greegoo 17.04.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Witam! Prosze o pomoc. Mam dzialke budowlana, na ktorej w najblizszym czasie nic nie bede budowal. Przy mojej dzialce jest wydzielonych 5 innych. Troje wlascicieli chce podlaczyc wode i proponuje mi, abym ja rowniez uzbroil swoja dzialke (a tym samym sie zlozyl na przedsiewziecie). Wode trzeba ciagnac ok 250m. Moje pytania to:-jaki bedzie orientacyjny koszt za 250m?-czy mozliwe sa jakies zwroty przez gmine (lub kogokolwiek)?-czy jesli bede sie budowal za np 5 lat - bez problemu bede mogl zrobic przylacze od granicy dzialki do domu (zadne plany, mapki itp nie straca waznosci)?-czy jest mozliwosc, aby zastrzec sobie, aby osoby z innych dzialek nie mogly bez naszego pozwolenia (bez zwrocenia nam czesci kosztow) podlaczyc sie do rur? Za odpowiedzi z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 18.04.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Mapki zawsze po jakimś czasie trzeba aktualizować,przyłącze można będzie zrobić ale po wykonaniu projektu przyłącza a do tego potrzebne będą oczywiście mapki koszt będzie dość spory ale najlepiej zapytać w wodociągach przecież oni muszą zrobić projekt, a zazwyczaj robią także kosztorys. Na zwroty bym nie liczył. A co do zastrzeżenia przy podłączaniu innych użytkowników to zbytnio się nie orientuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samm 18.04.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Nie wiem czy to tylko woda czy i kanalizacja.Jak tylko woda to ja stawiam, że koszt dlaCiebie to np 5 tyś. Zwykle jest tak, przynajmniejw dużych miastach, że to inwestor płaci zawykonanie doprowadzenia wody a potem musiza symboliczną cenę rzędu 100 zł. ją dlawodociągów odsprzedać. I wtedy kolejni, którzybędą doprowadzać wodę będą mieli już bliżejczyli będą mniej płacić. Czyli jeżeli teraz nie dołączysz się do inwestycjisąsiadów to jest duża szansa, że w przyszłości zapłacisz mniej ale czy to będzie duża różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts