AniaAriel 20.04.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 (edytowane) * Edytowane 19 Października 2012 przez Ania&Ariel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akola 27.08.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 hej ja jestem prawie w 100% zdecydowana i cieszę się, że znalazł się Ktoś komu ten dom tez przypadła do gustu. sierpień się już kończy więc pewnie fundamenty wylane, my planujemy rozpocząć na wiosnę, a w przeciągu dwóch tygodni musimy podjąć ostateczną decyzję co do wyboru projektu. czy nanosiliście jakieś zmiany w projekcie? nam architekt doradza poszerzenie salonu i garażu oraz podniesienie nieco ściany kolankowej. W jakim rejonie kraju budujecie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PESMMiS 06.09.2010 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Ja też go buduję. Powiększyliśmy garaż do 2 stanowisk i trochę salon. Mamy zezwolenie na budowę i ruszmy już w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akola 06.09.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Cieszę się, że powiększa się grono "Wygodnego", mam nadzieję, ze mieszkacie w rejonie gdzie nie poda i pogoda będzie Wam sprzyjać. Nam architekt sugerował poszerzenie salonu o 0,5 m, a Wy salon o ile poszerzyliście? mam też pytanie o ścianę kolankową z tego co pamiętam wynosi 83 cm, nie wydaje się Wam że trochę nisko, będziecie coś podnosić czy tak zostawiacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PESMMiS 07.09.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Ściankę kolankową podnieśliśmy do 104,5. Salon poszerzyliśmy, ze względu na wymiary działki, z 420 na 485. Przenieśliśmy taras na ścianę tylną i tam zrobiliśmy wyjście do ogrodu (ze względu na wymiary działki i orientację działki względem stron świata). A garaż zwiększyliśmy z 330 na 630 (wszystkie wymiary podaję względem osi ścian). Z tego względu doszło jeszcze jedno pomieszczenie na tyłach garażu, np. na narzędzia ogrodnicze. I tam zrobiliśmy dodatkowe drzwi z wejściem od ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akola 07.09.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Dzięki za informację, my w tym tygodniu wybieramy się do architekta dograć szczegóły, więc skorzystamy z podpowiedzi dotyczących poszerzenia salonu i podniesienia ściany kolankowej, taras zostawiamy tak jak w projekcie, garaż poszerzymy o jakieś 0,5 m. Trzymam kciuki za pomyślne wylanie fundamentów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pakamo 17.09.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Witam wszystkich Forumowiczów:) Główne zmiany w naszym domu to: częściowe zamknięcie kuchni czyli rezygnacja z barku, odzielenie salonu od klatki schodowej za pomocą ściany i schowek pod schodami, zamiana pokoju 14 na górze na garderoby. Mniej więcej wyglada to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pakamo 17.09.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Zapomniałam dodać, że ścianę kolankową też podnosimy (o jeden pustak) a budujemy w woj. łódzkim. A gdzie powstaną pozostałe Wygodne? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akola 18.09.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Przyznam szczerze, że też się zastanawiamy nad takim rozwiązaniem kuchni, ale decyzji jeszcze nie podjęliśmy, projekt dopiero zamówiony więc mamy jeszcze trochę czasu, co do zmian pewnych to poszerzamy salon o 60 cm i garaż o 40 cm, przekładamy okno dachowe w pokoju nad garażem (tak, żeby było u nas wychodziło na południe). Fajny pomysł, z tą ścianką oddzielającą toaletę, ale zastanawiam się czy pod tym skosem będzie na tyle wysoko, żeby bez problemu dojść do bidetu? nasz Wygodny powstanie w Małopolsce, ale dopiero we wrześniu 2011 (niestety takie terminy mają budowlańcy). Póki co papiery Pakamo na jakim jesteście etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pakamo 20.09.2010 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Etap papierkowy mamy już za sobą. Jeśli pogoda pozwoli ruszymy w tym roku z fundamentami. Jeśli chodzi o rozwiązenie w górnej łazience to narazie takie moje wariacje Ściana kolankowa będzie podwyższona więc być może będzie możliwa realizacja takiego rozwiązania, ale to się jeszcze pomyśli... PESMMiS a Ty gdzie budujesz? Fundamenty już wylane? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PESMMiS 20.09.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Budowa pod Złotoryją k. Legnicy. Dziś lejemy beton na płytę (poziom zero). A dalej to już ściany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akola 02.10.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 A z czego budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkasia 15.10.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 czesc Zastanawiamy się również nad tym projektem, przed nami jeszcze przepisanie działki i dopiero zbieranie papierów na pozwolenie na budowę,ktoś wie jaki będzie koszt budowy czy będzie się pokrywał w tym co jest w kosztach?Chce mieć wentylacje mechaniczną w domu czy ktoś też planuje.Bardzo proszę o opis budowy i zdjęcia z chęcią będę śledzić wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkasia 10.11.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Szkoda że tu nikt nie zagląda a pooglądała bym chętnie zdjęcia i wasze rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pakamo 09.12.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Witam wszystkich po krótkiej nieobecności na forum;) Widzę, że nie tylko ja miałam "ciche dni". Ogólnie coś mało piszecie... Domyślam się ze spowodowanie jest to zastojem z podowów każdemu wiadomych.... zima :/ No nic, trzeba przeżyć... Byle do wiosny My w tym roku zalaliśmy fundamenty, zakupiliśmy materiał budowlany (budujemy z Maxa 220). Wczesną wiosną ruszamy dalej, poziom zero i resztę. Zamierzamy postawić i przykryć naszego Wygodniaka Także jakieś fotki to dopiero w następnym roku. A co dobrego u Was słychać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PESMMiS 09.12.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 A ja mam już stan surowy otwarty. Czekam na okna, rolety, bramę i drzwi. Jak to będzie, i trochę ciepła, to robimy instalacje elektryczne i centralny odkurzacz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pakamo 09.12.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 (edytowane) PESMMiS no to niezłe tempo masz. Super. Ależ zazdroszczę To może wkleisz jakieś fotki? Edytowane 10 Grudnia 2010 przez pakamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foger 12.12.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 WitamZastanawiamy się również z żoną nad tym projektem, może ktoś napisać ile go wyniósł stan surowy zamknięty i jakich materiałów użył??My jeżeli się zdecydujemy to bedziemy budować systemem gospodarczym i przydało by się porównanie, ale przed nami jeszcze długa droga. Także jak ktoś ma stan surowy zamknięty to niech opisze co i ile kosztowało pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pakamo 09.05.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Witam po dłuższej nieobecności Co u Was słychać Wygodniaki? PESSMiS, akola jak postępy u Was? My na razie mamy tylko parter i strop, ale i tak sie cieszę, że w końcu ruszyliśmy i juz mogę się przechadzać po pokojach Pozdrawiam i czekam na jakieś posty bo cicho tu cos, oj cicho ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PESMMiS 11.05.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 U mnie już końcówka. Do końca czerwca się wprowadzam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts