Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik budowy E&J

JAC-11

Recommended Posts

• Odpowiedzi 153
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo ciekawe rozwiązanie z podwieszanym sufitem – pozwoliłam sobie ściągnąć zdjęcie, żeby pokazać mężowi - coś podobnego też chcę mieć. Domek coraz ładniejszy. Nadal podglądam Was i trzymam za kciuki. Łapka dla Rokiego od Mikusi.

Cieszę się, że się podoba. Mąż też się ucieszy. Wiesz, jak mężowie lubią pochwały :) uściski dla Mikusi

Renia nareszcie widzę Twój domek. Jest bardzo ładny. Wyobraź sobie, że mamy chyba takie same drzwi zamówione, albo bardzo podobne. Montaż we wtorek, razem z bramą garażową. Ale masz już pięknie koło domu. Zazdroszczę ci tych kwiatków.

Uciekam spać. Weszłam tylko na chwilę na forum. Do tej pory siedziałam nad papierami z pracy i jestem padnięta. Pozdrawiam ciepło. Pa, pa.

• 2 weeks później...
Super teraz to już Dom.Ja w środę dostałam zwrot Vat i prawie rozpuściłam ale zakupki poczynione .Dla młodzieży łóżka szafa dla jednego synka dla 2 regał na książki ,gry ,klocki ,dywanik dla córy i karnisz i kilka pierdołek do ich pokoi .Kupiłam też lampę i zasłonki do gabinetu będzie w pomarańczu .Kupiłam 15 litrów gruntu ,30 litrów na pierwszą warstwę białej farby ,kupiłam gips i taśmę do płyt G-k ,umywalkę na dół ,Mąż sobie na pocieszenie kupił kosiarkę Bosha na przyszły trawniczek stwierdził ,że trzeba skorzystać z promocji a od tego jeszcze w LM mieliśmy 10 % zniżki .Więc niech chłopina ma nowy pojazd.A mój tatuś nakłada tynk na murłatę którą ocieplił M styro będzie można dalej lecieć z płytami .A co u was co robicie w środku ?

Witaj Reniu! Właśnie uzupełniam nowości w dzienniku. Oprócz tego mamy już zaczęty kominek, jutro dokończenie, to wkleję zdjęcia. Ale poszalałaś z tymi zakupami :) zaraz człowiek ma lepszy humor, no nie?. My jutro jedziemy kupić płytki do dolnej łazienki (ma być Cersanit Oxia) i zmywarkę (resztę sprzętu AGD zakupione). Niespodziewanie wyskoczył nieplanowany zakup - pralka. Popsuła się, więc stwierdziłam, że to znak, że ma być nowa :). Zamówiliśmy też balustrady na balkon i schody zew. - montaż sierpień/wrzesień.

Pozdrawiam ciepło, choć na dworze zimno i deszczowo :bye:

Nam pralka wyskoczyłam w tamtym roku jakoś na jesień ostatnio czajnik .U nas balustrady zrobi tata już dostał zamówienie my musimy kupić materiał .

Dobrze się macie z tatą, znów zaoszczędzone trochę kaski. Woodentic bardzo mi się podoba. W pierwszej wersji, zanim zrezygnowaliśmy z ogrzewania podłogowego w salonie, też mieliśmy go w planach. Na dzień dzisiejszy w salonie ma być położona deska barlinecka, chyba,że znów coś się zmieni ;)

Dobrze mam z tatą wczoraj i w sobotę miał zlecenie kładł tynki na ocieplonej styropianem przez M murłacie .A u was widzę ,że prace idą do przodu ja dziś kończę układać płytki u córy w garderobie własnymi rękami ,no i chyba pojedziemy odebrać płytki . Edytowane przez Renatamama3

witam,

chciałabym zapytać z jakiej firmy i skąd kupiliście bramę i drzwi....stoimy przed tym zakupem juz kilka miesięcy i nadal nie kupione... jak to nie tajemnica to może też cenę za jakie wymiary...bardzo dziękuję z góry...i dziękuję za odwiedzinki u mnie:)mam nadzieje,że nie macie takich pęknięć jak nasze na tynkach:)

witam,

chciałabym zapytać z jakiej firmy i skąd kupiliście bramę i drzwi....stoimy przed tym zakupem juz kilka miesięcy i nadal nie kupione... jak to nie tajemnica to może też cenę za jakie wymiary...bardzo dziękuję z góry...i dziękuję za odwiedzinki u mnie:)mam nadzieje,że nie macie takich pęknięć jak nasze na tynkach:)

Cześć Aniu!

Bramę i drzwi kupowaliśmy w miejscowym sklepie. Razem zapłaciliśmy 6340 (na gotowo z montażem) Brama to Wiśniowski (2,50x2,10 z napędem), a drzwi drewniane "Frezja" Fabryka Drzwi KP ok.2.300 (na drzwi była promocja).