sako33 19.04.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Jestem przed zamówieniem płyt G-K na poddasze. Interesuje mnie z jakim zapasem materiału w stosunku do całkowitej powierzchni montażowej, zamawialiście te płyty. Zdaję sobie sprawę, że poddasza są mniej lub bardziej skomplikowane w związku z tym na jednym jest więcej odpadów na innym mniej. Ale może jest jakaś średnia. Jakie są wasze doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.04.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 kartka i ołówek w rękę. Rozmiar płyty znany, wymiary i układ pomieszczeń również, więc już krok do zaplanowania i rozrysowania rozmieszczenia płyt - a z tego to już tylko dodawanie i ilość płyt znana. Dorzucisz do tego z 5% zapasu i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 21.04.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Nie wiem jaka jest średnia,ale tak jak pisał Trociu przy znanych powierzchniach można to rozliczyć.Moi wykonawcy przedstawili mi dokładne zapotrzebowanie konkretnych płyt kg (na podstawie częsciowej i łacznej powierzchni pomieszczeń mieli rozrysowane wszystkie płyty).Dodatkowo ze względu na odległość i koszt transportu dokupiłem chyba trzy płyty.Fakt,że ze względu na dwuspadowy dach odpad był minimalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts