MichałZ 17.04.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 (edytowane) Mam pytanie. Wiem, wiem, czytałem mnóstwo o odrolnieniu. Sytuacja wygląda tak: Posiadam działkę rolną 9600 m2, w planie zagospodarowania jest zapisana jako ZL "czyli teren lasów". Rośnie tam kilkanaście samosiejek sosny, od malutkich po powiedzmy 10-15 letnie. Jakie są szanse na odrolnienie takiej działki całościowo a jakie na odrolnienie częściowe? Plan obowiązuje od 2006r. Dodam jeszcze że miejscowy plan stanowi: "dopuszczalnym: tereny zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej związanej z ww. funkcją leśną - leśniczówki" Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi :) Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez MichałZ dodanie dodatkowej treści wyjaśniającej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchla169 20.06.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Witam, szanse są, jednak po co odralniać całość?? trzeba wyznaczyć gdzie chcemy konkretnie żeby stał nasz domek, dac dla geodety, który obliczy powierzchnię jaką on zajmie na tej działce i odralniamy tylko to co pod domem, reszta zostaje, a i podatek mniejszy. Ja to mam już za sobą, problemów nie ma od tego stycznia, jednak warunek .. - min, 30arów, ale to jak widzę nie problem, sama odrolniłam w ten sposób właśnie w styczniu swoją działeczkę, tylko trzeba zezwolenie na wycinkę,myślę,ze nie będzie problemu, tyle że trzeba odsadzić , ale to już według własnego porządku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 20.06.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 No właśnie, po co odrolniać całość, jeśli dom zajmie tylko niewielką część całości? Tym bardziej że odrolnienie maksymalnie 500 m kw. jest za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 01.07.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Mylicie odrolnienie z wyłączeniem z produkcji rolnej . To są dwie różne sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts