grabnianin 17.04.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Bardzo prosze o fachowa odpowiedz bez zbednych filozoficznych wywodow.kolumny ktore maja podtrzymywac zadaszenie przed wejsciem do domu jedna z nich powstala nie tu gdzie powinna,murarze odkopali ja z lawa i dzwigiem przeniesli w miejsce poprawne.Jestem wsciekly jak byk czy to poprawne dzialanie ktore nie doprowadzi kiedys do duzych problemow?Dzieki bardzo,pozdrawiam budujacych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 17.04.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Jeżeli położone w sam grunt to osiądzie/skrzywi się pod własnym ciężarem. Trzeba pod to zalewać mini-ławę i na tym stawiać to będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grabnianin 17.04.2010 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Dobra dzieki zaraz ich bede pocieszal bo oni oczywiscie sprawe za zalatwiona uwazaja,dodam tylko ze kolumny beda oblane w kolo betonem w sensie schody wejsciowe do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 17.04.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Oblanie wkoło betonem wszystkiego nie załatwia. Ale nie zawali się. Jeśli już zakopywać, to trzeba z wykopu usunąć luźną ziemię a jak okaże się że za głęboko to nie podsypywać tylko podlać chudym betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grabnianin 17.04.2010 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Ok.dzieki bardzo.szczerze mowiac nie usmiecha mi sie rownierz budowa kolumny od poczatku bo dekarz wchodzi juz w poniedzialek 19-04-2010 a nie ma miejsca(czasu)na przesuniecie go w czasie.panowie murarze swojego babola odczuja we wlasnych portfelach bo to nie dopuszczalne aby jedna kolumna byla ustawiona o 20cm za daleko.albo znam sie na robocie albo udaje murarza.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts