Magośka 01.02.2004 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Witam- nie wiedziałam, ze z urządzaniem mieszkania jest jak z tym dyrektorem, co sortował zgniłe jabłka- co jabłko to decyzja A jednak- co kolejny element mieszkania, to dylemat. Stolarz pytał jaki chcemy blat do kuchni- 2 (ileś tam) cm czy grubszy - ok 4 cm. A ja nie wiem. Kuchnia stylowa, kolor blatu już dobrany- kremowy. Napiszcie jakie macie blaty i czy jesteście z nich zadowoleni- a może grubość blatu to nieistotny szczegół ? Widziałam grube blaty w BRW i nawet nieźle wyglądały tam, ale nie wiem jak to się sprawdza w domu:roll: Kuchnie mam wielkościowo średnią- 14, 5 m kw , zabudowy będzie w sumie niewiele (szafki 60 + zlew 60 +narożna 90+40) - boję się, czy gruby blat by tego nie przytłoczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freestyle 01.02.2004 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Jeśli chodzi o jakość mogę Ci powiedziec z pewnościa , że nie ma żadnej różnicy. Najczęściej jednak stosuje sie blaty grubości 28 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ga 02.02.2004 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Kwestia gustu, podobno- ale misie podoba 4cm, solidny blat, a nie listeweczka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 02.02.2004 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Przy grubszym blacie zyskujesz zawsze parę mm przy montażu płyty grzewczej (kuchenki do zabudowy). Bywają takie, które są troszkę głębsze, np. gazowy Prometeusz Amiki, ale to nie są bardzo istotne różnice. Poza tym, jak to pisali poprzednicy - kwestia gustu, no i czasem ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magośka 04.02.2004 01:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Z tym gustem, to jest tak, że ja nie zawsze dowierzam moim wyborom- podobają mi się grube blaty, ale jak widzę zaaranżowane wnętrze, a do swojej kuchni mam obiekcje (czy ten blat jej nie przytłoczy)- dziś musiałam ciekawie wyglądać, jak mierzyłam długość ciągu w salonie BRW, sprawdzałam wielkość "pomieszczenia" po "wizji lokalnej kupuję gruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 04.02.2004 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Blat grubosci 2 cm to stanowczo za malo - minimum to 3 cm, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kathy 05.02.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Jesli Ci to pomoże to ja w mojej malutkiej (3x1,6) kuchni dałam blat gruby - akurat nie było cieńszych we wzorze jaki sobie upatrzyłam - i wygląda nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 05.02.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 tylko grubszy! przynajmniej można spokojnie bić tasakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts