Dombek 02.02.2011 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Jak tam zezwolenie oblane (oby nie dosłownie)? Co do projektu to niezły wybór. Oczywiście jest to pojęcie względne, bo co dla jednego będzie niezłe to dla innego nie do przyjęcia. Ale jak na mój gust dobry wybór. Zresztą jestem na etapie szukania projektu i Z2 znajduje się na mojej krótkiej liście. (wariant Z2f + L40). Generalnie projekt jest b. ładny dla oka, a rozkład wnętrz funkcjonalny i wygodny. Brakuje może garderoby, a i sypialnie nie są za wielkie, ale na tej powierzchni zabudowy, przy tym metrażu oraz przy tej wielkości salonu trudno o bardziej funkcjonalne rozmieszczenie pomieszczeń. Jedyny mankament w wersji podstawowej oraz w twojej (czyli rozumiem Z2 L+w) jest wc przy kuchni. W mojej ocenie totalna porażka. Właściwie to jest to raczej miejsce na spiżarnię. Na szczęście w wariancie Z2f +L40 zostało to już poprawione. Tak na marginesie to mimo, że forum muratora czytam od lat to zdaje się, że jest to mój dziewiczy wpis. No ale kiedyś musiał być ten pierwszy raz… Pozdrowienia i owocnego budowania. :bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dombek 04.02.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Majkot tak oblewa pozwolenie na budowę, że zapomniała chyba wrócić do trzeźwych nie mówiąc już o forum. No dobra. Moja propozycja ze schodami przy wejściu, dołożeniem ściany wew. nośnej i przestawieniem kominka. Wersja taka może być dla rodziny wielopokoleniowej. Oczywiście potrzeba wydłużyć sień miej więcej o 0,5 m. Nie wiem tylko czy wchodząc po schodach na górę człowiek się wyprostuje w części nad sienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkot 10.07.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Jesteśmy już na etapie ścian.Ponieważ planujemy strop z płyt żerańskich muszę zdecydować o umiejcowieniu schodów.Nie chcę schodów w salonie.Chcę schody bardzo proste zbliżone do młynarskich .Gdzie je umiejscowić .Pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InezDomyKanadyjskie 15.10.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Polecam obejrzenie tego domu w trakcie budowy na blogu:http://www.domykanadyjskie3.mojabudowa.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkot 16.10.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Dzięki na namiary ,ale już tu byłam.Właśnie jesteśmy na etapie krycia dachu.Domek coraz bardziej mi się podoba.Dodam ,że budujemy sami tj mąż z dwoma znajomymi i niedawno poznany cieśla.Do tej pory koszt budowy to 110tys z tego 20tys na różne dodatkowe duperele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka9011 20.01.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Ja jestem na etapie poszukiwań projektu, bo do budowy to jeszcze długo ale dziś znalazłam właśnie z2, jest niesamowity... oczywiście kilka przeróbek koniecznych ale to w każdym projekcie trzeba się z tym liczyć. A może ktoś wrzuci jakieś fotki z budowy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InezDomyKanadyjskie 22.01.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 A może ktoś wrzuci jakieś fotki z budowy??? Z2 skończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NieJan 23.09.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 (edytowane) W tej wersji, z taką drewnianą elewacją, tarasem, kolumnami, jednoskrzydłowymi oknami, trójkątnym oknem nad wejściem, burą papą w płatkach zwaną gontem bitumicznym Z2 całkowicie stracił swój urok, zupełnie mi się w tym wykonaniu nie podoba Jakby zupełnie inny dom, i ani krzty dworkowego charakteru, o który w tym projekcie przecież chodzi. Edytowane 23 Września 2012 przez NieJan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts