ela04 teraz póki jest mroźnie i nic nie da się robić wybierzcie sobie już sprzęt do kuchni wyliczcie płytki jakie potrzebujecie, żebyście mieli wszystko ustalone, bo my jak teraz wszystko wybieramy w takim tempie, to niedługo osiwieje :)

hej

nam udało się zrobić wylewki i ocieplenie poddasza kiedy było troche ciepła i dlatego teraz na spokojnie robimy wykończeniówkę

Ela04 teraz póki jest mroźnie i nic nie da się robić wybierzcie sobie już sprzęt do kuchni wyliczcie płytki jakie potrzebujecie, żebyście mieli wszystko ustalone, bo my jak teraz wszystko wybieramy w takim tempie, to niedługo osiwieje :)

zazdroszczę Wam że już jesteście po tynkach i wylewkach i możecie ostro działać... my dalej stoimy z robotą, :bash:może od poniedziałku uda się ruszyć

ja bym najchętniej już wszystko kupowała, ale gdzie to trzymać...? ale masz rację, trzeba wszystko przemyśleć i zaplanować, no i spokojnie czekać na lepszą pogodę...

zapraszam zaś :bye:

Hejka Elunia :D

Pozdrawiam weekendowo :hug:

Witaj Edytko :)

Jak miło, że wpadłaś. Kawa czy herbata? http://img163.imageshack.us/img163/4192/kawa.gif ja wolę filiżankę dobrej herbaty... http://img580.imageshack.us/img580/5773/ciasteczka.gif ciasteczka też się znajdą ;)

Pozdrawiam gorąco.

Herbatka ..... jesli mozna to waniliowa z karmelem :p ...... , a ciasteczka mniam , mniam ....... nie musisz namawiac juz mi slinka cieknie :D.

Buziaki przesylam i sorrencja , ze towarzysko malo sie udzielam , ale wiesz jak jest BUDOWA ...... :yes: . U Ciebie fajnie wszystko wyglada , moj pan elektryk tez szykuje sie do akcji ..... :lol2:.

Herbatka ..... jesli mozna to waniliowa z karmelem :p ...... , a ciasteczka mniam , mniam ....... nie musisz namawiac juz mi slinka cieknie :D.

Buziaki przesylam i sorrencja , ze towarzysko malo sie udzielam , ale wiesz jak jest BUDOWA ...... :yes: . U Ciebie fajnie wszystko wyglada , moj pan elektryk tez szykuje sie do akcji ..... :lol2:.

witaj w towarzystwie herbatkowym... wiesz różne mam herbatki, ale waniliowej z karmelem niestety - nie :( muszę to nadrobić...sama bym chętnie sie jej napiła... a co do udzielania się towarzysko, to ja też nie za bardzo się udzielam - brak czasu niestety i dojścia do komputera, który okupują moje dzieci (3)... jak siądę na chwilę zaraz marudzą: "Znowu o budowie?" itp nie ma lekko...:) ale mimo to nie ma dnia, żebym nie zaglądnęła na forum co słychać u innych - to już nałóg chyba:)

pozdrawiam :bye:

• 3 weeks później...
Witam .Też mieliśmy 1,5 tygodnia temu telefon z US i już nam się śniło ile nam zabiorą z rozliczenia jak się okazało pani księgowa źle obliczyła na naszą stratę będziemy mieć 1300 więcej a i jeszcze na fakturach zaplacono brakowało podpisu sprzedawcy ( podobno taki podpis nie musi być )dla świętgo spokoju podjechaliśmy do hurtowni i dowieźliźmy pani te podpisy .Mam nadzieję ,że szybko zwrot dostaniemy .

Renatamama3 Cieszę się, że do mnie zajrzałaś? nie raz gdzieś tam na forumowych stronach Cię spotkałam :) Na jakim etapie teraz jesteście?

A z vatem u Ciebie super wyszło, że jeszcze wam dołożyli, to się rzadko zdarza :) zobaczymy co będzie u nas. Napiszę Ci w poniedziałek ile nam zabrali:(

Też byliśmy w szoku ,że pani taka miła w urzędzie np.księgowa cementu nie zalizyła do odpisu .Teraz tylko czekać jak kasa wpłynie a przyda się ,kupimy grzejniki i zapłacimy za montaż kominka i może jeszcze na coś zostanie .A my teraz właśnie układamy styro pod wylewki, został nam gabinet i łazienka ,podłogówka i do końca mc może uda nam się wylać wylewki materiał czeka .A ja Cię widziałam u netiu i jeszcze u Edytki . Edytowane przez Renatamama3

Też byliśmy w szoku ,że pani taka miła w urzędzie np.księgowa cementu nie zalizyła do odpisu .Teraz tylko czekać jak kasa wpłynie a przyda się ,kupimy grzejniki i zapłacimy za montaż kominka i może jeszcze na coś zostanie .A my teraz właśnie układamy styro pod wylewki, został nam gabinet i łazienka ,podłogówka i do końca mc może uda nam się wylać wylewki materiał czeka .A ja Cię widziałam u netiu i jeszcze u Edytki .

Podobnie zaczęliśmy, my nawet parę dni wcześniej od ciebie - 7 kwietnia, jednak jesteś do przodu z pracami. My na początku mieliśmy trochę perypetii, które nas przyhamowały, tak to już bywa. Niedługo będziemy mieli (my i wy) rocznicę od pierwszego wbicia łopaty!!! Jestem ciekawa, co zdążymy do tego czasu jeszcze zrobić. Chciałabym na rocznicę mieć już wylewki. Może się uda.

Pozdrawiam ciepło.:bye:

Witam wiosennie po raz pierwszy w Twoim dzienniku i komentarzach.

Twój dziennik przeczytałam jednym tchem – dziwne, że wcześniej go przeoczyłam. Gratuluję ładnego domku i życzę samych przyjemności i trafnych decyzji podczas wykańczania. Oczywiście życzę też pięknej wiosny w tym roku i dużo słoneczka.

Słodziutki ten Wasz yorczek, tak jak nasza Mikunia (tylko nasza dwa razy większa - jest co kochaćhttp://1.1.1.2/bmi/smileys.smileycentral.com/cat/36/36_23_14.gif).