bartekgr 20.04.2010 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Dom będziemy razem z Żoną budowali z kredytu zaciągniętego na naszą dwójkę (wspólnota majątkowa). Ponieważ mam warunki wydane na siebie, to pozwolenie na budowę również zostało wydane na mnie. Macie doświadczenia, czy dla banku ma to znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 22.04.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Dom będziemy razem z Żoną budowali z kredytu zaciągniętego na naszą dwójkę (wspólnota majątkowa). Ponieważ mam warunki wydane na siebie, to pozwolenie na budowę również zostało wydane na mnie. Macie doświadczenia, czy dla banku ma to znaczenie? Może mieć, ale da się przewalczyć. Analityk rozpatrujący wniosek kredytowy może (ale nie musi) zwrócić na to uwagę... Jeśli doradcy bankowemu prowadzącemu sprawę zależy (a powinno - w końcu dostaje premię), to powinien przekonywać analityka, że dla banku nie jest to znaczący czynnik ryzyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.04.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 HmmA ja dostałem kredyt jak jeszcze PnB nie było na mnie tylko na sprzedajacego. Ale to były inne czasy. Teraz to po prostu wizyta w banku i dowiedzenie się u źródła. ale z Twojej wypowiedzi mi wychodzi coś, że macie już kredyt. Więc w czym sprawa? Kredyt jest, pewnie w umowie nic nie ma na kogo ma być PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartekgr 23.04.2010 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 @kamionkal - dzięki za informację - faktycznie w teorii nie powinno to mieć znaczenia, bo nie wpływa to na własność domu przy wspólnocie majątkowej @Trociu - Nie kredytu jeszcze nie mamy, tylko plan budowania z niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts