er-es 17.04.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Wylewa dwa tarasy ok. 15 m. kw., dokańcza ścianki (szczyty) ze 3 m.kw, przerobił łazienke ok. 15 m.kw wycina trochę ścianki z maxa pod montaż drzwi 2 szt. Powiedział, że 300 PLN dniówki a jest ich szt.2 więc 600 PLN za dzień pracy. Moim zdaniem lekko przeginają, a robią to już 6 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 17.04.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 U mnie za budowę całego parteru chce 3000 zł buduję na Śląsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 17.04.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 300 dniówki to chyba nawet po W-wą nie biorą...skąd jesteś tak BTW,bo ciekawa jestem, w jakim regionie taka stawka kosmiczna?ja mam ofertę od murarza na 150 zł dniówki+jego pomocnicy po 120zł. z tym,że za wymurowanie ścian fundamentowych (rozbudowa domu) i tp. co zajmie im około 4 dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 17.04.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 er-es niestety padłeś(aś) ofiarą naciągaczy. Pytanie na forum należało zadać przed rozpoczęciem tych "drobnych" prac.Chciałbym zarabiać 300zł netto na dzień i Ty też pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er-es 17.04.2010 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Mój błąd był taki, że przed pracą była gadka typu dogadamy się, a teraz chcą kase i nie ma dyskusji. Narazie dałem im 1500 PLN, a reszty jeszcze od nich nie usłyszałem, ale widzę że nię będzie nawet po normalnej cenie. Jestem z Wawy, a buduję w Wawrze, czyli dzielnicy Wawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.04.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 (edytowane) masz jedno wyjście -misisz im określić, ile zajmie czasu dokończenie pracy. Bo ja na ich miejscu robiłabym te przeróbki przez następny miesiąc. Możesz im wyznacyć realny termin np 2-3 -nawet 5 dni i koniec, za każdy dzień więcej potrącasz 2/3 stawki z tego, co jesteś im winny. Jak się zaczeliście dogadywać, to już do końca. Najlepiej na piśmie, nawet jeżeli nie umowa, to spisz to, co chesz i daj do przeczytania, jak nie podpiszą, to zrób notatkę, że nie zgodzili się na umowę pisemną, ale to są postawnowienia umowy ustnej i oni je znają. lepsze to, niż nic. Jeżeli na taki układ nie pójdą, to zerwali "umowę" i nic ponad to, co zapłaciłeś, nie jesteś winien. Jeżeli skończą w terminie to zaplacisz ale masz zrobione. Ile może kosztować taras 15 m2? Za mój zapłaciłam ok 4000. 10 dni po 600 daje 6000, cóż, można uznać, że taras i przeróbki mogą tyle kosztować. Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diazo35 18.04.2010 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 No ja płace 19 tys za cały dom fundamenty 2 tarasy wszystkie sciany stropy i górę , kominy bez dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 18.04.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 er-es Wylanie tarasu z mixokreta kosztuje w ok. Wrocka 12zł/m2 Można po godz. dogadać na 8zł/m2Jeden metr tarasu gr. 5cm to: 120kg piasku, 15kg cementu, siatka zbrojeniowa, plastyfikatorWylanie 2 x 15m2 to max. 1,5-2godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 18.04.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 no tak, mój był 1,5m wysoki. 1,5 m a 5 cm to różnica. Musisz sobie przeliczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er-es 21.04.2010 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Tak więc za całość zażyczyli sobie 4500. Po dużym targowaniu zeszło na 3700, ale "muszę" dopłacić za używanie ich betoniarki To już druga ekipa murarska co nie potrafi określić co za ile. Teraz postawiłem im sprawę jasno, ile dziennie zrobili - notowałem. Np. ostatni dzień ich pracy to rozszalowanie terasu i obrobienie jednej obcinanej krawędzi muru z Maxa pod montaż drzwi. Na moje oko 1 Rbh to max. to powiedzieli, że zejdą do połowy stawki padłem na kolana. Jak do tej pory to pierwsza ekipa, co tak szanuje pracę. Wczoraj podjechałem na budowę - czyli mały nalot, a panowie leżą na styropianie i myślą. Moja cierpliwość się powolutku kończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WolnyRynek 12.05.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 er-es Wylanie tarasu z mixokreta kosztuje w ok. Wrocka 12zł/m2 Można po godz. dogadać na 8zł/m2 Jeden metr tarasu gr. 5cm to: 120kg piasku, 15kg cementu, siatka zbrojeniowa, plastyfikator 2 x 15m2 to max. 1,5-2godz. Z tego co wiem to kolejnosc wykonania tarasu zaczyna sie od wykopu fundamentu, zalania go, wybrania humusu, zageszczania piachu na jakies 30 cm, oszalowanie, folia, lanie betonu okolo 15-20 cm, rozebranie szalunku, izolacja... Taras 5 cm to troszke za malo .Tym bardziej z mixokreta. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 12.05.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Tak więc za całość zażyczyli sobie 4500. Po dużym targowaniu zeszło na 3700, ale "muszę" dopłacić za używanie ich betoniarki To już druga ekipa murarska co nie potrafi określić co za ile. Teraz postawiłem im sprawę jasno, ile dziennie zrobili - notowałem. Np. ostatni dzień ich pracy to rozszalowanie terasu i obrobienie jednej obcinanej krawędzi muru z Maxa pod montaż drzwi. Na moje oko 1 Rbh to max. to powiedzieli, że zejdą do połowy stawki padłem na kolana. Jak do tej pory to pierwsza ekipa, co tak szanuje pracę. Wczoraj podjechałem na budowę - czyli mały nalot, a panowie leżą na styropianie i myślą. Moja cierpliwość się powolutku kończy. po prostu robią cię w konia a ty się temu przyglądasz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 12.05.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Dlatego też przed wpuszczeniem kogos na budowę nalezy dokładnie ustalić ceny na poszczególne prace(zwłaszcza w przypadku takich jak opisałes),a nie postępowac na zasadzie "dogadamy się"i przeliczania prac na dniówki.(zgroza).A tak poza tym,przed wypłaceniem reszty zażądaj faktury-moze to ich ostudzić i wpłynąć na obniżenie żądanej kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts