elli3 27.07.2010 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 najpierw randap, odczekać, później glebogryzarka.mam taką 4kM i szerokość 60 cm.od kilku lat używam i jestem bardzo zadowolona. odpada przekopywanie kilkugodzinne.glebogryzarka załatwia temat w 40minut. ale zaznaczam, że ziemia jest już uprawiona.(warzywnik) natomiast tam gdzie trzeba na nowo cos założyć to tak jak wyzej; randap i później glebogryazrka.. i ziemia uprawiona i chwaściorów niet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.07.2010 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 No nie wiem z tym roundapem czy to taka dobra rada... Przekopałam trochę temat i znalazłam sporo informacji o tym, jak się ładnie magazynuje w glebie i jak oddziaływuje na człowieka. Mój mąż po lekturze stwierdził, że jednak woli wykosić te wielkie chwasty niż przez następne x lat zastanawiać się, czy nas szlag nie trafi... Zależy pewnie, czy ktoś robi u siebie czy u obcych, czy pod trawnik, czy pod warzywa, ale tak czy owak - herbicydy nie są obojętne dla naszego organizmu i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilwarka 27.07.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 (edytowane) Ja mam mniejszą bez niezależnego napędu - coś w tym stylu: Filmik nie jest zbyt przekonujacy... zaczynam miec watpliwosci, aby nie wyrzucic pieniedzy w błoto. Potrzebuje sprzetu typowo pod zakladanie trawnikow. Przyjrzałem sie glebogryzarkom z niezależnym napędem... masz racje, od razu widac wyzszosc technologiczna. Niestety cena x2. Z niezaleznym napedem zaczynaja sie od 5tys pln. Poza moim zasiegiem. Jesli bez napedu to tylko wsciekly dwusuw:-) Edytowane 27 Lipca 2010 przez kamilwarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilwarka 27.07.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 No nie wiem z tym roundapem czy to taka dobra rada... Przekopałam trochę temat i znalazłam sporo informacji o tym, jak się ładnie magazynuje w glebie i jak oddziaływuje na człowieka. Mój mąż po lekturze stwierdził, że jednak woli wykosić te wielkie chwasty niż przez następne x lat zastanawiać się, czy nas szlag nie trafi... Zależy pewnie, czy ktoś robi u siebie czy u obcych, czy pod trawnik, czy pod warzywa, ale tak czy owak - herbicydy nie są obojętne dla naszego organizmu i już. Musi byc w tym cos prawdy. Jak wspomnialem kilka postow wczesniej, przygotowywalem kiedys kawalek ziemi (jakies200m2) pod domem pod trawnik u pewnej wlascicielki sklepu z chemia rolnicza. Wolala zaplacic x2 za reczne pielenie chwastow niz po kosztach prysnac Rundapem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.07.2010 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Musi byc w tym cos prawdy. Jak wspomnialem kilka postow wczesniej, przygotowywalem kiedys kawalek ziemi (jakies200m2) pod domem pod trawnik u pewnej wlascicielki sklepu z chemia rolnicza. Wolala zaplacic x2 za reczne pielenie chwastow niz po kosztach prysnac Rundapem. Daje do myślenia, prawda? Ja jeszcze nie mam glebogryzarki, na swoją nową "posiadłość" wpuszczę najpierw traktor, ale jak już coś kupisz i przetestujesz, to podziel się wrażeniami, dobrze? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilwarka 27.07.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Ja jeszcze nie mam glebogryzarki, na swoją nową "posiadłość" wpuszczę najpierw traktor, ale jak już coś kupisz i przetestujesz, to podziel się wrażeniami, dobrze? pozdrawiam! Naturalnie. I jeszcze jedno pytanie dotyczace zakladania trawnika: Po przerzuceniu gleby glebogryzarka, darnie starej trawy trzeba usunac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.07.2010 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Nie wiem, czy trzeba usunąć. Na chłopski rozum, to chcąc uzyskać w miarę równą i płaską powierzchnię, należy te kawałki starej darni dość drobno "rozmielić". Bo takich kawałków jak spod szpadla nie da rady zagrabić i rozplantować, żeby było gładko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GIGA81 05.07.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam proponuje glebogryzarke texas hobby 500br w 3godz zorane 500m działki zajefajna sprawa niezałuje wydanych pieniazkow ,gdybym miał to zrobic szpadlem to bym sie garba nabawił ot tyle na temat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachari 14.07.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Nie zapominajmy: co tanie to drogie. Glebogryzarka to nie drapak. Moc musi być no i przydała by się jeszcze masa. A sprzęt, który może obsługiwać kobieta to umówmy się, nic nie jest wart a na pewno nie naszych pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts