mbz 21.04.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 W linku relacja z pogrzebu jednej ze stewardess, ktore zginely w katastrofie,zamieszczam cytat, ktory pasuje do tematu watku (wyboldowanie moje): "A ks. prałat Alojzy Chojnowski, proboszcz kościoła św. Maksymiliana zaskoczył wszystkich parafian, prosząc o oklaski w podzięce dla zmarłej. Burza braw długo nie milkła. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 21.04.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Abstrahując od Waszej zagorzałej dyskusjk powiem tylko w nawiązaniu do tematu . że w moim odczuciu oklaski na pogrzebie są nie na miejscu, nie mówiąc już o skandowaniu.. tak samo z resztą jak robienie zdjęc, choć zdjęcia z pogrzebu prezydenta bedą miały zapewne historyczną wartośc i o to zapewne robiącym je chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 21.04.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 czyli się nie spotkałaś do tej pory z czymś takim co do zdjęć to starsz się usprawiedlić, czy wytłumaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 21.04.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 W linku relacja z pogrzebu jednej ze stewardess, ktore zginely w katastrofie, zamieszczam cytat, ktory pasuje do tematu watku (wyboldowanie moje): "A ks. prałat Alojzy Chojnowski, proboszcz kościoła św. Maksymiliana zaskoczył wszystkich parafian, prosząc o oklaski w podzięce dla zmarłej. Burza braw długo nie milkła. " No właśnie "zaskoczył" to po pierwsze a po drugie to było na prośbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 21.04.2010 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 moim zdaniem cisza byłaby bardziej stosowna..... tak jak jest to u nas przyjęte.....cisza, zaduma..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 21.04.2010 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 No właśnie "zaskoczył" to po pierwsze a po drugie to było na prośbę. co potwierdza, że nie jest to przyjęte w naszej tradycji..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 22.04.2010 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 JA uważam (powtarzam: JA), że klaskanie na pogrzebie jest wyrazem najwyższego zdziczenia obyczajów, a już ryczące skandowanie (sposób wyniesiony z akcji protestacyjnych związkowców różnej maści) "dziękujemy" mogło być wykonywane zarówno przez zwolenników, jak i przeciwników prezydenta... Wypadło skandalicznie. Nie wiem, co się z tym naszym narodem dzieje, dlaczego zanika kultura obyczajów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 22.04.2010 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 JA uważam (powtarzam: JA), że klaskanie na pogrzebie jest wyrazem najwyższego zdziczenia obyczajów, a już ryczące skandowanie (sposób wyniesiony z akcji protestacyjnych związkowców różnej maści) "dziękujemy" mogło być wykonywane zarówno przez zwolenników, jak i przeciwników prezydenta... Wypadło skandalicznie. Nie wiem, co się z tym naszym narodem dzieje, dlaczego zanika kultura obyczajów? A picie za zdrowie nieboszczyka na stypach, to też upadek obyczajów? Ja myślałem , że to taka nasza tradycja nierzadko kultywowana. Idziemy z duchem czasów i od teraz będziemy klaskać a kto wie, czy nie posuniemy się nawet do robienia fali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 22.04.2010 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 A picie za zdrowie nieboszczyka na stypach, to też upadek obyczajów? Nie, to tradycja. I nie obchodzona w trakcie pogrzebu na cmentarzu. Nie wiedziałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 23.04.2010 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Nie, to tradycja. I nie obchodzona w trakcie pogrzebu na cmentarzu. Nie wiedziałeś? A co szkodzi przenieść ją na cmentarz ? W ramach szacunku dla nieboszczyka , walniemy flachę przy dole, poklaszczemy a może i potańczymy. W niektórych kulturach przecież tak jest.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 23.04.2010 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 A co szkodzi przenieść ją na cmentarz ? W ramach szacunku dla nieboszczyka , walniemy flachę przy dole, poklaszczemy a może i potańczymy. W niektórych kulturach przecież tak jest.. pepeg aleś sie wysilił , błyszczysz intelektem jak psu jajca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts