Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salsa ewy i pawła

Recommended Posts

• Odpowiedzi 306
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

OSTATECZNIE ZDECYDOWAŁAM, ŻE NASZA SYPIALNIA BĘDZIE OBOK ŁAZIENKI GDYŻ ZALEŻY MI NA BLISKIEJ ODLEGŁOŚCI DO NIEJ.

W SYPIALNI WYBILIŚMY DZIURĘ W ŚCIANIE I ZROBILIŚMY PRZEJŚCIE DO NASZEJ GARDEROBY.

TU JEST WEJŚCIE DO GARDEROBY

http://images47.fotosik.pl/769/f3f7069fe5092b8dmed.jpg

I WIDOK NA SAMĄ GARDEROBĘ

http://images39.fotosik.pl/762/8425a735ce20adb4med.jpg

JEST ONA CAŁKIEM SPORA BO MA WYMIARY 3,10 NA 3,20. MAM NADZIEJĘ, ŻE POMIESZCZE WSZYSTKIE NASZE CIUCHY

a tak wygląda nasza pralnio- suszarnia.

http://images46.fotosik.pl/729/02353cc7015070d3med.jpg

wejście do niej bedzie z łazienki. zamówilismy do niej okno dachowe gdyż jest to dosyć ciemne pomieszczenie i za każdym razem trzeba by zapalać światło. A poza tym świeżego powetrza nigdy dość. Mąż zamówił okno na Allegro- jest to specjalne okno do takich pomieszczeń jak pralnia czy łazienka. Z dostawą wyniesie nas 915 zł.

Edytowane przez ewula83

• 2 weeks później...

Wczoraj odwiedziłam zakład wodociągów i kanalizacji w sprawie przyłącza wody do naszego domku. Okazało się że wcinki robią w każdy czwartek więc jeśli chcemy to już w tym tygodniu możemy mieć zrobione przyłącze.

Dlatego dziś szwagier hydraulik i drugi koparkowy ruszyli ostro do roboty, żeby jutro było wszystko gotowe do podłączenia wody.

Tak naprawdę to niewiele brakowało a nie mielibyśmy tego przyłącza. W dole jaki wykopał szwagier od razu pojawiła się woda. Byliśmy bardzo zaskoczeni bo na naszej działce zawsze było sucho. Po rozmowie z naszym przyszłym sąsiadem- który stwierdził, że od kilku dni spadło mu ciśnienie wody- doszliśmy do wniosku, że widocznie gdzieś jest przeciek i stąd ta woda.

Mąż w czwartek od rana był na budowie i czekał na panów z wodociągów. Zamówiliśmy szambiarkę żeby na bierządzo wybierała wodę z dołu. I gdyby nie to że brat cioteczny męża równiez pracuje w wodociągach i rano zadzwonił do swoich kolegów że będą u nas robić to nie zrobili by tej wcinki- powiedzieli, że musielibyśmy czekać aż woda zniknie i będzie sucho.

No ale na szczęście udało się i mamy w domku wodę.

W piątek pojawiła się ekipa z oknami. Wszystko poszło sprawnie i około 16 wszystkie okna były juz wstawione.

Nie mamy natomiast jeszcze drzwi zewnętrznych gdyż właściciel firmy zapomiał ich zamówić. Zrobił to dopiero w tym tydodniu dlatego będziemy musieli poczekać na nie do końca kwietnia.

Za to w przyszłym tygodniu maja nam zamontowć drzwi tymczasowe, żeby na czas tynków zamknąć domek.

No nareszcie elektryka w końcu skończona. Hydraulika też. A od wtorku działaja tynkarze. Jak na razie wszystko idzie sprawnie. Do wczoraj zrobione były w całości dwa pokoje na górze, część naszej sypialni, a na dole w wytynkowane są sufity w garażu, kotłowni, małym pokoiki i łazience.

W poniedziałek pobiegłam do banku i złozyłam wniosek o uruchomienie drugiej transzy kredytu. We wtorek niespodziewanie bez żadnej wcześniejszej zapowiedzi pojawił się na budowie rzeczoznawca. No i miał kilka zastrzeżeń. Otórz nie mamy ułożonej jeszcze wełny na poddaszu. Ale nie robiliśmy tego specjalnie. Tynkarze doradzili nam żeby zrobić to dopiero po tynkach bo inaczej to wszystko się zabrudzi i zamoczy. Dlatego chłopaki przestali układać ocieplenie i zajęli się inna robotą.