niesia2708 19.04.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Mam do Was pytanie odnośnie działek i przepisów. Otóż w rodzinie męża (ktoś baaardzo mądry ) tak zarządził przepis działek, tak że każda działka ma 5 właścicieli Po prostu każda jest współwłasnością rodzeństwa. W tym momencie mój teść nie żyje, była sprawa spadkowa, więc każda działka została dodatkowo podzielona- w sumie każda ma teraz 9 właścicieli. Co można zrobić w tej sytuacji,żeby jakoś sprawę rozwiązać?? Wiem, najłatwiejszym sposobem jest sprzedaż. Niestety rodzina jest skłócona na maksa i jedno drugiemu na złość nie wyrazi zgody na sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 19.04.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Wystąpić do Sądu o zniesienie współwłasności z zaproponowanym rozwiązaniem. np zamiana , spłata pozostałych itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts