qbek17 24.01.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 No jest tego trochę ale mnie się nie chce... Czyli mamy uwierzyć na słowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bcw 23.02.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Masz swój piec? czy korzystasz z wody ciepłej w bloku? jeśli z wody ciepłej, to musisz założyć dwa urządzenia do wody zimnej i do wody ciepłej. Zmiękczacz ma sens kiedy uzdatnisz wodę zimną a potem ją podgrzewasz. Chyba, że masz na tyle kasy i miejsca że kupisz zmiękczacz do wody zimnej i wody gorącej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 14.09.2016 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Ja mam zamontowany Limetron. Zajmuje mało miejsca i jest bardzo skuteczny. Nie ma potrzeby używania chemii Jak bardzo? Jakieś konkrety? Może wynik badania z jakiegoś akredytowanego laboratorium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 14.09.2016 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Jak bardzo? Jakieś konkrety? Może wynik badania z jakiegoś akredytowanego laboratorium? Daj spokoj! Toz to ta słynna ceramiczna rurka która krystalizuje weglan wapnia przez co ten jest ale go nie ma. Mozesz co najwyzej dostac jak zwykle linka do pseduo naukowaego bełkotu, wzglednie zatakuje Ci wsciekle stado 1-postowców którzy przypadkiem przechodzili, zobaczyli dyskuje iwiec postanowili sie zarejestrowac i dac swiadectwo jak im to wspaniale działa od X lat. Szkoda czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Innov_ 16.11.2019 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z zakładaniem urządzenia odkamieniającego (zmiękczacz) na instalację wodną w mieszkaniu w bloku? Chodziłoby mi najlepiej o coś co możnaby zamontować w szachcie, na moich przyłączach (nie ma szans zeby wspólnota założyła instalację uzdatniania wody dla całego bloku). W związku podejrzewam, że nie mogłoby to być zbyt duże urządzenie. Wszystko co widziałem w necie to spore zbiorniki, a nie ma szans żebym teraz pruł mieszkanie. Natomiast osad mnie dobija, no i szkoda urządzeń, nerwów, czasu na czyszczenie i kasy na środki chemiczne. Pomocy! Niechemiczne urządzenie odkamieniające #Limetron wstawiamy w miejsce 215 mm fragmentu rury zasilającej w wodę, więc mieści się wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts