Pepe 01.02.2004 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Mieszkam od miesiaca. Na drodze dojazdowej (prywatna, mam w niej swój udział) jak dłużej popada robi się bajoro, a dzisiaj to doznałem szoku bo zrobił się Bajkał - 15 na 20 m i głęboki na 40 cm (i wciaż pada). Nie wiem jak i gdzie tę wodę odprowadzić bo z obu stron jest spadek, a po bokach sąsiedzi podmurowali swoje ogrodzenia. Moze jaką studnie drenującą trzebba zrobić. Proszę o pomoc, wskazówki, pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.02.2004 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Ośmielam się ponowić pytanie... a może jednak ktoś ma jakiś pomysł, doświadczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 03.02.2004 00:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 ojej! to byłem ja, ale mnie nie zalogowało automatycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.02.2004 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 woda ma to do siebie, że musi gdzieś odpłynąć ( albo wyparować ) żeby jej nie było. do tego służą rowy melioracyjne lub w bardziej zaawansowanej formie kanalizacja. Jeśli takowej nie ma i wszyscy przy Waszej ulicy mają szamba lub przydomowe oczyszczalnie, a grunt jest gliniasty, no to kanał Sądzę, że nie pozostaje nic innego jak przebudować drogę. Najlepiej raz a porządnie. A może gmina pomoże ? Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 03.02.2004 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 No to załamka... ale na jutro umowiłem się z prawdziwym meliorantem (kolega kolegi) i mam nadzieje, że coś poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.02.2004 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 jest jeszcze sposób doraźny, wysypać gruuuuuuuuuubą warstwę żużla,coprawda woda nadal będzi tam gdzie jest, ale Ty będziesz jeździł po powierzchni tej warstwy, która łatwo przepuści wodę w dół,żużel - tanio na południu Polski, elektrownie itp. Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 04.02.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 No, po mojemu to trzeba trochę zadymić u sąsiadów: skoro droga wspolna, a oni sobie wymurowali murki oporowe, to powinni też dołożyć do melioracji, bo ich murki częściowo pewnie problem powodują (nie ma ujścia dla wody, ani pewnie miejsca na rów odwadniający). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sulejman 04.02.2004 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Pepe, czy tylko Tobie przeszkadza ta kałuża? Może inni sąsiedzi też kombinują co z nią zrobić? Na mojej ulicy jest rów, żwir, może będzie chodnik.Teraz jest czas pomyśleć, a jak draństwo wyschnie- za łopaty i do boju.Nikt tego za was nie zrobi, a urzędasom to zwisa i powiewa!!! Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts