Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dlczego nikt nie zauważa co dobrego się wydarzyło w ciągu ostatniego tygodnia ?

Recommended Posts

Ano właśnie... tak jak przed katastrofą tak i teraz w dalszym ciągu dzieje się podobnie... niemalże same szpile w kierunku Kaczyńskich czy PiSu... dziwnie monotematycznie to wygląda do tego stopnia że aż nudne...

A tyle wspaniałych rzeczy się wydarzyło w ciągu ostatniego tygodnia... ale podejrzewam, że ciężko to dostrzec poniektórym przez ich zaślepienie...

Ano właśnie... tak jak przed katastrofą tak i teraz w dalszym ciągu dzieje się podobnie... niemalże same szpile w kierunku Kaczyńskich czy PiSu... dziwnie monotematycznie to wygląda do tego stopnia że aż nudne...

A tyle wspaniałych rzeczy się wydarzyło w ciągu ostatniego tygodnia... ale podejrzewam, że ciężko to dostrzec poniektórym przez ich zaślepienie...

tzn. ile wspaniałych rzeczy i jakich wspaniałych rzeczy ? może skonkretyzujesz ?

No jak to co? wielka chmura nad Europą i samoloty nie zatruwają już powietrza ;)

Nnno tak, właśnie wróciłem z dalekiej podróży, doleciałem tylko do Hiszpanii. Stamtąd... - to juz temat na osobny wątek.

Ano właśnie... tak jak przed katastrofą tak i teraz w dalszym ciągu dzieje się podobnie... niemalże same szpile w kierunku Kaczyńskich czy PiSu...

Nie rozumiem tych rozterek. Przecież sam fakt czyjejś tragicznej śmierci nie może zmienić opinii o osobie zmarłego. Ogląd działań Pana Prezydenta Lecha Kaczyńskiego, jego brata czy ich obozu politycznego, od lat jest znany i nic nie zmieni ocen politycznych. Obóz sympatyków PiS jest b. wrażliwy na jakąkolwiek krytykę. W chwili obecnej krytyka jest naprawdę wyważona i mieszcząca się w konwencji sporów politycznych, więc o co kaman? W polityce nie ma świętych krów! Ja tych "Szpili" nie zauważam, a jeżeli się faktycznie pojawiają to pewnie z ust politycznych awanturników, a tych nic nie zmieni.

Renesans świadomości patriotycznej i symboli narodowych,

Duma z bycia Polakiem,

Przypomnienie całemu światu zbrodni katyńskiej,

Jedność państwa i Kościoła podczas ceremoni,

Renesans idei narodu jako wspólnoty,

Samoorganizacja i spontaniczny ład,

Zaprzestanie kampanii nienawiści przeciwko Prezydentowi,

Wspaniała reakcja młodzieży,

Poparcie dla L.Kaczyńskiego pomimo nieustającej nagonki medialnej,

Reakcja zwykłych Rosjan i przełamanie katyńskiego tabu w Rosji.

Nadzieja na lepszą jakość polityki.

Organizacja uroczystości tak w Warszawie jak i Krakowie.

Mało ?

Mało ?

To jest już nadinterpretacja zwykłych zachowań ludzkich.

Zaprzestanie kampanii nienawiści przeciwko Prezydentowi

Poczytaj na portalach mniej powściągliwych niż FM wypowiedzi o Lechu Kaczyńskim po decyzji o Wawelu ...

To było coś dobrego ?

Duma z bycia Polakiem,

Mało ?

jeśli ty potrzebowałeś w tym celu katastrofy i śmierci prawie 100 osób, to wybacz......

zresztą dosyć zadziwiający związek przyczynowo - skutkowy......

ktoś (wielu ?) jest bardziej dumny, że jest Polakiem, bo polski samolot lecący z polskimi politykami, prowadzony przez polskich pilotów rozbił się i w wyniku tego zginęło prawie 100 Polaków ?

Renesans świadomości patriotycznej i symboli narodowych,

Duma z bycia Polakiem,

Renesans idei narodu jako wspólnoty,

Zaprzestanie kampanii nienawiści przeciwko Prezydentowi,

Wspaniała reakcja młodzieży,

Mało ?

banał, banał, banał....

sam to wymyśliłeś, czy spisałeś ze strony myPiS ?

Z serii "co by było gdyby..."

Nie ma katastrofy,Prezydent nadal nam miłościwie panuje,linie lotnicze żądne zysków bagatelizują jakąś tam chmurkę wulkaniczną.

Pytanie: ile samolotów przypadkiem nawdychałoby się pyłu i pospadało jak ulęgałki??

.

Powiedziałabym raczej "uświadomienie" niż "przypomnienie", a to jeszcze większy pozytyw.

Dla mnie to nie jest pozytyw - ta "jedność" już i tak idzie za daleko...

Dobrze by było, gdyby już tak pozostało...

"Zwykli Rosjanie" naprawdę traktują nas normalnie, bez negatywnych emocji, ale u nas jest mała tego świadomość. Teraz nasze społeczeństwo miało okazję zobaczyć jak jest naprawdę i to mnie cieszy

Niestety osobiście jestem pesymistką w tym względzie.

Takie przyziemne, ale pozytywne - Kraków wysprzątany, zlikwidowane dzikie wysypiska śmieci, załatane dziury w ulicach..

Uff... w końcu się doczekałem... pierwszy normalny post na temat... ustosunkowany do całości, a nie do tego co akurat wygodne... i bez odniesień do PiSu...

Tak swoją drogą wygląda to jakaś mania na punkcie PiS... inne partie chyba wyginęły sądząc po lekturze forum...

Takie przyziemne, ale pozytywne - Kraków wysprzątany, zlikwidowane dzikie wysypiska śmieci, załatane dziury w ulicach.

No nic tylko czekać, kiedy w moim mieście jakaś ważną personę będą chować - może też wysprzątają miasto i załatają dziury. Może jeszcze trawę pomalują bo za mało zielona.

Dla mnie to jest demotywujące - bo to takie nasze - na pokaz.

No nic tylko czekać, kiedy w moim mieście jakaś ważną personę będą chować - może też wysprzątają miasto i załatają dziury. Może jeszcze trawę pomalują bo za mało zielona.

Odnosząc się tylko do tego co ci akurat pasuje mam wrażenie że starasz się po prostu czepiać...

Może i na pokaz - ale jest zrobione. I bardziej trwałe niż inne "pokazowe" gesty...

Jeszcze dwa tygodnie temu drogą z lotniska do centrum trzeba było jeździć slalomem:jawdrop: