k4rl 20.04.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z zakładaniem urządzenia odkamieniającego (zmiękczacz) na instalację wodną w mieszkaniu w bloku?Chodziłoby mi najlepiej o coś co możnaby zamontować w szachcie, na moich przyłączach (nie ma szans zeby wspólnota założyła instalację uzdatniania wody dla całego bloku). W związku podejrzewam, że nie mogłoby to być zbyt duże urządzenie. Wszystko co widziałem w necie to spore zbiorniki, a nie ma szans żebym teraz pruł mieszkanie. Natomiast osad mnie dobija, no i szkoda urządzeń, nerwów, czasu na czyszczenie i kasy na środki chemiczne. Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 23.04.2010 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Wszystko można! Jedno z mniejszych urządzeń (zmiękczaczy): http://www.bwt.pl/PL/Produkty/Technika-Domowa/Produkty/zmiekczanie/Euromat_z_se/Wysokość 65cm (typ 25). Myślę, że zmieści się w szachcie. Powyższy link, to nie kryptoreklama, bo tej wydajności urządzenia można znaleźć też w innych firmach. Należy pytać o zmiękczacz kompaktowy o zdolności jonowymiennej np. 25m3xst niemiecki (powinno wystarczyć do wody wodociągowej). Jeżeli chodzi o osad w czajniku, na szybach kabiny prysznica, to zawsze będzie:(, może być tylko mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k4rl 12.05.2010 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 ciągle może byc trochę za duży:/szacht jest dość mały (miejśce tak ok wys/szer/głęb: 80/40/30 [cm] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 20.05.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Na jeszcze mniejszą skalę pozostają chyba tylko filtry 10" z wkładami zmiękczającymi. Są dwie opcje:- kupujesz wkłady i wymieniasz dość często- kupujesz wkład rozbieralny i bawisz się w ręczną regenerację solankąAni wygodne, ani praktyczne, ale jak się nie ma wyboru to może lepsze niż nic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 11.01.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Mam świetne urządzenie tzn anodę magnezową . Nie tylko zabezpieczy instalację przed kamieniem i rdzą ale potrafi udrożnić nawet kilkudzieśięcioletnią instalację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 11.01.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Jasne - pewnie jeszcze polecasz taką anodę do zamontowania w bloku w szachcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 12.01.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 a czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 12.01.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Po pierwsze mylisz anodę magnezową z czymś zupełnie innym. Anody są montowane w bojlerach i zbiornikach w celu ochrony przed korozją tychże zbiorników.To co "polecasz" to droga zabawka o wątpliwej skuteczności i nie ma nic wspólnego z anodą magnezową. Nawet materiały informacyjne dostępne do tego "urządzenia" podają sprzeczne i nieprawdziwe informacje, nie wspominając już o atestach i certyfikatach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 13.01.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Sorka. Masz rację pomyliłem się chodzi o anodę cynkową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 13.01.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 A co do skuteczności to mamy już polskie opinie instytutów potwierdzających skuteczność. (opinia po udrożnieniu instalacji wodnej w bloku na terenie Poznania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 13.01.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Chętnie się z nimi zapoznam Podaj adres gdzie można je znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 13.01.2011 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 To jest małe urządzenie i to jego kolejny plus http://www.ekostudio.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=72_77&products_id=244 Cytat ze strony producenta: "Poprawia strukturę minerałów zawartych w wodzie, przekształcając ją w strukturę kolistą" Co za bełkot? Nawet norce zajady puszczają, "zmiększa wodę"? To chyba wymyślili prawnicy, aby nie można byłoby zaskarżyć firmy. To urządzenie nie zmiękcza wody, a jedynie ją "zmiększa", bo to zwykły magnetyzer. Za tą cenę można kupić zwykły zmiękczacz, który usunie wapń i magnez nie tylko w Poznaniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 14.01.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 "Poprawia strukturę minerałów zawartych w wodzie, przekształcając ją w strukturę kolistą" Co za bełkot? Czepiasz sie Na pewno "amerykanscy naukowcy" udowodnili ze to dziala marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 14.01.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Może nawet radzieccy naukowcy to potwierdzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 14.01.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Czepiasz sie Wydawało mi się to nieprawdopodobne. Ale jako empiryk przeprowadziłem doświadczenie: faktycznie, po wyjęciu korka z wanny, woda przy odpływie nabiera "struktury kolistej":confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 14.01.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Wydawało mi się to nieprawdopodobne. Ale jako empiryk przeprowadziłem doświadczenie: faktycznie, po wyjęciu korka z wanny, woda przy odpływie nabiera "struktury kolistej":confused: :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 16.01.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Pieprzyta Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 16.01.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 A z magnetyzerem nie ma to nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 16.01.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Masz coś na poparcie tej odważnej tezy czy to tylko twoja opinia? Chętnie zobaczę te liczne opinie potwierdzające skuteczność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 24.01.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 No jest tego trochę ale mnie się nie chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts