sero0 17.04.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 A więc tak:Piec chcę opalać węglem, ponieważ mam go pod dostatkiem - a więc CO węgloweDodatkowo kominek z płaszczem wodnym, drewna też mi nie zabraknie - to taka alternatywa na chłodne dniJak rozwiązać sprawę ciepłej wody?Bezsensowne jest palenie cały rok żeby mieć ciepłą wodę, jak i robienie z salonu całorocznej kotłowni pompa ciepła raczej nieopłacalne finansowo, solary chyba mało skuteczne Jak byście to rozwiązali w rozsądnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 17.04.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 masz w zasadzie 3 wyjscia 1.grzalka elektryczna 2.pompa ciepła do c.w.u..3układ solarny albo pompa ciepła połaczona z solarami .koszt pompy ciepła c.w.u.z kanałami jest równy układowi solarnemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sero0 17.04.2010 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 No tak pompa ciepła cwu to dośc dobre rozwiązanie, ale czy jest wtedy sens stosować kominek z płaszczem wodnym?> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 17.04.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 jak masz kocioł na paliwo stałe to jaki sens ma kominek z płaszczem wodnym ,moge bardziej zrozumiec kocioł gazowy i kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 18.04.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 zestaw rzeczywiście niezbyt fortunny,ale skoro tak chcesz mieć to Twój wybór, nie rozumiem jaki jest problem z cwu, możesz grzać kotłem węglowym z podajnikiem,albo pompą ciepła powietrze woda za okołó 3400 zł brutto, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts