Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salsa ewy i pawła

Recommended Posts

Chociaz tak naprawdę to nie było mi to potrzebne do tej pory bo dopiero dziś dostałam zaświadczenie o zatrudnieniu a bez tego ani rusz, miesiąc czasu czekałam na ten dokument i doprosić się nie mogłam. Dopiero po czterech ponaglających wiadomościach e- mail i rozmowie z szefem w końcu otrzymałam te zaświadczenie.

• Odpowiedzi 306
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co prawada nie mamy kw (bedzie za jakis tydzień) ale w banku pan powiedział że bez tego możemy składać wniosek a kw doniesiemy w trakcie. Tak więc w tym momencie nic mnie juz nie powstrzymuje- we wtorek mam wolne i mam zamiar udac sie do banku z wnioskiem o kredyt hipoteczny.

Trzymajcie kciuku żeby sie udało ..:-)

Lada moment zaczynamy kłasc elektryke i hydraulikę. Większosc kabli juz wcześniej kupiliśmy. Byliśmy na budowie żeby rozplanować rozłożenie kabli ale niestety nie jest to takie proste.

Z kąd mam wiedzieć hdzie ulokować te wszystkie gniazdka, włączniki i przełączniki..

Siedzę cały czas nad projektem i kombinuję - gdzie będzie w przyszłości stała choinka a gdzie jakaś lampa. Straszne!!!

• 3 weeks później...

od razu też mąż opłacił rzeczoznawcę- koszt 168 zł- w tym tygodniu ma pojawic sie na naszej budowie. mam tylko nadzieję, ze do niczego sie nie przyczepi i jak najszybciej bedziemy mogli podpisać umowę kredytową.

jeśli wszystko będzie w porządku to w połowie marca pierwsza transza powinna byc dostepna.

Wczoraj niespodziewanie do męża zadzwonił rzeczoznawca że o godz. 10 bedzie u nas na działce. Problem polegał na tym, że mąż pracuje w miejscowości oddalonej od naszej o około 30 km i właśnie tego dnia do pracy pojechał razem z kolegą a nasz samochód zostawił pod domem. No i dzwonił do mnie zdesperowany co ma robić. Ja niestety nie mogłam tego załatwic bo mimo wolnego dnia właśnie jechałam do szpitala na badania przed planowanym zabiegiem .

Na szczęście mój tata miał czas żeby po niego jechać.

Elektryka zaczyna sie robić. No oczywiście sama się nie zrobi dlatego nasz znajomy elektryk, mój mąż i tata od rana działaja na budowie.

Zaczną pewnie od garażu, wiatrołapu i klatki schodowej- bo te pomieszczenie juz mam rozplanowane. Zreszta niebardzo w nie ingerowałam. Garaz to raczej męski zak.ątek. Ja bardziej skupiam się na salonie i kuchni ale to dopiero pewnie w przyszłą sobote -tak więc mam jeszcze czas.