tomek131 20.04.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Doradzcie proszę w takiej kwestii.Budynki inwentarskie - do wykonania ok 1100m2 elewacji z ociepleniem.Ponieważ to nie dom, nie musi być szczególnie pięknie ,ważne by było wytrzymałe i niedrogie.Stare podłoże to tynk ,który ma swoje lata,jest zniszczony.Nic do niego się nie przyklei bo odpadnie kiedyś wraz z nim.Skuwanie go - za duże powierzchnie.Jeśli ktoś z was ma firmę mogą być oferty na priv ,jeszcze będzie dach 2000m2 do zrobienia -pokrycie blachą.Ale doradzcie czy jest coś tanszego i powiedzmy równie wytrzymałego na elewację takich budynków niż metoda tradycyjna-styropian siatka klej tynk????Jakie ceny teraz za 10cm styro siatka klej tynk na gotowo z materiałem?Przy tej powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gibzwein 20.04.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Metoda lekka sucha jest wytrzymalsza, ale nie koniecznie tańsza. Profile wełna i blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 20.04.2010 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Tak myślałem ,ale wentylatory wyrzucają gazy z produkcji-amoniak.Obawiam się ,że może po paru latach wokół nich gnić blacha.Myślałem też o płycie warstwowej jednostronnej.A jakieś płyty cementowo-wapienne,albo jakiś plastik ,pcv?Tylko coś ładniejszego niż siding. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts