Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik budowy E&J

JAC-11

Recommended Posts

A u mnie rano salon był w kaflach zaraz z tatą pojadę zobaczyć czy udało się panu zrobić jadalnię .Ja się na zakupach do domku raz naurzerałam z firmą ,źle zabespieczyli umywalki i jedna była rozbita po mc udało się rozwiązać problem ale musiałam postraszyć policją ,do mnie we wtorek przyszły zamówione drzwi do prysznica .I przez to co stało się z tą umywalką terazkurier otwiera przesyłki .

pierwszy raz nacięłam się na zakupach przez internet...tyle różnych rzeczy kupowałam i wszystko było ok. Tak jak mówisz trzeba stosować zasadę ograniczonego zaufania.

• Odpowiedzi 153
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Edytko!

A mieszaj się, mieszaj...:) po to przecież jest forum. Masz rację, że tak nie powinno być. Jak widać nawet obecność przy budowie nie chroni przed błędami. Nie zwróciliśmy na to uwagi, wyszło dopiero przy zamawianiu drzwi. Oczywiście jest to rozwiązanie tymczasowe, będzie podmurowane. Zastanawiamy się też nad naświetlem górnym. Dobrze, że na to zwróciłaś uwagę,bo pracując w środku domu zapomnieliśmy o tym, a to musi już być zrobione, bo za chwilę będziemy robić ocieplenie zewnętrzne.

Elu tylko teraz jak beda podmurowywac to i tak calosc podmurowki oprze sie na drzwiach , a pasowaloby zeby bylo tak jak w przypadku nadprozy ..... chyba , ze dacie jakies przeslo metalowe ktorym wkujecie sie w sciane .....

nie wiem czy będzie metalowe czy gotowe betonowe, ale jakieś nadproże ma być...sprawa już zlecona do wykonania;)

No to mnie uspokoilas ...... http://emotikona.pl/emotikony/pic/0pleasantry.gif spie spokojnie

• 2 weeks później...

Witaj Reniu!

Dawno nie zaglądałam na forum, ale u mnie w pracy czerwiec to wyjątkowo ciężki miesiąc. Teraz zaczynam odpoczywać...:). co nie znaczy, ze nic nie robię. Pracy w domku multum. Sami robimy, więc prace posuwają się powoli. Mąż dłubie przy sufitach na poddaszu. Długo schodzi... W 3 pokojach już położone płyty k-g, został jeden pokój, korytarz i łazienka. Ja wykonuje prace drobne, typu: przyklejam siatkę na łączeniach płyt, impregnowanie fug, gruntowanie ścian i podłogi, no i przede wszystkim prace porządkowe... U ciebie praktycznie dół już gotowy, super. Za chwilę będziecie mogli się wprowadzać :)

No to fajnie i idziecie do przodu u mnie tata też dziubie przy płytach tzn szlifuje to co pogipsowałam i kończy między ścianą a płytą gips .Płyteczki na dole powoli się układają ,pan robi u nas w soboty (dorabia sobie u mnie) ale zostały mu jeszcze płytki na ścianie w kuchni i łazienka .I wtedy będę mogła malować .Muszę w gabinecie sufit i 3 warstwe farbą .A przeprowadzka może wrzesień ale raczej październik bo mąż z delegacji wraca 6.08 a 16 jedziemy nad morze na 2 tygodnie a później malowanie i panele na górze .

• 4 weeks później...

Parę fotek z wakacji

Czterodniowy wypad w Tatry - pogoda nie była rewelacyjna, ale nam to nie przeszkadzało

http://img51.imageshack.us/img51/9487/dsc01668m.jpg

W drodze do Czarnego Stawu Gąsienicowego

http://img163.imageshack.us/img163/9616/dsc01691qz.jpg

Widok na Dolinę Jaworzynki

http://img228.imageshack.us/img228/9457/czarnystawpodrysami1.jpg

A tu już Czarny Staw pod Rysami

Ślicznie Elu .My z m wybieramy się do morskiego oka i czarnego stawu we wrześniu od rana do wieczora sami plus ciepłe źródła w Szaflarach .Ostatnio byliśmy tam 12 lat temu.

Mieliśmy w planach jeszcze Dolinę Pięciu Stawów, ale pogoda nam nie pozwoliła. Następnym razem...:)

Jak postępy u was?

Mieliśmy w planach jeszcze Dolinę Pięciu Stawów, ale pogoda nam nie pozwoliła. Następnym razem...:)

Jak postępy u was?

No zejśćie z od Morskiego oka do doliny 5 stawów strome z łąńcuchami ,jak mokro to nie polecam ale widoki dech zapierą .

A u mnie pokoje dzieciaków wymalowane 3 sztuki dziś pierwszą warstwą wymalowałam córy gardreobe jutro skończe ,łazienka dolna w połowie .Mnie dopadła troszkę depresja pogodowa nic mi się nie chciało ten tydzień nic nie robiłam dopiero dziś tą garderobę .