Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak tam zezwolenie oblane (oby nie dosłownie)?:rotfl: Co do projektu to niezły wybór. Oczywiście jest to pojęcie względne, bo co dla jednego będzie niezłe to dla innego nie do przyjęcia. Ale jak na mój gust dobry wybór. Zresztą jestem na etapie szukania projektu i Z2 znajduje się na mojej krótkiej liście. (wariant Z2f + L40). Generalnie projekt jest b. ładny dla oka, a rozkład wnętrz funkcjonalny i wygodny. Brakuje może garderoby, a i sypialnie nie są za wielkie, ale na tej powierzchni zabudowy, przy tym metrażu oraz przy tej wielkości salonu trudno o bardziej funkcjonalne rozmieszczenie pomieszczeń. Jedyny mankament w wersji podstawowej oraz w twojej (czyli rozumiem Z2 L+w) jest wc przy kuchni. W mojej ocenie totalna porażka. Właściwie to jest to raczej miejsce na spiżarnię. Na szczęście w wariancie Z2f +L40 zostało to już poprawione.

Tak na marginesie to mimo, że forum muratora czytam od lat to zdaje się, że jest to mój dziewiczy wpis. No ale kiedyś musiał być ten pierwszy raz…

Pozdrowienia i owocnego budowania.

:bye::bye::bye:

Majkot tak oblewa pozwolenie na budowę, że zapomniała chyba wrócić do trzeźwych nie mówiąc już o forum. :D

z2fl40 1500x1000..jpgNo dobra. Moja propozycja ze schodami przy wejściu, dołożeniem ściany wew. nośnej i przestawieniem kominka. Wersja taka może być dla rodziny wielopokoleniowej. Oczywiście potrzeba wydłużyć sień miej więcej o 0,5 m. Nie wiem tylko czy wchodząc po schodach na górę człowiek się wyprostuje w części nad sienią.:lol2:

• 5 months później...
  • 3 months później...
  • 3 months później...
Ja jestem na etapie poszukiwań projektu, bo do budowy to jeszcze długo ale dziś znalazłam właśnie z2, jest niesamowity... oczywiście kilka przeróbek koniecznych ale to w każdym projekcie trzeba się z tym liczyć. A może ktoś wrzuci jakieś fotki z budowy???

• 8 months później...
W tej wersji, z taką drewnianą elewacją, tarasem, kolumnami, jednoskrzydłowymi oknami, trójkątnym oknem nad wejściem, burą papą w płatkach zwaną gontem bitumicznym Z2 całkowicie stracił swój urok, zupełnie mi się w tym wykonaniu nie podoba :( Jakby zupełnie inny dom, i ani krzty dworkowego charakteru, o który w tym projekcie przecież chodzi. :o Edytowane przez NieJan