BOHO 20.04.2010 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 bardzo dziękuję za link niestety czas na to nie pozwala, aby oglądać, prosiłbym tylko o wskazanie, kiedy klaszczą w momentach wyżej wymienionych jak również dziękuję za ciepłe słowa bezpośrednio pod moim adresem od razu poczułem się lepiej a to dlatego, że jak widać, ślepe pieniactwo nie jest li tylko domeną krytykowanych przez Ciebie ludzi i opcji politycznej, tudzież nosicieli robótek ręcznych na głowie jeszcze raz dziękuję za ten dowód pzdr następnym razem postaraj się o trochę wiedzy na temat, na który masz zamiar się wypowiadać.....wszystko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.04.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 (edytowane) czyli nie potrafisz wskazaćznaczy się w w/w okolicznościach nie klaskanocieszę się, że jesteśmy w tym zgodni widzisz? to nie takie trudne... Edytowane 20 Kwietnia 2010 przez Barbossa siakoś nie wychodzi :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.04.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 ... jak widać, ślepe pieniactwo nie jest li tylko domeną krytykowanych przez Ciebie ludzi i opcji politycznej, tudzież nosicieli robótek ręcznych na głowie, jak wielu to stara się przedstawić jeszcze raz dziękuję za ten dowód pzdr I tutaj zgadzam sie z Barbossą co do joty - z ust mi to wyjąłeś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 20.04.2010 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 czyli nie potrafisz wskazać znaczy się w w/w okolicznościach nie klaskano cieszę się, że jesteśmy w tym zgodni widzisz? to nie takie trudne... zobacz sobie temat wątku...... a potem pisz..... nigdy odwrotnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.04.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 zobacz sobie temat wątku...... a potem pisz..... nigdy odwrotnie..... ależ Przyjacielu, najpierw przeczytaj post na który odpowiadasz, a potem pisz, nigdy odwrotnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 20.04.2010 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 (edytowane) ależ Przyjacielu, najpierw przeczytaj post na który odpowiadasz, a potem pisz, nigdy odwrotnie.... -nie widziałem, żeby ktokolwiek klaskał podczas pogrzebu chcesz powiedzieć, że link http://www.youtube.com/watch?v=3Z28i...eature=related nie pokazuje pogrzebu ? czy chcesz wybrnąć inaczej ? ale wtedy okaże się że bierzesz udział w dyskusji pomimo braku znajomości faktów..... co lepsze? Edytowane 20 Kwietnia 2010 przez BOHO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 20.04.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Widzieć moze nie widział ale słyszał. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 20.04.2010 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Widzieć moze nie widział ale słyszał. ) na załączonym filmie widać jak klaszczą i słychać jak klaszczą..... kolega Barbossa miał wszystko gdzieś i tego po prostu nie oglądał...... tym dziwniejsze wydają się jego wypowiedzi w temacie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.04.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 przyznam się, że nie siedziałem z nosem w telewizorze, oglądałem z doskoku, ale -nie widziałem, żeby ktokolwiek klaskał podczas pogrzebu -nie widziałem, żeby ktokolwiek klaskał jak trumna wędrowała do ziemi -nie widziałem, żeby w kondukcie żalobnym ktokolwiek klaskał ale to może, dlatego, że nie oglądałem nonstop ....... tak to wyglądało na początku, tuż przed Twoim wyznaniem miłości do bliźniego, którym coś udowodniłeś ad rem może od końca napisałeś o klaskaniu w kondukcie żałobnym - którego nie było napisałeś o klaskaniu w momencie składania trumny do grobu ("ziemi")- którego nie było o klaskaniu podczas pogrzebu patrząc na jakieś definicje pogrzebu, wynika że pogrzeb to ogół obrzędów pogrzebowych czyli ww kondukt, ww składanie trumny, itp, nie ma nic o tłumie, który w tym de facto nie bierze udziału, bo nie idzie w kondukcie, nie uczestniczy w złożeniu do grobu, choć można przyjąć, że uczestniczy we mszy świętej, jest świadkiem ceremonii pogrzebowej bije brawo w momencie, kiedy kondukt żałobny przechodzi przez miasto, jak tu zauważono skandując pewne teksty w takich momentach, jak ładnie DPS wytłumaczyła, zgromadzony tłum czasami tak robi, jest to gest uznania dla osoby, którą żegnają, nie jest ot czymś nadzwyczajnym, ale o tym taki kompletny ignorant jak Ty nie wie, bo skąd, poza czubkiem własnego kinola niewiele dostrzegasz, braw nie biła ŻADNA osoba uczestnicząca bezpośrednio w pogrzebie, czyli ci co byli w kościele, szli w kondukcie, asystowali przy złożeniu do grobu (choć tego nie wiemy?) jak to sugerowałeś rozumiem, że Twoje pojmowanie świata objawia się tym, że na równi stawiasz bicie braw oddających uznanie dla zmarłej osoby, pierdzenie przy stole i bekanie, cóż światły europejczyk z Ciebie pełną gębą, ba, obywatel świata, który dop... się do wszystkiego, tylko dlatego, że czegoś pojąć nie potrafi może zanim, we właściwie sobie tępy sposób, coś skrytykujesz, postaraj się to zrozumieć, rzadziej Ci się zdarzy kogoś obrazić "za nic" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 20.04.2010 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 i myślisz, że ilością słów ukryjesz swoją ignorancję ? najpierw piszesz: nie widziałem, żeby ktokolwiek klaskał podczas pogrzebu.... KTOKOLWIEK ! jasny, prosty i klarowny przekaz..... a potem już jest: braw nie biła ŻADNA osoba uczestnicząca bezpośrednio w pogrzebie a skąd nagle ten "bezpośredni udział" ? bo przecież "ktokolwiek" to właśnie ktokolwiek, niezależnie czy bezpośredni uczestnik, czy obserwator..... a tu nagle w twoim wydaniu podmianka z "ktokolwiek" na "osoba uczestnicząca bezpośrednio w pogrzebie"..... i od razu sytuacja ma się zmienić, co ? a może dla ciebie to jest to samo ? myślałem, że stać cię na więcej..... to jeszcze raz: Barbossa: nie widziałem, żeby ktokolwiek klaskał podczas pogrzebu i fakty: http://www.youtube.com/watch?v=3Z28iMuFp0s&feature=related czyli każdy widzi i słyszy co chce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.04.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 bla bla bla...nic nie zrozumiałeś, szkodai nie myśl, nie wychodzi Ci to najlepiej a i zmarszczki Ci się na czole porobią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 20.04.2010 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 (edytowane) bla bla bla... nic nie zrozumiałeś, szkoda i nie myśl, nie wychodzi Ci to najlepiej a i zmarszczki Ci się na czole porobią to wszystko ? cała twoja interpretacja podmianki z nie widziałem, żeby ktokolwiek klaskał podczas pogrzebu.... na braw nie biła ŻADNA osoba uczestnicząca bezpośrednio w pogrzebie.... no proszę.... Barbossa dał ciała i udaje, że nie wie w czym rzecz...... wiesz, wiesz.... po prostu źle wystartowałeś..... zdarza się..... i serio myślałem, że stać cię na więcej..... Edytowane 20 Kwietnia 2010 przez BOHO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.04.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 cóż, różnica w postrzeganiu i interpretacjiinterpretuj to sobie jak chcesz, mnie to średnio interesujeskoro mnie nie rozumiesz, to chociaż powinieneś zrozumieć DPS,ale Jej również nie zrozumiałeś, nawet nie wykazałeś woli zrozumieniauważasz, że dałem ciała? a uważaj sobie, przecież nie narzucam tu nikomu swojej wersjiwyrażam li tylko swoje zdanie ja wiem jedno - obszczekałeś coś czego nie znasz, a co ma miejsce i jest przyjętenawet analogia do zachowania się najlepszego przyjaciela człowieka jest wyraźnie widoczna w Twoich postach łap za słowa, łap, tyle co Twoje w tym wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 20.04.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 W licznej (bardzo licznej!) grupie oklaski są OK.Bo jak mają wyrazić podziękowanie czy szacunek?Milczący tłum to ani za, ani przeciw.A skandować? to musieliby się wcześniej umówić co skandować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 20.04.2010 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 (edytowane) cóż, różnica w postrzeganiu i interpretacji nie rozśmieszaj mnie..... chcesz sobie na własny użytek pointerpretować słowo "ktokolwiek" ? Barbossa: nie widziałem, żeby ktokolwiek klaskał podczas pogrzebu.... i fakty: http://www.youtube.com/watch?v=3Z28iMuFp0s&feature=related i niech każdy sam wyciągnie wnioski.... Edytowane 20 Kwietnia 2010 przez BOHO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 20.04.2010 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 W licznej (bardzo licznej!) grupie oklaski są OK. Bo jak mają wyrazić podziękowanie czy szacunek? Milczący tłum to ani za, ani przeciw. A skandować? to musieliby się wcześniej umówić co skandować. moim skromnym zdaniem szacunek podczas pogrzebu wyrażamy milcząc..... dlaczego milczenie ma być "przeciw" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 21.04.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Dla mnie były to uroczystośi żałobne, zarówno jak przewożono trumnę z lotniska (tam też miejscami to oklaskiwano), jak i uroczystości w Krakowie. W moim odczuciu (subiektywnym) oklaski są wyrażeniem szacunku, podziękowania i podziwu ale dla osoby żywej, dla mnie kojarzą się z odczuciami raczej radosnymi. Tak samo wiwatowanie, czy wznoszenie okrzyków też nie bardzo pasuje do uroczystości żałobnych. I to nie tylko moje odczucie, zwróccie uwagę, że mimo zgromadzonych tysięcy osób oklaski czy okrzyki wznosiły niewielkie grupki, więc to też świadczy, że takie zachowanie nie jest u nas czymś zwyczajnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 21.04.2010 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Dla mnie były to uroczystośi żałobne, zarówno jak przewożono trumnę z lotniska (tam też miejscami to oklaskiwano), jak i uroczystości w Krakowie. W moim odczuciu (subiektywnym) oklaski są wyrażeniem szacunku, podziękowania i podziwu ale dla osoby żywej, dla mnie kojarzą się z odczuciami raczej radosnymi. Tak samo wiwatowanie, czy wznoszenie okrzyków też nie bardzo pasuje do uroczystości żałobnych. I to nie tylko moje odczucie, zwróccie uwagę, że mimo zgromadzonych tysięcy osób oklaski czy okrzyki wznosiły niewielkie grupki, więc to też świadczy, że takie zachowanie nie jest u nas czymś zwyczajnym toż o tym właśnie piszę od samego początku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 21.04.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 należy rozróżnić dwie rzeczy, dla ateisty pogrzeb to definitywny koniec i w tym przypadku raczej nie ma powodu do radości, dla ludzi wierzących sytuacja wygląda całkiem inaczej, BOCH chyba nie muszę ci tłumaczyć dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 21.04.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Wygląda inaczej ale smutek zostaje taki sam po stracie osoby bliskiej, dyskusja toczy się o przyjęte sposoby zachowania się przy uroczystościach żałobnych, Jeżeli w Polsce przyjęte by było że za konduktem idzie orkiestra grając skoczną melodię i ludzie ubrani kolorowo śpiewając i tańcząc w ten sposób żegnają zmarłą osobę to tak by było i tak by się wszyscy zachowywali ale u nas jest inny sposób wyrażania szacunku dla osoby zmarłej. Ciekawe, że jak były protesty w Krakowie w sprawie pochówku na Wawelu to podniósł się krzyk, że to niegodne żeby w trakcie żałoby urządzac takie ekscesy (i z tym się zgadzam) ale jak na pogrzebie grupa osób wykrzykuje hasła na cześc zmarłego prezydenta to jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts