Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wanna napełniana wodą przez Syfon wannowy z napełnianiem przez przelew

edytan

Recommended Posts

Słyszałam o możliwości napełnienia wanny przez przelew. Zmniejsza się wtedy ilość "wystających elementów" z wanny lub jej obudowy.

Mam jednak problem aby znaleźć coś takiego. Znalazłam jedynie produkowaną przez Ravaka.

Słyszeliście o takich rozwiązaniach, a może ktoś już ma je u siebie?

• 2 years później...

Jak w tytule. Ktoś ma ?- użytkuje?

np to:

http://www.aquaarte.pl/?show=1&aid=_[]58113000&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-04&utm_content=_[]58113000

Jak to się sprawdza?

Chodzi mi o to czy nie ma tu niebezpieczeństwa ,ze bakterie z syfonu kanalizacyjnego przedostaną się do wodociągu - bo z tego co rozumiem woda wylewa się do wanny przez rurkę ,która przechodzi obok drugiej-odpływowej do kanalizacji -a więc bardzo blisko siebie

• 2 weeks później...
  • 3 years później...

Podciągam temat. Jak się użytkuje takie napełnianie wanny przez przelew?

Chciałabym mieć wannę z opcją prysznica i przy prysznicu baterię przysznicową (a nie wannowo-prysznicową), bo chcę uniknąć przełączania wody z wylewki na prysznic i odwrotnie.

Jak ustawia się temperaturę wody i siłę strumienia przy napełnianiu wanny przez przelew?

• 1 month później...

Zaletą jest z pewnością to, że ani na krawędzi wanny, ani na murku nie wystaje żadna "wylewka", która czasem może przeszkadzać.

Wadą natomiast może być cena i niestandardowy montaż, chociaż cena i tak jest niższa niż baterii wielootworowych. Nie warto IMO korzystać z taniej, chińskiej tandety włoskiej. Sprawdzone marki i prekursorzy systemu, to wspomniany już wyżej Grohe i Kludi mix.

My mamy Kludi Zenta. Przełącznik jest i tak, bo woda może lecieć albo słuchawką albo przelewem.

Sprawdza się od 3 lat, odpukać.... Używamy obu wersji. Słuchawka wbudowana w wannę, jak dotąd nic się złego nie stało. Pod wężem umieszczony był mały zbiorniczek na ewentualny nadmiar wody (gdyby dostał się tam po wężu).