Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salsa ewy i pawła

Recommended Posts

• Odpowiedzi 306
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

prawie gotowa kuchnia. Piszę prawie bo na ścianie nie ma jeszcze szyby, ale obawiam się, że minie dużo czasu zanim będę miała czas, ochotę i przede wszystkim pieniądze żeby się za to zabrać.

http://images35.fotosik.pl/1097/a6bba0ee5dd5ada3med.jpg

http://images46.fotosik.pl/1241/c023723b6ab9690dmed.jpg

• 2 weeks później...

mieszkamy już przeszło dwa tygodnie.

pierwsza imprezką jaką urządziliśmy w nowym domku był oczywiście sylwester.Niestety nie udało się zorganizowaćwiększej imprezy gdyż jak na złość dzieci naszych dwóch par znajomych się roschorowały i niestety nie dojechali. Mimo wszystko imprezka odbyła się ale w nieco skromniejszym gronie.

co do mieszkania to muszę stwierdzić, że mieszka się fantastycznie. Z początku obawiałam się, że będę sie czuła tutaj jakoś obco a nie jak u siebie w domu. Ale na szczęście moje obawy okazały się bezpodstawne.

Od razu jakoś sie zadomowiliśmy, dziękei temu, że nie wprowadziliśmy się do pustych ścian od razu poczułąm się jak u siebie.

Co prawda cały czas jest mnustwo roboty ale jakoś po mału i damy radę. Najgorsze jest to, że jak to po budowie cały czas wychodzi kurz i inne ustrojstwa i praktycznie cały czas biegam z odkurzaczem i mopem.

Na szczęście od stycznia jestem już na zwolnieniu lekarskim więc mam czas na te wszystkie porządki.

A co zostało do zrobienia... otóż:

- w domu nie ma ani jednej listwy przypodłogowej

- trzeba powiesić karnisze (karnisze już posiadamy) a co za tym idzie w pokojach brakuje firanek

- w górnej łazience brakuje panela prysznicowego

- nie podłączono rekuperatora

- brak tapety na klatce schodowej

oczywiście brakuje dużo innych pierdułek z wyposarzenia domu czy kuchni ale to po mału nadrabiam

z rzeczy ważniejszych które w końcu zostały zrobione to górna łazienka. Do tej pory na jednej ścianie (tej z drzwiami) brakowało płytek. Nie było to dokończone z naszej winy gdyż w momencie pracy glazurników nie mieliśmy jeszcze brodzika i nie było drzwi wewnętrznych. W związku z tym glazurnicy mieli przyjść w momencie kiedy uzupełnimy nasze braki. A że w między czasie były święta a oni podłapali jakąś wiekszą fuchę przyszli dopiero po nowym roku.

A wczoraj mój mąż z bratem zamontowali kabinę prysznicową. I teraz dopiero łazienka prezentuje się jak należy.

tu też brakuje pewnych elementów. Pewnie zauważyliście, że kibelek jest kwadratowy a deska okrągła. Cóż...

Rzeczy te zamawiałam na allegro. U jednego dostawcy do górnej i dolnej łazienki. Niestety deska od dolnego kibelka była uszkodzona więc złożyliśmy reklamacje. Właściciel firmy na swój koszt przysłał dobrą deskę ale nistety mój mąż zamiast deski okrągłej odesłał deskę kwadratową. Tak więc zostaliśmy z dwoma okrągłymi deskami.

Po tym wszystkim Paweł pisał do właściciela czy mogłby oczywiście już na nasz koszt przysłać nam odpowiednią deskę ale ten pan milczy jak zaklęty. My pogodziliśmy się już z tym faktem bo na czymś siadać trzeba a pan dostał negatywa na allegro za brak kontaktu.

• 3 weeks później...
Witam!!! Planujemy zakup działki razem z projektem salsy i pozwoleniem na budowę (chyba się ktoś rozmyślił) tego właśnie domku. Niestety projekt salsy za bardzo do nas nie przemawiał, ze względu na wydląd garażu. W momencie, kiedy zobaczyliśmy Państwa projekt - zakochaliśmy się, dwuspadowy dach nad garażem, a dzięki temu dodatkowe pomieszczenie to fantastyczne rozwiązanie. Stąd moja prośba, czy mogłabym prosić o maila z rzutami parteru i poddasza ([email protected]), ponieważ niestety na forum nie da się tego zobaczyć. Z góry dziękujemy Monika i Paweł.