remo_78 20.04.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Zaczynam budowę domku, domek wytyczony, wykop pod fundament wykonany, za chwile leje fundamenty. działka jest 100m od drogi w polu. Od strony drogi do działki nie ma dostępu, ale... no właśnie. mam wyjątkowego sąsiada. od początku podążał za mną jak cień po urzędach i próbował oprotestowywać wszystkie pozwolenia, decyzje... Sąsiadów się nie wybiera podobno... A ten uwierzcie jest naprawdę z tych naj....No i mam pierwszą interwencję już w trakcie budowy owego gościa mianowicie nasłał na mnie powiatowy nadzór budowlany. Działkę buduje można to nazwać systemem gospodarczym, sam nie wiem o co mu może chodzić... Tak sobie myślę że czegoś nie mam na placu budowy ale czego. Jakie jest minimum zorganizowanego placu budowy, pomóżcie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 20.04.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 tablica płot kibel dziennik budowy /do wglądu nie do podcierania się/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwalk 20.04.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Rozwijając temat dziennik a budowy - musi być wypełniony zgodnie z stanem faktycznym na budowie- przy takim sąsiedzie - kierownik budowy co wizyta to wpis w czasie rzeczywistym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 20.04.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 i nie rzadziej niż co 2 lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remo_78 20.04.2010 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Zamiast płota mogą być paliki i biało czerwona taśma ostrzegawcza? Czy to za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
out 20.04.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 tak naprawdę masz od tego kier buda. jego pytaj, on się podpisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 20.04.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Lepiej zrób siatkę z tablicą, że budowa i wstęp wzbroniony wtedy sąsiad Ci tam nie będzie właził i inne typy również. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remo_78 21.04.2010 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Lepiej zrób siatkę z tablicą, że budowa i wstęp wzbroniony wtedy sąsiad Ci tam nie będzie właził i inne typy również. pozdr adam Taaa, takie już ostateczne ogrodzenie naszej dzialki chciałem robić na jesień, żeby nie utrudniać prac szczególnie rozładunkowych i samego przechowywania materiałów. Do manewrowania jest niewiele miejsca wiec jakikolwiek płot teraz będzie tylko utrudnieniem. A sąsiad nie wiem co może mieć do tego tym bardziej że moja działkę od jego oddziela jeszcze inna działeczka notabene tez moja. Inne osoby postronne nie maja w te miejsca dostępu bo póki co od strony drogi powiatowej do której jest 100m postawiony jest płot i tylko gdy wjeżdża lub wjeżdżać będzie do mnie sprzęt czy materiał odchylam by możliwy był wjazd a tak jest tam dostęp zamknięty. Poszukam w prawie budowlanym czy konieczne jest opłotowanie miejsca budowy czy wystarczy tylko ogrodzić biało czerwona taśmą i postawić tablice ostrzegawczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 21.04.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 U mnie zaliczyłem mandat za "dziurę w płocie" (siatka była rozbierana i zaciągana - skręcona w paru miejscach drutem - trzeba by się sporo nagimnastykować aby wejść). Więc taśma raczej nie wystarczy. Jeśli jednak większy teren masz zamknięty to moim zdaniem nie powinni się czepiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pegas 22.04.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Zaraz, zaraz... mandat? Czyli nie da się ominąć tematu ogrodzenia?? Siatka konieczna???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts