aguisa 19.04.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 WitamChcę zdemontować ogrodzenie, ok. 90 m, słupki metalowe, zamurowane ( w odległości 2 metrów ) , do słupków przmocowana siatka, ile może kosztować wykonanie takiej usługi....?? P.S. Można użyć ciężkiego sprzetu, gdyż ogrodzenie graniczy z drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominiku 17.05.2010 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Teraz pojawia się pytanie co z pozostałością z ogrodzenia ? zamierza Pani to wykorzystać (mam na myśli gruz po słupkach? siatką i słupkami zajmie sie okoliczny złomiarz wiec nie mam problemu:D Jaki teren dużo korzeni wokól tego ogrodzenia? jak tak to wynajmie Pani koparko-ładowarkę lub coś podobnego ceny od 70-200 pln/h jak nie polecam jakiegoś zdolnego i taniego kopacza z pobliskiego sklepu z piwem lub młodego jurnego który chce sobie dorobić i dać mu 6 i niech kopie ile mu to zajmie hmmm10 min na słupek + przerwa na oddech (+ 5 min na każdy słupek) + sciągnięcie siatki i zwiniecie jej 1 h z przerwami = w przybliżeniu 15 h = 100 pln + odzysk gruzu z słupków (w zalezności ile betonu było i jakiebyły jego własciwości a także czy ktoś zazbroił to jakims żelastwemOgólnie ja za taką robote zapłaciłbym nie wiecej niż 200 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 18.05.2010 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 w sumie cena mozna powiedziec ze przyzwoita ale kazdy wie jak dawniej robiono ogrodzenia, ludzie byli troche nagdorliwi niekiedy, jako slupek tregra zeby w razie czego nikt nie gwizdnal, przy demontazu raz takiego ogrodzenia niby nie pozornego jak odkopalismy slupek to w trzech chlopa dzwigalismy rozlany beton a tylko go musielismy z dziury wywlecz, rozkuwac nie bylo sensu, bo teraz to mamy ogolnodostepny cement 32,5 lub 40 jak sie nie myle a dawniej to kazdy gdziec cos zalatwial po budowach i skladowal a wszyscy wiemy ze cement to kiedys byl cement, jak dali za duzo to beton po zastygnieciu az zielony-niebieski sie robil, czemu i skad taki kolor to nie wiem ale wiadomo ze jak cos takiego sie widzi to trzeba sie namachac jesli sie nei ma jakiegos porzadnego mlota. wiec sadze ze pijaczek z pod sklepu nie wytrzyma, lepiej mlody i silny, chyba ze kilku pijaczkow i powiedziec im ile za robote, ale pieniadze dac po skonczeniupozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 20.05.2010 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Zależy jak zrobione to ogrodzenie. My ledwo dawaliśmy rady w 4 osoby z wyciągnięciem słupka i betonu. Odkopanie to pikuś. Problem z wyciągnięciem tego czegoś. Dawniej ludzie nie mieli świdrów, więc kopali łopatami i do tego co im się wykopało wlewali beton. Lekkie toto nie wychodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts