Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

docieplenie j.w opisał leszeq dodam tylko, że Ty chyba nie lubisz być 2x w tym samym miejscu na elewacji :) metry...metry... metry i dalej... chyba za tanio kolego robisz :). Stąd ten Twój wstręt do mineralnego malowanego. A zbyt cienka warstwa kleju to widoczne później płyty styropianowe, zaklady siatki, przebijające kołki.

A co do styropianu frezowanego: nie podbieraj mnie tutaj tekstem "ten kto to robi na co dzień potwierdzi to co piszę" bo wiesz dobrze, że nie jestem wykonawcą, i to chyba dla Ciebie spora zaleta, gdybym oprócz tego, że jestem dystrybutorem i dostawcą materiału miał swoich ludzi do wykonania docieplenia chyba nie miałbyś szans na wykonanie takiej elewacji. Przecież wewnatrz firmy towar przechodzi bez marży, to tak jakbys Ty kupował materiał w cenach dystrybutora i miał całe zaplecze do tego: magazyn, mieszalniki, samochody bez czekania na jakakolwiek dostawe i to wszytsko za free.

• Odpowiedzi 379
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nigdy nie szpachluję 2x klejem bo uważam to za poważny błąd,ale każdy może mieć swoje zdanie na ten temat i to rozumiem,ale proszę też o zrozumienie

Metry są dla mnie ważne bo w ten sposób zarabiam może Cię zadziwię fighter 1983 ale robię ich sporo bo jakieś 500-600 C.S. miesięcznie pracując od 7.00-do 15.00 max 16.00 5 dni w tygodniu, moja ekipa liczy sobie imponującą liczbę 2 osoby, czyli mnie i jednego pracownika,docieplam tylko domy jedno rodzinne,a zajmuję się tym od 14 lat, a na brak zleceń nie narzekam,robię tylko i wyłącznie z "polecenia" nigdzie się nie raklamuję, nie naciągam klijentów na dodatkowe pieniądze poprzez robienie rzeczy zbędnych jak i niepotrzebnych

Nie chcę bić piany ale jeśli ktoś nie doszlifuje styropianu po jego przyklejeniu to nawet 5 warstw kleju tu nic nie pomoże,jeśli chodzi o kołki to chyba zasmarowanie ich dzień wcześniej klejem w zupełności wystarczy,aby nie było "dołka" po siatkach.

Wytłumaczcie mi też w jaki sposób szpachlowanie 2x klejem ma zlikwidować zakłady siatki, jedziecie najpierw całą płaszczyznę ściany klejem pomijając miejsca gdzie jest styk siatek,a póżniej za drugim razem całość ścian łącznie z miejscami wcześniej pominiętymi.?(troche głupkowata myśl ale inaczej tego nie widzę).........no bo chyba dołożenie kolejnej warstwy kleju na całą powierzchnie ściany nie zlikwiduje łączenia się siatek skoro w tym miejscu już odstaje pas na grubość siatki czyli zapewne 0,1-0,15mm,no chyba,że ten kto to wykonuje ma na tyle wprawną rękę,że nakłada w tych miejscach o te 0,1-0,15 mm mniej kleju w co bardzo bardzo ale to bardzo wątpię.

Pasy siatki i nawet najmniejsze nierówności czy po 1 razie klejem czy po 10 razach jak zaświeci na ścianę słońce pod odpowiednim kątem zawsze będzie widoczne na to nie ma siły,a jeśli po tynku widać na ścianie pasy siatki lub odstające kołki także w cieniu to chyba świadczy tylko o partackim wykonaniu elewacji,a nie o ilości położonych warstw kleju.

Nadal nie przekonał mnie nikt do styropianu felcowanego w jakiś racjonalny i sensowny sposób potwierdzający jego wyższość od gładkiego pod względem izolacyjności...no bo przecież głównie o to w tym wszystkim chodzi prawda?

Edytowane przez docieplanie

juuuup Caparol Carbon opracowany :)

informacje na temat tego systemu na stronie: http://www.ekstremalnefasady.pl

Ceny materiału i systemu elewacyjnego w Excelu:

CARBON SYSTEM

System mineralny,akrylowy,silikatowy,silikonowy

I teraz news dla ludzi z Warszawy i okolic. Na terenie mazowieckiego z tego co mi wiadomo nie ma jeszcze realizacji w tym systemie. Wlasnie rozmawialem z Darkiem Figatem z Caparola i wspolnie wymyslilismy, że z przyjemnoscia opracujemy specjalna oferte na pierwsze 3-4 elewacje na naszym terenie w systemie CARBON w wyjatkowo korzystnych cenach jako obiekty referencyjne. Zapraszam wspolnie z Caparol Polska do realizacji systemu CARBON

Edytowane przez fighter1983

Niestety nie mój rejon :( ale informacje na temat realizacji i listy dystrybutorów można uzyskać u Regionalnych Kierowników Sprzedaży

Dział sprzedaży

Region PÓŁNOC

Regionalny Kierownik Sprzedaży

Artur Perlinski

GSM 604 857 863

[email protected]

Region CENTRUM

Dariusz Grotkowski

GSM 602 290 033

[email protected]

Region POLUDNIOWO ZACHODNI

Arkadiusz Wolski

GSM 606 824 176

[email protected]

Niedlugo z mezem bedziemy przygotowywac sie do polozenia elewacji w nowo wybudowanym domku. Moj mezczyzna nie ma zupelnie glowy do tego, wiec to na mojej glowie lezy zalatwianie fachowcow i podpowiadanie im co maja zastosowac, choc w wiekszosci to oni mi podpowiadaja. Chcialam sie troche tu poedukowac, ale to jest dla mnie czarna magia. Dlatego zapytam sie wprost: gdybyscie nie patrzyli na koszt (cena nie gra roli w tym przypadku), to jaki system fasadowy byscie zastosowali? Na poczatku pisaliscie o jakims nowym systemie carbon edition, poczytalam sobie o tym i zastanawia mnie jedno, czy jest potrzeba isc w az tak wytrzymaly system?

Na 100% zastosowałbym wełne a nie styropian

moja ekipa liczy sobie imponującą liczbę 2 osoby, czyli mnie i jednego pracownika,docieplam tylko domy jedno rodzinne,a zajmuję się tym od 14 lat

Powiedz mi, w jaki sposób prawidłowo wykonasz zbrojenie, lub tynk cienkowarstwowy na ścianie o wysokości 7 m i długości powiedzmy 10 mb w dwie osoby?? Dla mnie to nie do pojęcia!!

Mój kolega od 14 lat pije tanie wino i mówi, że nie ma lepszego alkoholu :) Widać się zna :D

lotnik,

jak ktoś ma ściane z PTH to czemu ma ją ocieplać styro a nie wełną?

rozumiem, że styro jest łatwiejszy w układaniu, ale czy każdy chce mieszkać w termosie?

Zdardzę Ci straszną prawdę - ściana nie jest od oddychania.

Od oddychania jest wentylacja.

Powiedz mi, w jaki sposób prawidłowo wykonasz zbrojenie, lub tynk cienkowarstwowy na ścianie o wysokości 7 m i długości powiedzmy 10 mb w dwie osoby?? Dla mnie to nie do pojęcia!!

Mój kolega od 14 lat pije tanie wino i mówi, że nie ma lepszego alkoholu :) Widać się zna :D

a jak myślisz ile zajmuje położenie tynku na ścianie o powierzchni którą dałeś dla przykladu?

7x10=70m/2 we dwie osoby robimy jakieś 1-1,5 godziny jedna osoba nakłada druga zaciera która w miedzy czasie dokłada tynk w razie potrzeby ot cała filozofia.....

największa ściana jaką mieliśmy okazję razem tynkować to 26 metrów na 4,5 metra wys. (hala)

zbrojenie chodzi ci o zatopienie siatki? to wykonujemy w ten sposób,że każdy z nas dwóch "obrabia" dwa poziomy czyli 2x2 x2 =8 metrów wysokości bez żadnej zadyszki i problemu z przesychaniem.

Podtekstu z winem nie do końca rozumiem jeśli mam ci na to odpowiedzieć, to człowiek całe życie się uczy i przynajmniej ja z dnia na dzien staram się dowiedzieć coś nowego i nie lubię książkowej często głupiej teorii wolę doświadczenie.

Jeśli już bardzo chcesz to specjalnie dla ciebie mogę nagrać film z kładzenia takiego tynku jak robimy to w 2 osoby na scianie 50m/2 czy nawet większej nie stanowi dla nas problemu nawet polozenie takiej powierzchni w "szczerym" słońcu oczywiście nie zostawiając po sobie ani jednego "mazaja" oraz zgrzewa

P{s. smacznego wina ja tam wole piwko i do tego Leszka najbardziej :)

a jak myślisz ile zajmuje położenie tynku na ścianie o powierzchni którą dałeś dla przykladu?

7x10=70m/2 we dwie osoby robimy jakieś 1-1,5 godziny jedna osoba nakłada druga zaciera która w miedzy czasie dokłada tynk w razie potrzeby ot cała filozofia.....

największa ściana jaką mieliśmy okazję razem tynkować to 26 metrów na 4,5 metra wys. (hala)

zbrojenie chodzi ci o zatopienie siatki? to wykonujemy w ten sposób,że każdy z nas dwóch "obrabia" dwa poziomy czyli 2x2 x2 =8 metrów wysokości bez żadnej zadyszki i problemu z przesychaniem.

Podtekstu z winem nie do końca rozumiem jeśli mam ci na to odpowiedzieć, to człowiek całe życie się uczy i przynajmniej ja z dnia na dzien staram się dowiedzieć coś nowego i nie lubię książkowej często głupiej teorii wolę doświadczenie.

Jeśli już bardzo chcesz to specjalnie dla ciebie mogę nagrać film z kładzenia takiego tynku jak robimy to w 2 osoby na scianie 50m/2 czy nawet większej nie stanowi dla nas problemu nawet polozenie takiej powierzchni w "szczerym" słońcu oczywiście nie zostawiając po sobie ani jednego "mazaja" oraz zgrzewa

P{s. smacznego wina ja tam wole piwko i do tego Leszka najbardziej :)

Jak tak sobie czytam "kolego" te bzdury które tu wypisałeś to dochodzę do wniosku, że cuda się zdarzaja:) W sensie: że jeszcze masz zlecenia:) To co opisujesz jest NIEREALNE Niemożliwą rzeczą jest własciwe wykonanie ściany szczytowej o wys. 8- 9 m. we dwoch:)

Pozdrawiam

ewbuxxxo

żeby cię dobić do końca to powiem ci jeszcze większą bzdurę :) w zeszłym roku tynkowałem sam jedną elewację budynku wysokość 3,5 meta długość 8metrów w szczycie 5m wys. baran 2mm. akryl., nie było lekko ale dla chcącego nic trudnego.

Według ciebie to i może jestem "partaczem" ale kiedyś pracowałem w 5-cio osobowej ekipie dociepleniowe i wiem jak się pracuje i ile robi przy tylu ludziach na jednym miejscu dodam jeszcze,że byłem jednym z pracowników firmy robiącej jako podwykonawca dla firm budujących bloki mieszkalne nie wielkie ale często bardzo drogie i dodam jeszcze żebyś ubawił się po pachy,że 4 ludzi nakładało tynk a ja sam zacierałem ha ha ha ha.....

a tak poza tym na tym forum istnieję jako osoba incognito nie zależy mi zupełnie na reklamie(w przeciwienstwie do ciebie z tego co widzę) piszę tylko co myślę na temat dociepleń i jakie są moje doświadczenia i to wszystko,więc zastanów się po co miałbym wymyślać coś co było by nie prawdą.A jeśli uważasz,że około 200 budynków jakie wykonałem w ostatnich latach w duecie z jednym pracownikiem "spartaczyłem" to już twój problem nie mój

docieplanie wypisujesz takie głupoty, że nawet nie chce mi się tego czytać. Odpuszczę sobie polemikę z tobą, bo nie o tym jest ten wątek.

Sposób w jaki wykonuję swoją pracę jest dla was głupotą,wydaje mi się ,że to wy staracie się moją osobę naświtlić jako idiotę, jakbym był gimnazjalista który dorwał się przypadkiem do komputera.

Ciekawy jestem tylko co mądrego odpisalibyście jakbym udowodnił(a mogłbym na 100 sposobów) że ILOŚĆ LUDZI PODCZAS TYNKOWANIA NIE OZNACZA JAKOŚCI

Tyle ode mnie żegnam!!!!

Trzymaj się ciepło