Pegas 18.04.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 (edytowane) WC na budowie wydaje mi się poważnym wyzwaniem. Do wyboru mam:- toitoi, itp.- kabinę drewnianą- toaletę turystyczną (chemiczna?)Jeśli wybiorę 2 ostatnie ostatnie warianty - pozostaje oczyszczanie we własnym zakresie... Więc pytam co się z tym robi, aby środowisko na tym nie ucierpiało? Edytowane 18 Kwietnia 2010 przez Pegas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 18.04.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 kopie się dołek. A po wszystkim albo zasypuje się dołek wapnem i ziemią albo samą ziemią i sadzi drzewo. Ono spożytkuje zawartość bardzo chętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 18.04.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Kibelek na budowie mam z dołkiem. Ostatnio jeden z Panów wykonawców wrzucił do kibelka cały bloczek siporexu ??? Po co ? tego nie wie nikt Niestety musiał go wyciągnąć Bez komentarza pozostawiam takie zachowanie budowlańców. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 19.04.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Mamy sławojkę drewnianą na dołku. Przy takiej intensywności użytkowania jak u nas (budujemy sami, powoli, ekipy są rzadko) nie trzeba nic robić. Po prostu powstaje niewielka ilość nawozu organicznego. Gdyby użytkowanie było intensywniejsze i zaczęły snuć się wonie, są preparaty bakteryjne do wrzucania (można kupić na przykład w sklepach ogrodniczych). Bakterie rozkładają wszystko i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 19.04.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 też jestem za tradycją: głęboki dół i drewniany domek nad nim, najtańszy sposób chyba, i dla środowiska całkowicie naturalny przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 19.04.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 U nas też drewniany domek i dół- później się zakopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts