DorisN 10.06.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Podoba mi się ten projekt czyli Z2 tylko że z podwariantem W+ http://www.z500.pl/index.php?wyszukiwanie=1&powierzchnia=&kondygnacje=&nazwa_projektu= Czy ktoś buduje ten domek lub ma taki zamiar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurkuma 11.07.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam:) Strasznie się cieszę, że budujesz ten domek (mam nadzieję, że nic się nie zmieniło). Ja po kilku miesiącach poszukiwań wybrałam właśnie z2:) Wybrałam podwariant, którego jeszcze nie ma na stronie, tylko zlikwiduję balkon na poddaszu...Wstawiłabym rzut, ale jeszcze nie potrafię...może next time.. Na dzień dzisiejszy mamy warunki zabudowy, a budowa także na wiosnę - no chyba że dobiją mnie wcześniej wszelkiego rodzaju urzędnicy;) A na jakim etapie jesteś? I czy wprowadziłaś jakieś zmiany? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorisN 26.10.2007 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Hej czy ktoś buduje Z2, link - http://projekty.z500.pl/projekt/z2.htmljeśli tak, to czy coś zmienialiście w projekcie i czy jesteście zadowoleni z projektu ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAM 29.01.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witajcie, szukamy i szukamy i ciężko nam znaleźć projekt, który spełniłby nasze wszystkie oczekiwania, niestety na projekt indywidualny nas nie stać, a najmniej zmian wymagałaby projekt z pracowni z500 - Z2 , Mam gorącą prośbę do Was, czy ktoś juz mieszka w domku zbudowanym wg projektu Z2? Mam nadzieję, iz w najbliższym czasie i my zaczniemy kronikę naszej budowy. Pozdrawiam JAM[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkot 18.04.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Co sądzicie otym projekcie.Czy to drogi dom w realizacji. http://www.z500.pl/projekt/z2.html. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkot 19.04.2010 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 (edytowane) Zastanawiamy się nad wersją z wykuszem i pustką nad salonem .Ogólnie szukam domu parterowego bez kuchni otwartej na salon.Tych projektów jest tak mało.Może ktoś z was ma jakieś dane. Edytowane 26 Września 2010 przez majkot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rolka83 19.04.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 (edytowane) ogólnie.. fajny domek. Czy drogi w realizacji?? nie mogę się na ten temat wypowiedzieć jak dla mnie to troche jest przekombinowany, troche jak labirynt lepiej można by było zagospodarować miejsce.. zwłaszcza jeżeli chodzi o hol. Ale każdy ma inny gust. Jeżeli szukasz taniej w budowie parterówki to zobacz sobie na ten. Ma zamknietą kuchnie i nad salonem okna dachowe http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=164&a=396&sid=5 a tu już wybudowany: http://www.domnahoryzoncie.pl/klub/index.php?s=Galeria_791 Edytowane 19 Kwietnia 2010 przez Rolka83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkot 19.04.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Ten irysek niezły,ale dla mnie zbyt nowoczesny.Pokąbinuję trochę z holem w z2 i powinno być ok .Zamist wc będzie spiżarnia.Na przeciw znajdzie się miejsce na garderobę,Wc przeniesione na drugą stronę .Wykusz w jadalni i dom poszerzony.Nad pustką nad salonem muszę się jeszcze zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkot 27.04.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 A może macie inne pomysły jak lepiej zagospodarować wejcie i hol?Może jednak ktoś zbudował ten domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 28.04.2010 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 W mojej miejscowości został wybudowany ten domek,muszę powiedzieć,ze robi niesamowite wrażenie.Juz jest wykończony,ogrodzenie,elewacja....Zawsze jak koło niego przejezdzam zawsze sie za nim obejrzę Nie zastanawiaj sie BUDUJ!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 28.04.2010 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 (edytowane) Zastanawiamy się nad wersją z wykuszem i pustką nad salonem .Ogólnie szukam domu parterowego bez kuchni otwartej na salon.Tych projwktów jest tak mało.Może ktoś z was ma jakieś dane. Zgadzam się ,bardzo mało jest takich projektów-sama szukam takiego z zamknietą lub częściowo zamknietą I Z WEJŚCIEM OSOBNO Z HOLU ...ale baaardzo mało jest takich projektów Nie jestem zwolenniczka KUCHNI OTWARTYCH... Edytowane 28 Kwietnia 2010 przez IZA30 nowa mysl:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 28.04.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Jakoś szczególnie drogi w realizacji ten projekt nie jest. Nawet powiedziałabym, że jak na "ozdobniejszy" dom, to wcale koszt nie taki duży. Wiadomo, że można taniej, ale przy pewnych założeniach co do wglądu, stylu, to ten projekt jest jednym z oszczędniejszych. Ceny ozdób na elewację, bo od nich głównie zależy efekt ostateczny, można sprawdzić choćby na allegro. Ważna kwestia - czym będzie ogrzewany dom - decydujące, jeżeli chodzi o umiejscowienie i wielkość kotłowni. Może korzystniejsze okaże się wejście do kotłowni wprost z wiatrołapu, ale to z kolei gorzej jeżeli pomieszczenie to ma być również pralnią. Nie zmieniałabym układu pomieszczeń w strefie wejściowej - wydaje mi się, że jest całkiem dobrze. Dodałabym choćby niewielką szafę w sieni - nigdy za wiele miejsca do wieszania cięższej odzieży i odstawiania codziennego obuwia. W ogóle mało jest miejsca do przechowywania - do rozważenia strych. Ponieważ dom jest nieduży, to i sypialnie są niewielkie i małe są w nich szafy. Na ubrania wystarczy miejsca, ale przydałoby się również miejsce na pościel, zasłony, firany na zmianę i inne - niektórzy mają tego naprawdę sporo, nie wspominając o książkach, płytach, kolekcjach figurek. Co do urody domu - kwestia gustu. Śliczny domek czy super dom to zawsze domy ładnie wykończone, otoczone zielenią. Brak tynku - szara zaprawa, w której zatapia się siatkę, brak podbitek, sterczący tu i ówdzie styropian, z najpiękniejszego według projektu domu zrobią smutną budę. Do tego dochodzi efekt kontrastu - na osiedlu zabudowanym rozłożystymi domami z wielkimi garażami na froncie nasz dom już w trakcie budowy zwraca uwagę przechodniów, jako śliczny, uroczy. Na koniec propozycja projektu przy założeniu ogrzewania gazem, bo mała kotłownia. Dużo skromniejszy, ale i dużo (70 tys.) tańszy. Kuchnia częściowo oddzielona, może być całkowicie - jeden kawałek ścianki do dostawienia. Myślę, że elewację można bardziej przyozdobić, zamienić słupy na kolumienki, zastosować okna z podziałami i wtedy efekt będzie bardziej w stylu dworkowym, jeżeli jest to ważne kryterium wyboru. Z tej samej pracowni - Z91. http://www.z500.pl/Thumb.php?src=projekty-91-rzuty-z91_rzut1_0.jpg&size=340 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkot 29.04.2010 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Decyzja zapadła ,budujemy Z2.Podwariant 10tz wydłużony budynek plus wykusz.Dom będzie stał na 70ar działce Myślę że będzie dobrze wyglądał .Gdyby ktoś z forumowiczów chciał budować ten domek lub jest w trakcie budowy zapraszam do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkot 18.06.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Podnoszę temat.Jak na razie jesteśmy w trakcie załatwiania papierów.Chcielibyśmy zobaczyć ten dom w realu .My będziemy budować w lubuskim. Może ktoś już zdecydował się na budowę i jest w trakcie realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkot 28.06.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Papierologia nadal w trakcie załatwiania.Mamy nadzieję że uda się nam w tym roku postawić fundamenty.Chcemy zmieścić się z budową w kwocie 250000.Myślicie że to jest możliwe?Budował będzie mąż z kolegą.Jak najwięcej wkładu pracy własnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkot 18.07.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Szkoda że nikt nie buduje tego domku.A może jednak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkot 26.07.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Projekt zakupiony. Podwariant 10 lustro .Papiery dalej nabierają mocy ,a ja głowię się nad tym czy zmieniać układ w holu. Może jakieś propozycje? Pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkot 10.10.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Po długich przemyśleniach i wpatrywaniu się w projekt ,nie zmieniam nic.Jeśli ktoś buduje z2 odezwijcie się.My ruszamy z budową w przyszłym roku.Wszelkie uwagi mile widziane.Krytyka też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkot 16.11.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Właśnie otrzymaliśmy warunki zabudowy.Czekam na pozwolenie.Nie przypuszczałam ,że to się będzie tak ślimaczyć.Do tych urzędów to trzeba mieć anielską cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkot 05.01.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Pozwolenie na budowę jest. Przyłącza załatwione, można przechodzić do dalszego etapu.Aha ,zapomniałam o oblaniu zezwolenia .Trzeba to jak najszybciej nadrobić.Dobrze że jutro dzień wolny.Pozdrowienia dla wszystkich budujących!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts