miki121 21.01.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 "- przed podejściem do anemostatu można zastosować elastyczny przewód tłumiący - izolowany o długości 25-30cm." znaczy flex? Tak flexa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 22.01.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Dospel nie chce aby centralki sprzedawał się w necie bez odpowiedniej obsługi za bezcen Jak dla mnie oznacza to jedno - kompletne potwierdzenie kiepskiej jakości sprzętu i ignorancja klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.01.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Jak dla mnie oznacza to jedno - kompletne potwierdzenie kiepskiej jakości sprzętu i ignorancja klienta. Boją się aby jacyś pętacy nie sprzedawali central na allegro za bezcen a później malarz tapeciarz montuje to za przysłowiową 100zł. I klient zaczyna mieć problemy z instalacją a wszystkiemu jest winny producent centrali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 22.01.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Ja kupiłem w firmie SKALA z Częstochowy.Również ksero karty gwarancyjnej.Po roku wentylator padł.Serwisant może mi jedynie sprzedać nowy żebym sobie sam wymienił.Żeby to zrobić muszę wyjąć nagrzewnicę i roznitować kilka podpórek . Kupiłem tanie gówno i teraz będe się bujał z "liderem wentylacji " . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 22.01.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 I klient zaczyna mieć problemy z instalacją a wszystkiemu jest winny producent centrali Oczywiście że producent. Znajdź mi dospela który nie przecieka . Mój dodatkowo ma chińskie wentylatory . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.01.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Ja kupiłem w firmie SKALA z Częstochowy. Również ksero karty gwarancyjnej. Po roku wentylator padł. Serwisant może mi jedynie sprzedać nowy żebym sobie sam wymienił. Żeby to zrobić muszę wyjąć nagrzewnicę i roznitować kilka podpórek . Kupiłem tanie gówno i teraz będe się bujał z "liderem wentylacji " . Dlatego w firmie w której pracowałem na sprzedany sprzęt była gwarancja Nasza i producenta w okresie gwarancji. Przez ten okres wszystkie naprawy z winy produktu klient miał za free. A jeżeli kupiłeś w SKALI to musieli dać tobie gwarancję a co za tym idzie przyjąć reklamację.. A który wentylator ci padł nie czasem ten po stronie czerpni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.01.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Oczywiście że producent. Znajdź mi dospela który nie przecieka . Mój dodatkowo ma chińskie wentylatory . Każdy optimal jest nieszczelny i zawsze trzeba go dopieścić.. Już kiedyś o tym pisałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 22.01.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 A który wentylator ci padł nie czasem ten po stronie czerpni. No Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 22.01.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Każdy optimal jest nieszczelny i zawsze trzeba go dopieścić.. Już kiedyś o tym pisałem.. Tak jak Economic i Dytona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.01.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Tak jak Economic i Dytona No właśnie oglądałem zdjęcia jak masz to zamontowane Moim zdaniem trochę za duże opory mogą się pojawić z powodu czerpni, nagrzewnicy kolana itp.. A co skala powiedziała na temat gwarancji ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.01.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Tak jak Economic i Dytona Wydaje mi się że Economica już nie mają w ofercie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 22.01.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Moim zdaniem trochę za duże opory mogą się pojawić z powodu czerpni, nagrzewnicy kolana itp.. No nie żartuj. Kolano 90 stopni gładkie o średnicy 200 mm dla wydatku 200 m3/h to za dużo ? Opory nagrzewnicy są pomijalne ! Czysty zbieg okoliczności a nie cięższa praca . Skala podała mi nr tel. do serwisanta Dospela . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.01.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 No nie żartuj. Kolano 90 stopni gładkie o średnicy 200 mm dla wydatku 200 m3/h to za dużo ? Opory nagrzewnicy są pomijalne ! Czysty zbieg okoliczności a nie cięższa praca . Skala podała mi nr tel. do serwisanta Dospela . To oni są gwarantem a nie dospel.. Jako sprzedawca powinni to załatwić w swoim zakresie. Co do tego kiedyś ktoś mądry uczył o dwóch rzeczach: 1. Kolano od wylotu/wlotu do centrali minmum 60cm; 2. Nagrzewnica ma opory podane w charakterystyce dodatkowo wentylator ma opory na wymienniku, nagrzewnicy po stronie nawiewu, nagrzewnicy GWC. A tak jeszcze pytanie czy kolega ma zamontowany dodatkowy filtr na czerpni przed nagrzewnicą GWC??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 22.01.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 A tak jeszcze pytanie czy kolega ma zamontowany dodatkowy filtr na czerpni przed nagrzewnicą GWC??? Nie mam. Nie widzę potrzeby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.01.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Nie mam. Nie widzę potrzeby . Sprawdź jej stan bo może być już brudna... A filtr na czerpni musi być przed nagrzewnicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 22.01.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Po 2,5 roku nagrzewnica wraz z czerpnią jest czysta.Wiem bo zaglądam tam regularnie podczas czyszczenia kratki .Ściągam ją bo nie jest przymocowana na stałe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.01.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Po 2,5 roku nagrzewnica wraz z czerpnią jest czysta. Wiem bo zaglądam tam regularnie podczas czyszczenia kratki . Ściągam ją bo nie jest przymocowana na stałe . Ogólnie nie spotkałem się z projektem który by wyszedł z pracowni zarówno dla domku jak i przemysłówki gdzie nagrzewnica wodna byłaby bez filtra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 22.01.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Cóż ... wątek zaczął się już jakiś czas temu a producent dalej ma klienta w d..... Ja jednak zostanę przy Jan-Gazie. Niestety sporo droższy ale nikt nie narzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.01.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Cóż ... wątek zaczął się już jakiś czas temu a producent dalej ma klienta w d..... Ja jednak zostanę przy Jan-Gazie. Niestety sporo droższy ale nikt nie narzeka. Szczerze mówiąc od Jan-Gaza wolę brinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 23.01.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 No podobne cenowo, brinka jeszcze nie rozgryzłem ale do zakupu jeszcze mam trochę czasu. Niestety czytając opinie o reku za mniej niż 6 tys dla 300 - 400 m3/h nabieram przekonania że nie można tu oszczędzać. Niestety te 6 klocków trzeba wypuścić z kieszeni minimum. Co prawda to off-top ale jak zwykle skorzystam i zapytam - DLACZEGO WOLICIE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts