Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 305
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

NIE POLECAM!!! || Pracownia Stolarska Kula ( AKA Izon ) ||

Jeżeli chcecie uniknąć problemów to trzymajcie się od tej firmy z daleka.. Ogólnie moje doświadczenie z tą firmą wyglądało następującą:

1. Opóźnienie w dostawie - dowiedziałem sie o tym kilka godzin przed planowaną dostawą. Nawet nikt nie odważył się zadzwonić / odebrać telefonu.. Po paru godzinach bezskutecznego wiszenia na telefonie otrzymałem krótki mail informujący mnie o opóźnieniu. Ogólnie mieli TYLKO tygodniowy poślig...

2. meble dojechały tydzień później.. i też byli spóźnieni.. mieli dojechać na 9 rano – dojechali na 15 no ale nie ważne. Dojechała kuchnia, szafa do przedpokoju i POŁOWA garderoby. W jakiś tajemniczych okolicznościach zapomnieli wyprodukować dwóch środkowych olbrzymich szaf ( 1.2 x 0.7x 2.5m ).. Do dzis ZERO ODZEWU!! A jak się upomniałem o szafy to mnie poinformowano, iż sam zrezygnowałem z zamówienia dlatego ich nie wyprodukowali.. jasne... zamówiłem sobie tylko połowę garderoby ( a co mi tam.. taki trick dizajnerski – w końcu garderoba się optycznie powiększyła )

3. Wiele elementów było źle nawierconych... niektóre nawierty były w złych miejscach. były za płytkie bądź też wcale ich nie było. Porysowane elementy etc.

4. Próbowano mnie też oszukać!! Na koniec zostałem poinformowany, iż wartość zamówienia wzrosła o prawie 1000 złotych. Jak już się doprosiłem o cenę jednostkową poszczególnych elementów to się np okazało że doliczyli sobie prawie 300 dodatkowych nawiertów!! ..Muszę tu nadmienić, iż wycena została oparta o rysunki techniczne (plik CAD ) zawierające wszystkie dane: rozmiary, nawierty etc. || Nie wspomnę już o tym, iż w międzyczasie im się zdublowały moje rysunki a wartość zamówienia wzrosła o prawie 4000Pln – taki tam drobne.. kto by się tam przejmował.

5. Brak komunikacji - Nie odbierają telefonów, nie odpisują na maile.

6. Przepraszam też nie usłyszałem – no cóź tak się traktuje klienta w tej firmie.

7. Z tak niekompetentną firmą się jeszcze nie spotkałem w mojej 15 letniej karierze w branży architektonicznej.

PS. Faktury za opłacony i dostarczony towar do tej pory nie ujrzałem.. i zostawie to bez komentarza!!

• 2 months później...
Jeżeli dobry stolarz, z którym kontakt nie będzie katorgą wciąż jest poszukiwany, to podrzucam namiary na pana Kapkę z ul. Powązkowskiej, tel. 793151718. Jest na prawdę solidny i terminowy. Meble przez niego wykonane są wytrzymałe i ładnie wykończone - również w środku. Szafa pasowała od razu i wyglądała tak jak na projekcie. Żadnych zastrzeżeń.

• 2 weeks później...
  • 5 weeks później...
  • 2 weeks później...

Zamówiłam w Meble360 szafę do przedpokoju i meble do łazienki. Dostałam namiar od koleżanki, która wcześniej robiła tam meble i współpracę oceniam bardzo pozytywnie.

Polecam dalej profesjonalizm Pana Tomasza, który zaprojektował i zamontował meble. Można polegać na Jego doświadczeniu i trafnych sugestiach przy doborze materiałów. Meble porządne wykonanie i w terminie. Bardzo dobry i życzliwy kontakt przez cały czas współpracy. Ceny w porzadku. Warto.

• 3 months później...
W Warszawie z czystym sumieniem mogę polecić sprawdzoną firmę.My u nich robiliśmy właśnie meble na wymiar do sypialni i garderoby.W obydwu przypadkach chodziło o zabudowę wnęki . Firma nazywa się Manufaktura Home.Są solidni , mają szeroki wybór materiałów. Więcej info znajdziecie na ich stronie www. POLECAM .

• 3 weeks później...
Pytanie mam , czy wspomniana przez Ciebie firma zajmuje się też kompleksowym urządzaniem kuchni , jadalni .Nie wiem, może źle coś przeglądałam u nich na stronie , widziałam więcej realizacji do gabinetu, garderoby etc.

Maria Mar ! Odnośnie Manufaktura home, ta firma jak najbardziej zajmuje się też meblami kuchennymi , do jadalni czy sypialniami. Jeżeli chodzi o ofertę , tak naprawdę możesz przebierać do woli:) Wykonują realizacje zarówno w stylu bardziej klasycznym jak i nowoczesnym.Fotki z różnych obiektów znajdziesz w zakładce kuchnie ... mają sporo zdjęć. Powodzenia przy remoncie i pozdrawiam !!!

• 2 weeks później...
Ja zamawiałam meble w firmie meblefromex.pl . Znalazłam ich na OLX i powiem szczerze absolutnie nie załuję. Poleciłam Panów już połowie swojej rodziny bo robią swietne rzeczy, wysokiej jakości, darmowy projekt. Jak ktoś chce śmiało dzwońcie jak chcecie mieć świetnie zrobione meble w przystępnej cenie. Mój ulubiony Pan Jacek 690 000 262

A ja szczerze przestrzegam przed firmą robiącą meble kuchenne i łazienkowe na wymiar - Meble MISE ekskluzywne łazienki i kuchnie. Firma ma swoje salony w domotece i na bartyckiej.

Główne atrybuty tejże firmy to: niekompetentna obsługa - zamiast obiecanego projektu szafek z wymiarami dostałam niewyraźny skan obrazka ze strony internetowej a na pytanie o dokładne wymiary szafki pod umywalkę w celu doprowadzenia podłączen w odpowiednim miejscu Pani odpowiedziała że ich nie zna, zawrotne tempo realizacji: na 2 szafki łazienkowe czekam już 12 tygodni i końca nie widać, konkurencyjne ceny: za szafki zapłaciłam jak za zboże a że był to pierwszy zakup do mieszkania to zdałam sobie z tego sprawę jak już było za późno, dobry kontakt z kientem - na maile z pytaniami o termin realizacji czy stan zamówienie zero odpowiedzi, pełen profesjonalizm: zamiast umowy spisane zamówienie z którego nie wynikają żadne szczegóły. Aż się boję co zastanę jak/jeśli meble w ogóle dojadą :mad:

Tak jak wspominałam był to mój pierwszy nieprzemyślany zakup i teraz ponoszę tego konsekwencje ale wszystkich którzy zastanawiają się nad skorzystaniem z usług firmy Meble MISE przestrzegam!

Jak się sprawa zakończyła? Ja na swoja kuchnię czekam już 5 miesięcy, aż mi ją dobrze zrobią. Żadne terminy reklamacji nie są zachowane, meble z odpryskami lakieru według Pana G. powinnam oglądać z metra... Zastanawiam się czy jest na co czekać czy lepiej już szukać innego wykonawcy

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Mogę polecić [spamer] tam na pewno znajdziesz coś fajnego. Ja ostatnio znalazłem tam cudowną kanape do salonu, nie wspominając już o bardzo dobrych krzesłach do jadalni. Duży wybór i świetna jakoś. Krzesła zamówiłem sobie w kolorze białym i czekałam na nie nie całe 6 tygodni, więc wydaje mi się, że to nie dużo. Edytowane przez Elfir

Zamawialiśmy z żoną meble w nie dużej firmie z Warszawy Meblefromex.pl która nam polecili znajomi i naprawdę się nie zawiedliśmy. Panowie pełna profeska. Przyjechali do nas na pomiar kuchni, wykonali cudny darmowy projekt w 100% odzwierciedlający nasze mieszkanie, fajne kreatywne pomysły by kuchnia była funkcjonalna. Naprawdę ceny bardzo przyzwoite, mega wysoka jakość i co mnie najbardziej ucieszyło szybkie wykonanie. Efekt piorunujący. Wszystkim Pana Jacka i Łukasza polecam. Telefon 690 000 262

• 2 weeks później...
Polecam firmę Meku meble na wymiar z Sulejówka. Są bardzo solidni, rzetelni i terminowi. Dbają o każdy szczegół realizacji i zawsze jest z nimi doskonały kontakt. Panowie są prawdziwymi, godnymi polecenia fachowcami w swojej dziedzinie. Zamieszczam ten wpis bez najmniejszych wątpliwości co do jakości oferowanych przez nich usług. Tel. 506 897 040

• 2 weeks później...
Może ktoś polecić jakąś firmę bardziej ze strony Pruszkowa która wykonuje meble kuchenne na wymiar i dobrze by było żeby też sprzęt AGD proponowali/sprzedawali. W Pruszkowie jest firma DIVANI może ktoś ma jakieś opinie na ich temat? Wiem że w Jankach jest też Atlas Studio ale oni chyba robią kuchnie modułowe, nie można wprowadzać zmian w ich produktach. Kulenty robił kuchnie u szwagra i jest ok, po 8 latach jeszcze sie nie rozpadla znaczy sie :), ale do nich kawałek jechać trzeba, a z małym dzieckiem to różnie bywa, dlatego najlepiej jakby coś było z okolic Pruszkowa, Błonie, Warszawa ewentualnie.

• 3 weeks później...
Hej , Słuchaj po tej stronie Wisły jest jeszcze Manufaktura Home. Mają swój salon, ekspozycję na wysokości CH Reduta w Alejach Jerozolimskich , w TTW . Robią w różnych stylach kuchnie, garderoby, zabudowy, drzwi etc. Ja u nich robiłem akurat garderobę. Byłem zadowolony. Warto skonfrontować ich ofertę z innymi .To przecież nic nie kosztuje :)

Może ktoś polecić jakąś firmę bardziej ze strony Pruszkowa która wykonuje meble kuchenne na wymiar i dobrze by było żeby też sprzęt AGD proponowali/sprzedawali. W Pruszkowie jest firma DIVANI może ktoś ma jakieś opinie na ich temat? Wiem że w Jankach jest też Atlas Studio ale oni chyba robią kuchnie modułowe, nie można wprowadzać zmian w ich produktach. Kulenty robił kuchnie u szwagra i jest ok, po 8 latach jeszcze sie nie rozpadla znaczy sie :), ale do nich kawałek jechać trzeba, a z małym dzieckiem to różnie bywa, dlatego najlepiej jakby coś było z okolic Pruszkowa, Błonie, Warszawa ewentualnie.

Hej,

możesz popytać w tej grupie: https://www.facebook.com/groups/110423012378128/?fref=ts

pozdrawiam,

Iz