Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Organizacja placu budowy

Recommended Posts

Zaczynam budowę domku, domek wytyczony, wykop pod fundament wykonany, za chwile leje fundamenty. działka jest 100m od drogi w polu. Od strony drogi do działki nie ma dostępu, ale... no właśnie. mam wyjątkowego sąsiada. od początku podążał za mną jak cień po urzędach i próbował oprotestowywać wszystkie pozwolenia, decyzje... Sąsiadów się nie wybiera podobno... A ten uwierzcie jest naprawdę z tych naj....No i mam pierwszą interwencję już w trakcie budowy owego gościa mianowicie nasłał na mnie powiatowy nadzór budowlany. Działkę buduje można to nazwać systemem gospodarczym, sam nie wiem o co mu może chodzić... Tak sobie myślę że czegoś nie mam na placu budowy ale czego. Jakie jest minimum zorganizowanego placu budowy, pomóżcie....

Lepiej zrób siatkę z tablicą, że budowa i wstęp wzbroniony wtedy sąsiad Ci tam nie będzie właził i inne typy również. pozdr adam

Taaa, takie już ostateczne ogrodzenie naszej dzialki chciałem robić na jesień, żeby nie utrudniać prac szczególnie rozładunkowych i samego przechowywania materiałów. Do manewrowania jest niewiele miejsca wiec jakikolwiek płot teraz będzie tylko utrudnieniem. A sąsiad nie wiem co może mieć do tego tym bardziej że moja działkę od jego oddziela jeszcze inna działeczka notabene tez moja. Inne osoby postronne nie maja w te miejsca dostępu bo póki co od strony drogi powiatowej do której jest 100m postawiony jest płot i tylko gdy wjeżdża lub wjeżdżać będzie do mnie sprzęt czy materiał odchylam by możliwy był wjazd a tak jest tam dostęp zamknięty. Poszukam w prawie budowlanym czy konieczne jest opłotowanie miejsca budowy czy wystarczy tylko ogrodzić biało czerwona taśmą i postawić tablice ostrzegawczą