Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salsa ewy i pawła

Recommended Posts

W dodatku nie mamy jeszcze przecież ani drzwi zewnętrznych, ani bramy garażowej. Bramy z oczywistych względów- będzie po tynkach, natomiast drzwi jak pisałam wcześniej zapomiał zamówić właściciel firmy. A z racji tego że wkoczyli tynkarze a forsa na tynki przewidziana jest w drugiej transzy dlatego musieliśmy śpieszyć się z jej uruchomieniem.

• Odpowiedzi 306
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

KAWAŁEK OCIEPLONEGO PODDASZA

http://images38.fotosik.pl/799/afd33bf40ad658d2med.jpg

WEŁNA KNAUF- NIE PREZENTUJE SIĘ ZA SPECJALNIE, ALE JEST PODOBNO EKOLOGICZNA (CO W TYM MOMENCIE MAŁO MNIE OBCHODZI) I PRZEDE WSZYSTKIM MĄŻ ZNALAZŁ JĄ NA ALLEGRO ZA PRZYZWOITĄ KWOTĘ

Edytowane przez ewula83

• 2 weeks później...

Jeśli chodzi o tynki to dalej sie robia. Niestety była mała obsuwa bo we wtorek po świętach naszej ekipie zepsuła się maszyna do rzucania tynków i przez dwa dni mieliśmy przestój. Co prawda przez kilka kolejnych dni zostawali dłużej niz zwykle ale wiadomo, że w kilka godzin nie nadrobi dwóch dni.

Do soboty 30.04. Prawie cały domek był już wytynkowany. Zostały tylko klatka schodowa, wiatrołap i kotłownia.

Dziś mąż z kolegami pojechali na budowę robić porządki z tyłu domu- gdyż po weekendzie majowym zaczynamy robić odwierty do pompy ciepła.

Z resztą cały sprzęt od kilku dni stoi już na działce u mojej teściowej. Ekipa ta kopała studnię głębinową u kogoś w sąsiedniej wsi i żeby nie ciągnąć całego sprzętu do siebie ( a mają spory kawałek) to wszystko zostawili u teściowej na działce.

Tak jak wspominałam ekipa od odwiertów w środę pojawiła sie na naszej działeczce i od razu przystąpili so pracy. Pierwszego dnia zrobili odwiert na 67 m głębokości. Później chcąc go troszeczke poszerzyc do środka wpadł im jakiś głaz i na chwilę robota stanęła w miejscu. Na szczęście poradzili sobie z tym problemem i wczoraj mogli dalej kontynuować...

i jeszcze najważniejsza wiadomość- kolejny etap mamy za sobą- mianowicie

mamy zrobione tynki

w środę ekipa pojawiła sie poraz ostatni i dokończyła obróbkę okien. z chłopakami zobaczymy sie jeszcze za kilkanaście dni, wpadną do nas rzeby obrobić drzwi zewnętrzne- których w tym momencie nie posiadamy.